Piti jaje ili kuhati? |
Post Reply | Page 12> |
Author | |
Hary
Cita FAQ Joined: 03 Sijecanj 2013 Status: Offline Points: 1 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 11 Sijecanj 2013 at 13:58 |
jeli bolje piti jaje ili kuhati ,peci posto postoji opasnost od bolest prilikom pijenja jajeta tako sam cuo!!
|
|
iksipsilon
Cita FAQ Joined: 08 Sijecanj 2013 Status: Offline Points: 9 |
Post Options
Thanks(0)
|
Meni je vec više ljudi reklo da je bolje kuhati ili ako vec netko voli pecena jaja da se peku na kokosovom ulju jer se kao bolje apsorbiraju hranjive tvari uz kokosovo ulje.
|
|
Slavonka23
Pali po spravama Joined: 24 Veljaca 2012 Location: osijek Status: Offline Points: 1978 |
Post Options
Thanks(0)
|
svjeze jaje nas organizam ne moze u potpunosti iskoristiti.. zato ga treba kuhati.
|
|
"Prihvati onog tko te voli, pomozi onome kome to treba, oprosti onome tko te povrijedio i zboravi onog tko te napustio.."
|
|
zmaj
Fitness freak Joined: 19 Ožujak 2009 Location: Trogir Status: Offline Points: 3429 |
Post Options
Thanks(0)
|
Tako je, ti pit jaje je glupost iz rockyja |
|
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
|
Jedi skuhana jaja, ne glumi nekog Rocky-a kako kaže Zmaj..
|
|
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
|
|
adatar
Viden/a u gymu Joined: 13 Rujan 2012 Status: Offline Points: 227 |
Post Options
Thanks(0)
|
znam da je stara tema,ali sylvester stvarno pije sirova jaja,i zyzz je pio sirova jaja,okej nije neki primjer i to sto ste napisali o sirovim jajima je istina,plus rizik od od bolesti,ali ima i pobornika za sirova jaja
inace jaja se ne probave cijela pa ni kad su kuhana pecena itd,ali je veci postotak probavljivosti nego kod sirovih inace nijedna hrana se ne probavi 100% u potpunosti,mislim da je riba jedna od najprobavljivijih namirnica a kod suplemenata to bi bio whey,on se gotovo u cijelosti probavi samo sam se nadovezao,ja jedem kuhana jaja osobno |
|
XQ
Viden/a u gymu Joined: 27 Sijecanj 2013 Status: Offline Points: 452 |
Post Options
Thanks(0)
|
Male su šanse za zarazu neku, i puno ljudi pije jaja i nije im ništa , to sve ovisi o tebi.. Ja samo mogu pecena jest ostalo ne podnosim
|
|
"Obsessed is a word the lazy use to describe the dedicated."
"You're only young once. But if you do it right, once is enough!" |
|
Markan1989
Pali po spravama Joined: 20 Ožujak 2012 Status: Offline Points: 1079 |
Post Options
Thanks(0)
|
zato treba maksimalno podic svoju iskoristivost hrane, tko zna možda da manje jedemo bi ju bolje iskorištavali :P
|
|
adatar
Post Options
Thanks(0)
|
dobro si napisao markan,a neki put se iskoristivost hrane moze podic i uzimanjem vise,primjerice jaje,puno njih nezna da je pola proteina upravo u zutanjku,tako da neki odvajaju bijelanjak i misle da dobivaju cijelih 6 do 7 g proteina,jedno jaje ima od 6 do 8 g proteina,ovisno,ako uzmes tri bjelanjka racunaj da si oduzeo 3 do 4 g proteina po jajetu,usto zutanjak ima i niz vitamina te natrij,a nedavna istrazivanja pokazuju da upravo zutanjak aktivira proteine u bjelanjku,sve ovo ima za i protiv kako uzeti jaje i sigurno da ima puno studija i misljenja,ja osobno uzimam cijela jaja
Edited by adatar - 18 Veljaca 2013 at 19:16 |
|
Slavonka23
Pali po spravama Joined: 24 Veljaca 2012 Location: osijek Status: Offline Points: 1978 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ne znam tko normalan bi uopce htio popiti sirovo jaje... umjesto pojesti ga kako bog zapovijeda..
|
|
"Prihvati onog tko te voli, pomozi onome kome to treba, oprosti onome tko te povrijedio i zboravi onog tko te napustio.."
|
|
adatar
Post Options
Thanks(0)
|
osim sto se ne probavlja cijelo i opasnost od salmonele za ziva jaja kazu da eliminira toksine u tijelu,da ne daje dodatne kalorija spram kuhanih ili pecenih,da je protein iskoristiviji (jer kuhano ili peceno mijenja strukturu samog proteina)znaci ima pobornika za i protiv zivih jaja,neki pro builderi piju ziva jaja,ja osobno nemam averziju prema sirovim jajima,i mogu popit bez beda,ali posto mi bude dio obroka cesto,zelim ga pojesti a ne popiti hehe
|
|
LolitaInChains
Pali po spravama Joined: 25 Ožujak 2012 Status: Offline Points: 1290 |
Post Options
Thanks(0)
|
Koje notorne gluposti ekipa valja... Ukoliko je zivotinja zarazena bakterijom salmonelom, zaraza od iste bez termickog obradjivanja je neminovna. Dakle, temperatura mora biti 70 C da bi se bakterija ubila. Vrlo cesti su bili slucajevi zaraze salmonelom i to preko sladoleda napravljenog od sirovih jaja tu po slasticarnama.
|
|
Um je poput padobrana - funkcionira jedino ako je otvoren.
|
|
Ivica23
Viden/a u gymu Joined: 30 Rujan 2012 Location: Vinkovci Status: Offline Points: 148 |
Post Options
Thanks(0)
|
meni su kuhana najbolja, uz posni i povrca nekog odlicna kombinacija.
|
|
zmaj
Fitness freak Joined: 19 Ožujak 2009 Location: Trogir Status: Offline Points: 3429 |
Post Options
Thanks(0)
|
Nije tocno, sirova imaju manju iskoristivost nego kuhana
|
|
mettasttaza
The Boss Joined: 16 Veljaca 2013 Location: Osijek Status: Offline Points: 5136 |
Post Options
Thanks(0)
|
dali da cjela jedem jaja? pošto znam nekad ih ...tj svaki dan 5 koada pojedem sigurno....ali znam nekada i po 10 po danu! pa sada ...ne znam kako je bolje :P
|
|
mettasttaza
The Boss Joined: 16 Veljaca 2013 Location: Osijek Status: Offline Points: 5136 |
Post Options
Thanks(0)
|
ko ga jebe jest cu cjela hahah pa šta bude :$
|
|
Post Reply | Page 12> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |