New Posts New Posts RSS Feed - Raw Till 4
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Raw Till 4

 Post Reply Post Reply Page  <12
Author
The Phoenix View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak
Avatar

Joined: 31 Svibanj 2010
Location: Zagreb
Status: Offline
Points: 4250
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote The Phoenix Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01 Rujan 2014 at 15:15
Tesko na osnovu slike rec al da izgleda koscato izgleda.no nije to problem kolko je ipak dugorocno gledano zdravstveno upitan taj njen lifestile jer kad jednom krenu problemi vezu se ko domino, a tijelo prilicno dugo moze trpjet svasta.
Isto tak ne vidimzasto bi bio problem sto ne vjexba 6x tjedno i ne dize utege, pa nisu utezi savrseni i bogom dani, nit je 6x tjedno potrebno trenirati. I onako je najveci prediktor dugovjecnosti i zdravlja i najbolji ulog za tijelo u tom smislu aerobna sposobnost, razvoj sustava za dopremu i transport kisika. Ja naginjem treninzima s utrzima ali ne treba bit subjektivan i misliti da je to idealno za sve i svakoga.
Osobno nebi se usudio raditi takve experimente na svome tijelu. Extremista i extremnih metoda koje imaju svoje sljedbenike ima u svim sferama i svi pozitivno govore o svojim metodama i iskustvima jer su dio te skupine, tako da na osnovu par youtube filmica i svjedocanstava je neozbiljno da bi netko razmisljao krenuti s tak necim. Mozda djeluje al svaki extrem u principu prije ili kasnije ispadne los
Back to Top
mettasttaza View Drop Down
The Boss
The Boss
Avatar

Joined: 16 Veljaca 2013
Location: Osijek
Status: Offline
Points: 5136
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mettasttaza Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01 Rujan 2014 at 14:18
Zbilja ne znam što bih rekao... vrlo jedan novi način za koji nisam upoznat sa time :) Probaj pa nam reci kako se osjećaš ... kako ti tijelo regira.... Tu smo da probamo sve novo i otkrivamo sebe :)

Ja iskreno... ovo je moje mišljenje! Bez ljutnje  (ne bih izdržao 2 dana) Ako uspiješ skidam kapu....  vidim da si već duže vrijeme ovdje na fitnessu pa je vjerovatno da znaš više od mene :)  Ali eto.. zašto ne bih probala :D

A White molim te mi reci kako održavas sa skoro 300 kuna prehranu hahahaha ja 200 kuna samo na zob potrošim mjesečno XD
Rodjen si s potencijalom
Rodjen si s dobrotom i povjerenjem
Rodjen si s idealima i snovima
Rodjen si s velicinom
Rodjen si s krilima
Nije ti sudjeno da puziš, pa i nemoj
Imaš krila
Nauci ih rabiti i ..LETI!
Back to Top
White_Insane View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama
Avatar

Joined: 07 Travanj 2010
Location: Croatia/Hrvatska
Status: Offline
Points: 1065
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote White_Insane Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01 Rujan 2014 at 10:30
Ovo bi eventualno iskoristio za detox. I ovo bi me došloskuplje nego prehrana s kojom se hranim.
Voće je postalo strašno skupo. Banane su do prije godinu dana bile po 5-6 kuna sada kada padne cijena na 9 si vesel.

Ne znam otkud ta informacija da ti treba 400$ hrane tjedno za jest "normalno". Mene košta 220-280 ovisi koji izvor proteina kupim...stvarno čudno.

