Kako spremiti ukusan ručak u svega 15-ak minuta sa samo nekoliko sastojaka?
Škicni recept u nastavku i otkrij zašto je jednostavno uvijek najbolje!
Obožavam talijanske recepte, a patlidžan i pomidor su moje omiljene ljetne namirnice, tako da mi je ovaj recept baš fino sjeo.
Sastojci za 2-3 porcije
cca 500 g svježe pelati rajčice, 4 komada
cca 500 g patlidžana, 2 komada
2 režnja češnjaka
ekstra djevičansko maslinovo ulje
Himalajska sol
papar
kajenska paprika, po izboru
parmezan
svježi peršin i bosiljak
+
tjestenina, za 2-3 porcije
Patlidžan oguliti i narezati na kolutiće.
Zapeći na rebrastoj tavi, blago nauljenom maslinovim uljem,sa svake strane dok ne omekšaju. Proces će potrajati nekoliko minuta.
Rajčice nasjeckati na komadić, češnjak na sitno.
U dubljoj tavi uliti 2-3 žlice maslinovog ulja i mrvu vode, zagrijati i ubaciti češnjak na kratko, odmah nakon dodati patlidžan, koji ste prethodno dodatno nasjeckali na kockice, rajčicu i dobro promiješati.
Paziti da češnjak ne zagori, kako jelo ne bi dobilo gorčinu.
Začiniti, poklopiti i ostaviti da se kuha 10-ak minuta dok povrće dodatno ne omekša.
U međuvremenu skuhati tjesteninu po želji.
Za kraj dodati naribani parmezan i eventualno malo kajenske paprike ili čak mrvu češnjaka u granulama ako volite, te sjeckanu šačicu peršina.
Paštu promiješati sa povrćem i poslužiti uz veliku zdjelu salate.
Objavljeno 31.08.2020.