New Posts New Posts RSS Feed - Piletina sa šparogama i rajcicama (R)
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Piletina sa šparogama i rajcicama (R)

 Post Reply Post Reply
Author
lady_namine View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu
Avatar

Joined: 29 Sijecanj 2010
Status: Offline
Points: 161
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote lady_namine Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Piletina sa šparogama i rajcicama (R)
    Posted: 15 Travanj 2010 at 14:58
  pa mislila sam da 2-3 minute kuvas samo donji dio,pa onda nastavis dalje sa kuvanjem.
ako ih kuvas prekratko,donji dio ostane drvenast,ako predugo,gornji dio se raspadne.

zato ig prije pokupis fino u buket i povezes gumicom i onda kuvas samo donju polovicu sparoga,nakon 2-3 minute skines gumicu i nastavis dalje da ih kuvas citave.

ili ako ih vec stavljas u rernu u neki sos,onda skuvas malo samo taj donji dio,a ostatak se onda ispece u rerni bez da se raspadne
Back to Top
chaxy View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama
Avatar

Joined: 09 Studeni 2009
Location: Croatia
Status: Offline
Points: 1305
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote chaxy Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Travanj 2010 at 13:54
Originally posted by lady_namine lady_namine wrote:

 
ili sparogama oguliti nozem za guljenje donji dio i skupiti sparoge u buket.isti ucvrstit gumom za tegle i onu tvrdu stranu stavit u kljucalu vodu na 2-3 minute!eto vam strucni recept za savrseno pripremanje sparoga bez da pola zavrsi u kanti za smece!u starije sparoge mozete dodati malo mlijeka i sirceta dok se kuvaju i sigurno nece ostati "drvenaste"!recept cu da probam ovih dana,sezona sparoga je pocela

amlo mi je ovo nejasno... kako ce se onda meki dio skuhati? i zašto sam 2-3 min ako šparogama treba cca š0 min da se skuhaju ( i to onom mekanom dijelu)

inace, hvala za savjet, cula sam ja za to ali sam prelijena za napravit ga
Strong is the new skinny.
Back to Top
lady_namine View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu
Avatar

Joined: 29 Sijecanj 2010
Status: Offline
Points: 161
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote lady_namine Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Travanj 2010 at 13:43
  ili sparogama oguliti nozem za guljenje donji dio i skupiti sparoge u buket.
isti ucvrstit gumom za tegle i onu tvrdu stranu stavit u kljucalu vodu na 2-3 minute!


eto vam strucni recept za savrseno pripremanje sparoga bez da pola zavrsi u kanti za smece!
u starije sparoge mozete dodati malo mlijeka i sirceta dok se kuvaju i sigurno nece ostati "drvenaste"!

recept cu da probam ovih dana,sezona sparoga je pocela
Back to Top
chaxy View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama
Avatar

Joined: 09 Studeni 2009
Location: Croatia
Status: Offline
Points: 1305
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote chaxy Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Travanj 2010 at 13:20
a nisam ni morala svoju sliku staviti
Strong is the new skinny.
Back to Top
zmaj View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak


Joined: 19 Ožujak 2009
Location: Trogir
Status: Offline
Points: 3429
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote zmaj Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Travanj 2010 at 12:56
 ee chaxy zauzimas face sad
Back to Top
chaxy View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama
Avatar

Joined: 09 Studeni 2009
Location: Croatia
Status: Offline
Points: 1305
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote chaxy Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Travanj 2010 at 10:46
Modificirani recept Jamiea Olivera sa jednog domaceg bloga.

PS: hvala za fejs
Strong is the new skinny.
Back to Top
Zoki View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator


Joined: 19 Studeni 2006
Location: Croatia
Status: Offline
Points: 5840
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Zoki Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Travanj 2010 at 10:24
Zvuci veoma ukusno - definitivno se ovo treba probati! 
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
Back to Top
chaxy View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama
Avatar

Joined: 09 Studeni 2009
Location: Croatia
Status: Offline
Points: 1305
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote chaxy Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Travanj 2010 at 09:33
Za 2 osobe:
500 g pileceg filea
š6 šparoga
š6 cherry rajcica
Ružmarin
Kopar
Majcina dušica
Peršin
Maslinovo ulje
Prošek ili bijelo vino
Par kapi limunova soka
Sol i papar

š) Pecnicu ugrijte na 200°C.
2) šparogama odstranite donji tvrdi dio, a cherry rajcice razrežite na pola.
3) U jednu zdjelu stavite pileci file, rajcice, šparoge, pospite željenom kolicinom zacina, dodajte malo maslinova ulja i prošeka/bijelog vina i par kapi limunova soka.
4) Posolite i popaprite pa sve dobro izmiješajte
5) Uzmite komad aluminijske folije pa u njega stavite prvo povrce pa zatim pileca prsa preko i sve prelijte mješainom ulja i vina. Zamotajte foliju tako da na vrhu ostane cca 5 cm otvora i tako sve zajedno stavite u pleh.
6) Pecite 30-40 min.

PS: Možete gotovo jelo preliti i s Acetom balsamicom.   

Edited by chaxy
Strong is the new skinny.
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.