New Posts New Posts RSS Feed - D: LCHF nacin prehrane: umastite se zdravo!
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

D: LCHF nacin prehrane: umastite se zdravo!

 Post Reply Post Reply Page  <123
Author
Goranchero View Drop Down
Mixa shakeove
Mixa shakeove
Avatar

Joined: 21 Prosinac 2013
Status: Offline
Points: 526
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Goranchero Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Sijecanj 2015 at 21:16
Ispravak netočnog navoda, bio je onaj vindijin mascarpone od 500g i 800ml slatkog vrhnja (4x200ml).
Back to Top
Goranchero View Drop Down
Mixa shakeove
Mixa shakeove
Avatar

Joined: 21 Prosinac 2013
Status: Offline
Points: 526
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Goranchero Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Sijecanj 2015 at 18:44
Ja sam na LCHF-u već godinu dana. Nikad se nisam bolje osjećao i mogu volu rep iščupat. Nemam nikakvu intoleranciju na šećere, štoviše, imam osjetno poboljšanu inzulinsku osjetljivost tako da kad konzumiram šećer daleko ga bolje iskoristim, također, crijevna flora mi se daleko poboljšala tako da neka hrana bogata ugljikohidratima i biljnim proteinima, pr. grah, koja mi je prije smetala mi više uopće ne smeta.

Kiseli kupus, turšija, patliđani, gljive za vlakna, životnjske masti za energiju, životinjski proteini za rast i regeneraciju. Kokosovo ulje i čokolada 85% za super moći. Bijela slavonska krvavica i domaće slavonske kobasice, zapečeno, uz salatu od crvenog kiselog kupusa. Savršen LCHF.

Osim ono malo riže što treba za dobru sarmu, nemam nikakvu potrebu za kompleksnim ugljikohidratima, štoviše daleko su mi draži i bolji jednostavni šećeri iz voća. Koja naranča ili mandarina nakon ručka i to je to.

I ne kužim kako netko može imati problema sa stolicom nakon konzumiranja velikih količina masti. Za Novu godinu sam napravio tortu od malina, išlo je unutra 125g maslaca, 100g kazeina, 250g mascarponea, 400ml slatkog vrhnja, 500g malina, dvije instant želatine fix, bomba od 6500kCal+. Stukao sam to u 24h, uz sve ostale blagodati u obliku janjetine, prasetine, pečenih kobasica, i bilo je svega samo ne problema s probavom. Još je i krme malo smršavilo u tom periodu, unatoč konzumaciji 10000+kCal u jednom danu.
Back to Top
israela View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu
Avatar

Joined: 03 Sijecanj 2015
Location: zagreb, croatia
Status: Offline
Points: 213
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote israela Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Sijecanj 2015 at 15:02
Svi komentari na temu: LCHF nacin prehrane: umastite se zdravo!

neke stvari su uredu a neke ne. masti mogu zamijeniti ulogu ugljikohidrata u nekim slucajevima ali mogu istoo tako i teško pasti na želudac, usporiti probavu i stvoriti intoleranciju na šecere. daleko od toga da su masti potrebnije negoli ikoji ugljikohidrat, ali po meni omjer masti i ugljica dnevno treba biti 50-50 ....(naravno samo od tog dvoje).....cemu izbaciti zob,rižu i crni kruh? to je divna hrana zbog koje ja imam stolicu! naravno masnoce iz mesa, badema i mlijeka su uredu...ali non stop konzumirati velike kolicine toga, (isprobano) meni nisu donijele ništa dobroga osim vrtoglavice i iscrpljenosti i loše probave. svaki obrok treba imati sva tri makronutrijenta samo razhih omjera kako dan završava (netreba nam kruh dva sata prije spavanja)
Velicanstveni orao na tlu slomio je krila, zato ja sa obje noge odlucih poletit'.
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <123
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.