Sad što se tiče rezultata oke, a isto kao što i piše ne vježbati više od 3puta tjedno i to lagani intenzitet.
Za bilo kojeg ozbiljnijeg vježbača/čicu za preskočit u širokom krugu.
Life is a journey full of adventures !!
Back to Top
Freakusha View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu


Joined: 24 Studeni 2009
Location: Croatia/Hrvatska
Status: Offline
Points: 192
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Freakusha Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 31 Kolovoz 2014 at 21:06
Pozdrav svima! :)

U zadnje vrijeme, zapravo, zadnjih 7 mjeseci pratim YouTube channel OVE djevojke. Na prvu mi je sve izgledalo kao jedna velika šala, ali kada sam pogledala dovoljnu količinu njenih videa/čitala o tom načinu prehrane i tako dalje... Nekako sam se osjećala kao da sam u crkvi i kao da su me uspjeli našopati i nafilati mi mozak sa svojom "religijom" i "natjerati" me da to i sama probam.

No, to je ovdje ionako manje bitno, o čemu se ovdje zapravo radi?

Raw till 4 je zapravo koncept smišljen od te djevojke iz Australije, ona je već 7 godina na frutarijanskoj dijeti (ja to nebi nazvala dijetom, već lifestyleom), mislim da smo svi upoznati sa frutarijanstvom, za one koji nisu - google je vaš prijatelj.

I ona svim svojim srcem zagovara takav način prehrane (voće, voće, voće i još malo voća). Ono po čemu se ona razlikuje od ostalih "njene vrste" jest to što svaki dan pojede 3 000 do 3 500 kalorija čisto iz voća (najviše jede banane, te njih zove najboljom hranom na svijetu).

Isto preporuča svima ostalima - da jedu visoko ugljikohidratnu, malo masnu i malo proteinsku dijetu (80% carbs, 10% fat, 10% protein), te živi na taj način zadnjih 7 godina. Ako pogledate njene videe možete primjetiti kako ima nizak body fat index. I, molila bih vas - bez govorkanja da je anoreksična i sl., jer nije. Ne smatram je niti bolesnom, niti pothranjenom. Njen problem je što ne vježba 6 dana u tjednu i ne diže utege, to je sve.

Bottom line oko ove vrste dijete je - jedite 80/10/10 (carbs/fat/protein), unosite 3 000kcal dnevno (za djevojke), nikako manje od toga, pijte ogromne količine tekućine, spavajte minimalno 8, a maksimalno 10 sati na dan, vježbajte low intesity vježbe 3x tjedno, i jedite koliko god voća hoćete.

Zašto "Raw till 4"? Zato jer je omogućila ljudima koji ne mogu tjedno potrošiti oko 400 dolara na full raw prehranu da imaju izbora, te na taj način pruža ljudima mogućnost da za doručak i ručak jedu jako puno voća, a za večeru jedu krumpire, tjesteninu ili rižu.

Ona, a i svi njeni pratilaci tvrde da se nikada u životu nisu bolje osjećali, te smatraju ovaj lifestyle najboljom stvari koja im se ikad desila u životu.

Konkretno primjer jelovnika na ovoj dijeti:

Doručak:
10 banana (izblendanih u blenderu) sa 0.75L vode

Ručak:
20ak datulja (izblendanih u blenderu) sa 0.75L vode

Večera:
Puna, ogromna zdjela tjestenine sa "eko" umakom od rajčice, bez dodane soli


Ja sam vam ovdje navela najjednostavniji mogući jelovnik, ima varijacija u istome, ali su one zanemarive.

Mene zanima koje je vaše mišljenje o ovom načinu prehrane? Da li biste podržali nekoga tko bi htio ići ovim putem? Biste li vi to probali?

Djevojka je isto tako napravila blood test, te je isti kazao da je u savršenom zdravlju, osjeća se odlično i ima mnogo energije. Tako tvrde i svi ostali pobornici ovog pokreta.

Evo još par linkova za ljude koje interesira ova tema:

http://www.thebananagirl.com/
https://www.facebook.com/TheBananaGirl
https://www.facebook.com/Rawtill4



P.S. molila bih da se suzdržite od negativnih komentara, kritike su dobro došle i vaša mišljenja, ali budite na nivou. Znam da je ovako nešto totalan taboo za većinu ljudi. I ne, nisam se bacila u vode frutarijanstva.


Edited by Freakusha - 31 Kolovoz 2014 at 21:08
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <12
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.