Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Brzinska pašta sa patlidžanom i rajčicama

Kako spremiti ukusan ručak u svega 15-ak minuta sa samo nekoliko sastojaka?

Škicni recept u nastavku i otkrij zašto je jednostavno uvijek najbolje!

Obožavam talijanske recepte, a patlidžan i pomidor su moje omiljene ljetne namirnice, tako da mi je ovaj recept baš fino sjeo.

 

Sastojci za 2-3 porcije

cca 500 g svježe pelati rajčice, 4 komada

cca 500 g patlidžana, 2 komada

2 režnja češnjaka

ekstra djevičansko maslinovo ulje

Himalajska sol

papar

kajenska paprika, po izboru

parmezan

svježi peršin i bosiljak

tjestenina, za 2-3 porcije

 

Patlidžan oguliti i narezati na kolutiće.

Zapeći na rebrastoj tavi, blago nauljenom maslinovim uljem,sa svake strane dok ne omekšaju. Proces će potrajati nekoliko minuta.

Rajčice nasjeckati na komadić, češnjak na sitno.

U dubljoj tavi uliti 2-3 žlice maslinovog ulja i mrvu vode, zagrijati i ubaciti češnjak na kratko, odmah nakon dodati patlidžan, koji ste prethodno dodatno nasjeckali na kockice, rajčicu i dobro promiješati.

Paziti da češnjak ne zagori, kako jelo ne bi dobilo gorčinu.

 

Začiniti, poklopiti i ostaviti da se kuha 10-ak minuta dok povrće dodatno ne omekša.

U međuvremenu skuhati tjesteninu po želji.

Za kraj dodati naribani parmezan i eventualno malo kajenske paprike ili čak mrvu češnjaka u granulama ako volite, te sjeckanu šačicu peršina.

Paštu promiješati sa povrćem i poslužiti uz veliku zdjelu salate.

Objavljeno 31.08.2020.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija