New Posts New Posts RSS Feed - guess I need help?
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

guess I need help?

 Post Reply Post Reply
Author
classified View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 14 Studeni 2014
Status: Offline
Points: 55
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote classified Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: guess I need help?
    Posted: 30 Studeni 2015 at 19:35
Dragi moji pozdrav! Neki me se možda sjećate od prije, ii da evo mene natrag k vama :) 
Naime sa samo još više problema :S sorry... više ženske je prirode. Dakle, prevrtiti ću traku malo unatrag, inače pred jedno više godinu dana zadobila sam gastritis, u kojem sam drastično izgubila 7kg u dva tjedna! :O Not good Cry, doslovno sam mogla osjetiti svako rebro :/ ali unatoč tome djelićem sebe sam osjećala se pobjedosno jer sam napokon skinula sve one nabite kile s kojima sam se prije borila i tada mi je jedini cilj bio izgraditi savršeno. Nakon toga imala sam restriktivni režim prehrane kako bi to sve došlo na svoje radi želudca a kile su otilazile samo tako gdje evo mene na op 50 kg, otišla na more, dobila opet nešto kila nakon što sam se riješila stresa, vratila se doma sva nesretna jer zamisli, višak kila! Tada sam zavoljevši fitness life, clean eating & all that sht, nastavila brljat po prehrani i krenula natrag u teretanu, opet neki režim prehrane ovo ono, pa daj ovako daj onako, low fat ovo low fat ono, smanjeni ugljikohidrati, nedo bog dobit kg više! MAKAR mi je ironično ali istinito bila želja nabiti mišićnu masu!
U svoj toj ludosti ja sam jedino izgubila obline, da! dobila sam taj ''vitak struk'' ali nikako onaj lijepi zategnuti i zdrav. "Možda" sam malo pretjerala? Ali unatoč svemu i dalje sam uvjeravala svoje kako točno znam što radim! ;) Izbjegavanje ovog onog, počinjem u zadnje vrijeme i shvaćati da me natjeralo pomalo i u bulimiju (shvativši to tek unazad par mjeseci, nakon što sam dobivala taj užasan napadaj gladi u kontaktu sa bilo kakvom više kalorijskom hranom što bi se pretvorilo u prejedavanje (no NE-povraćanje!), osjećaj krivce, izgladnjivanja, ponovnog prejedanja, kad god bih imalo kiksala ''čistu prehranu''. *sram* također konstantno okupirana hranom da jednostavno se nisam mogla fokusirati na svakodnevne situacije, depresija i umor su jedni od mojih nuspojava. 
No naime, opet sezonski rad me odveo ovo ljeto na more, boreći se s time svo ovo vrijeme - i amenorejom! vratih se ja ponovno u teretanu, ovaj put imajući na umu sve svoje progreške u restrukturiranju prehrane, te nastojeći svim snagama to popraviti! STVARNO popraviti! Ispraviti metabolizam, ispraviti svoj um i prehranu, molila bih vašu pomoć.  Dosta mi je bilo one ružne mršavosti, maltretiranja tijela, hlača koje jednostavno padaju sa stražnjice iako je broj hlača XS  što naime bez uvrede neke cure prirodno imaju, što je druga stvar od ovog što sam ja napravila. Krenula jesti jesam, možda i dalje ne dovoljno? Popunila se dakle ipak jesam, vratila se moja stražnjica polagano, a i grudi Wink Koja kg gore, s kojom sam ovaj put više nego zadovoljna. Donji dio lica odaje da se nešto u vezi hormona popravlja? *Hopes* (zaključujem to po tome koliko se osulo) No bojim se povratku i nastavljanju štete koje sam napravila, molila bih pomoć u svrhu napokon pravog povratka prema onome što doista želim postići! Vraćanju metabolizma u normalnu funkciju što bi vjerojatno rezultriralo povratku ciklusa *fingers crossed*, zadovoljstvu i snage natrag uz lijepo, utegnutno tijelo SA OBLINAMA! molim! 

Ne znam kome bi se mogla obratiti da mi pomogne, doktori su očito previše oslonjeni na same nalaze, terapije tabletama (koje mrzim iznad svega) i ne uzdam se u njih. Bila sam nekoliko puta na pretragama hormona u Zagrebu u klinci za ženske bolesti, svaki puta dobila bih samo hormonsku terapiju bez imalo pardona koja nije pomogla. Sve upućuje na amenoreju, višak testosterona te manjak estrogena. Što da radim? :( Sve pomišljam, možda kontaktiranje nekog (ili mog) trenera, nutricionista? Ne znam... možda nebi ni oni to sami mogli riješiti..
Ovdje sam već od prošli put upoznala dovoljno pametnih 'laika' ajmo reć koji su već bili nakorak riješavanju mog problema, no, ta tvrdoglava cura bojala se svega i svačega i sada plače. Second chance? I promise I'll do better this time! Smile
Fall seven times and stand up eight
Back to Top
The Phoenix View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak
Avatar

Joined: 31 Svibanj 2010
Location: Zagreb
Status: Offline
Points: 4250
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote The Phoenix Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30 Studeni 2015 at 21:02
Pozdrav,

Tko god ti pomagao ne isključuj dijagnostiku i doktore iz procesa. Ako je došlo do toga da ti je bila potrebna lječnička pomoć, a očito je onda to nije nešto samo tako što će se riješiti ko rukom odneseno i svako experimentiranje sa tvojim trenutnim stanjem i isprobavanje metoda nekvalificiranih osoba koje nisu nikada liječile ovakva stanja i susretali se time na dnevnoj bazi te sigurno iza sebe imaju rezultata , nego natucaju po feelingu i googlu je igranje s vatrom.
Nisam stručan za to, no ako dobivaš terapiju možda je i minimalni pomak u nalazima dovoljan da te makne iz "opasne" zone gdje bi ukoliko problem potraje mogao otvarati bolest na bolest pa lijek mozda bar minimalno pomogne da smanji opasnosti.
Osim toga, kako u treningu , fitnessu, sportu isti trening ili prehrana ne daje jednake rezultate na svakoj osobi te je sve vrlo individualno i u kasnijim fazama treninga je jako puno traženja dobitne kombinacije treninga i prehrane da bi se ostvario i minimalni pomak, uz naravno dijagnostiku da bi i zabilježili taj napredak, e pa na isti način gledaj medicinu, tablete, nalaze i dijagnostiku. za tebe treba naći metodu, lijek, način kako ti pomoći, a dijagnostika i nalazi su tu da pokažu dal terapija radi za tebe ili treba mijenjati.Najgluplje što možeš je nakon prve neuspješne metode reći ne želim lijek, primala sam i ne djeluje.Pa i oni znaju da ne djeluje i zato rade nalaze da pokusaju drugo.......
Ne znam kakvi su drugi nalazi krvi, npr hemoglobina, tj dal je pristna i anemija ili jos nesto, no kod narusenog zdravlja bilo kakva teretana i dodani stres moze biti samo dodatna šteta, produljenje oporavka pa čak i stres na organe (srce npr), tako da bi osobno svakako pitao za vjezbanje.

Imas prenegativan stav oko svega, puno strahova i sva u grču i u tom stanju će sigurno sve teže ići, duže trajati , tako da prije svega napuni se pozitivnim razmisljanjem, optimiznom i vjerom u sebe, izbaci iz glave nuznost odlazaka u teretanu i kombiniranja fitness prehrana i slicnih gluposti jer dok god to radis nema naprijed, nema izlaza iz stresa i grča. Ukoliko dr (traži više mišljenja) nema ništa protiv nekog oblika treninga, umjerenog onda samo pozitivan stav, prehrana bez ikakvih redukcija nutrijeneta ili kalorija, lagana tjelovjezba, posebno na otvorenom i rad na sebi (ne tjelesno) moraju dati rezultata. Dok god ti po jednoj strani ides dr, po drugoj brijes na teretanu i prehranu i pazis da mozda ne pretjeras nemoj ni ocekivat cud aa od dr, Vecina posla je na tebi. I naoruzaj se strpljenjem jer ne kaze se badava bolje sprijeciti nego lijeciti.Jednom ozbiljno naruseno zdravlje nije lako ispraviti i to ne ide preko noci...Do koje mjere si ga narusila , to nemam pojma, no ako je dovoljno ozbiljno bilo kakav trener ili nutricionist kojem bi se obratila a da te uz svoj rad i savjete ne uputi lijecniku kako bi se pratilo tvoje stanje je budala i šarlatan, tako da od takvih ljudi ne uzmaj i primjenjuj nikakve savjete. I trener i nutricionist mora raditi uz liječnika, tako da čak i on osobno ode tvojem dr uz tebe ukoliko je potrebno i posavjetuje se s njime oko tvojeg stanja i nalaza. Ovo ti govorim čisto da se ne zaletavaš i uzimaš olako savjete sa strane, radi se o tvojem zdravlju i osobno ga ne bi olako prepuštao internet guruima i pametnjakovicima iz lokalne teretane.
Back to Top
classified View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 14 Studeni 2014
Status: Offline
Points: 55
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote classified Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30 Studeni 2015 at 22:23
Puno se zahvaljujem na utrošenom vremenu na čitanju i odgovoru the Phoneix, to prvo. Naime da, imaš pravo radi rečenog, pogotovo podržavam drugi dio odgovora gdje si napisao/la? o mom negativnom stavu oko svega, strahovima i time. Zapravo vjerujem da sam nadomak izbavljenja od tog svega pošto posljednjih dana sve manje imam promišljanja oko prehrane (prekinula svo ono dobro nije glupavo - a reć ću samo sada ''glupavo'' vaganje - u stilu Imerović (jer ja ''pametna'' idem pratit nekog trenera koji se bavi time i samo time nak -.-') opsjedanje, briga o kcal tablici na poleđini proizvoda - opterećivanje u tom smislu.. ali ne kažem da nisam još uvijek malo ''zabrinuta'' da nisam možda dovoljno čega pojela, da li će mi to biti potrebno? ili premalo? kombinaciji hrane? (sad pak - nedo bog gladi, slabosti) od OPET STRAHA, ne željevši se vratiti na staro - ''Bože šta je život?'' strah od ovog strah od onog -.-'' . Realna jesam prema sebi pa tako i prema drugima te priznala bih mogućnost (više kao stvarnost) onog ''življenja u svojoj glavi''  i da, još uvijek postoji ona briga o kombiniranju hrane. Dobila jesam na težini od kad sam shvatila kako neke stvari kako više ne idu, te već samim time bolje živim, spavam itd. no ono opterećivanje navedenim besmislicama jer je dosta te brige o tome što će drugi reć? i strahova ostalo u meni + strah od amenorea koja je već preveć dugo prisutna me natjerala na pisanje ovog posta. Pobjediti amenoreu a pri tome se ne odričući jedine stvari koja me ipak koliko toliko veselila svo ovo vrijeme a to je to vježbanje u vrlo prihvatljivoj i zanimljivoj atmosferi.
Željela bih to, riješiti na što bezbolniji način. Naime unatoč svemu, jesam realna, i točno znam kad nešto radim pravo ili krivo. Ali eto, malo zaluđenosti krivim pristupom dovelo me tu gdje me dovelo. Sve je zapravo u glavi. Change your mind and look at things change. Hm...

Dolazim li i sama do nekih zaključaka? Kako se hraniti nakon svih tih silnih provedenih dijeta, a da su u skladu naravno sa mojom aktivnosti - možda je to moje sve vječno pitanje? Confused

Samo zahvalna sam samoj sebi da nisam nikad prakticirala guranje prsta u usta i takvim stvarima jer tko zna gdje bih sad bila? :/ 
Fall seven times and stand up eight
Back to Top
Planetary Light View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 01 Prosinac 2015
Status: Offline
Points: 4
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Planetary Light Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01 Prosinac 2015 at 01:24
Pozdrav classified, Smile

Vidiš, večina ljudi nema blage veze o nutriciji i pravilnoj prehrani,a to se također odnosi i na večinu onih u fitness svijetu, koji misle da znaju ali u stvari znaju samo osnove. I zbog toga recimo kada se pojavi tako jedan(ili više) problema kao kod tebe, onda nitko ne zna kako riješiti taj problem, jer stvar je u tome da je za takvo što potrebno znanje, ne samo znanje o jednom području zdravlja već znanje o svemu, svakom aspektu ljudskog zdravlja jer sve je povezano.
I kako onda netko tko ima samo osnove znanja o jednom području života(kao npr. prehrana ili medicina) može da riješi problem koji je višeslojan i sveobuhvatan, tako je- they can't. Velika večina trenera zna samo o prehrani + trening, velika večina doktora zna samo o medicini i onome što su ih u školi naučili, u stvari oni jako malo znaju, zato pojedinačno oni nemogu riješiti tvoj problem.

Kod tebe je stvar da ti je endokrini sistem, od kojega sve kreće, disruptiran. Pretpostavljam i zašto, ali dobra vijest je da se može riješiti sa lakoćom i povjerenjem. Vidim da te muči i prehrana, te si zbunjena oko toga, možda i najviše.
Treba ti netko tko poznaje nutriciju u dušu i tko je veoma dobro upoznat sa ljudskim zdravljem. Tvoji problemi su vrlo riješivi, vidim da te treba uputiti Smile
Javi mi se na pm i riješit ćemo tvoj problem, samo trebaš vjerovati u to.




Knowledge is power.
Back to Top
The Phoenix View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak
Avatar

Joined: 31 Svibanj 2010
Location: Zagreb
Status: Offline
Points: 4250
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote The Phoenix Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01 Prosinac 2015 at 11:24
Classified, nema na čemu. Muško sam btw :)
Ne trebaš se ustručavati reći glupavo, jer vaganje hrane je glupavo, nepotrebno.Praćenje ljudi koji se natjecateljski bave fitnessom, fitness im je karijera,opsesija i kopiranje njihovih metoda je totalna besmislica za prosjećnog čovjeka, posebno ako ne razumije to i nije u stanju filtrirati informacije nego ih slijepo prati što god oni kažu.Naravno da iz njihovog iskustva čovjek može naučiti, no tek onda kada zna tematiku, u protivnom se prečesto dešava ovo što ti sada proživljavaš.

Njima treba vaganje jer je njihova forma takva da moraju cjepidlačiti i za 1 cm pomaka i tu onda nema opušteno.
Dal ti treniras 2x dnevno, zivot planiras oko teretane, ides na natjecanja? Mislis li da tebi treba isti striktni rezim kao nekome takvom?
 Njima je izgled cilj, sve ostalo je sporedno, pa tako vrlo često njihova prehrana i suplementacija nema nikakve  veze sa zdravljem, sve je podređeno postizanju maximalne estetike.  Po jednoj strani večina njih bulazni o zdravlju i uvjerava ljude u njihov zdrav život, metode treninga i prehrane i rezultate i ljudi to popuše, ali uporno svi šute da se iza zavjese koriste anabolicima i hrpetinom lijekova i sranja bez kojih ne bi bili niti pola toga što jesu i to je ništa drugo nego obmana i laž radi osobne koristi i taštine. Trud koji ulažu , posvećenost i znanje da dođu do cilja za sebe ne osporavam, no tu je kraj sve ostalo je prevara i to se prešučuje. Ne želim generalizirati, ali imao sam i sam par klijenata koji su mi došli sa uništenim imunitetom i zdravljen nakon što su ih kroz ruke propustili neki treneri koristeći upravo te napredne metode po kojima oni rade i natovarili ih početnicima, ljudima koji nisu ni blizu potrebe za time sve u cilju sto brzeg rezultata, a zdravlje, koga briga.

Dal si došla do nekih zaključaka? mislim da nisi......čisto feeling, vrtiš se , no bez jasne slike. Ne tvrdim da sam u pravu, no još uvijek osjetim zaluđnost izgledom, pokušaju kontorle hrane u fitness smislu, spominjanje  treninga kao jedine stvari koja te veseli u životu?? Mislim sve se to može zajedno ali ne u takvom grču i sa toliko upitnika i nesigurnosti jer negativan stav, nesigurnost i strah polučuju upravo i takve rezultate......negativne, brljanje,polovične. A rješenje si sama rekla, u tvojoj glavi je, treba raditi na sebi, nije lako.

uglavnom pazi koga pratiš, slušaš i što radiš, dovoljno si pametna i sama i to znaš no radiš protiv sebe trenutno.
Slobodno se obrati nutricionisti, treneru ,nisam protiv nikog,no ne budi lakovjerna s prepuštanjem svojeg zdravlja nekvalificiranim ljudima koji će zarađivati na tebi, a ti im slijepo vjerovati jer ne znaš kod koga si došla.Imaš doktore koji mogu pratiti zdravstveno stanje i pomake na bolje ili gore i ne isključuj ih.
Budi posebno oprezna sa ovakvim  poput ovog Planetary lighta koji uletavaju ljudima u nevolji i pametuju.Čovjek se niti predstavio nije, prvi post na forumu baš kada ti treba prodati nešto i tvrdi da je za razliku od doktora, nutricionista i trenra koji su svaki za sebe ograničeni u svom spektru djelovanja on kvalificiran i stručan u svim tim područjima zajedno plus još onima "duhovnima" i ko zna kojima. Ljudi u problemima se lako hvataju za bilo kakvu slamku i često su žrtve alternativaca prevaranata kojih je 99% prevaranata pa čisto pazi. Genije je zaključio da ti je endokrini sustav poremečen :) Čak i pretpostavlja zašto , iako si sve sama napisala što te dovelo do toga :)
Planetary mozda to sto nudis nisi mislio prodati , no nastup i ulet je pijavica type pun sranja.

PS. Da nebi bilo zabune, ovo što ti govorim je isključivo kao podrška, savjet i nekakvo svoje viđenje i iskustvo, ne nudim ti nikakvu uslugu,niti bi se uplitao u to trenutno.


Back to Top
Planetary Light View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 01 Prosinac 2015
Status: Offline
Points: 4
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Planetary Light Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01 Prosinac 2015 at 17:28
Ok Phoenix, to je možda tvoje viđenje, i generalno si u pravu.
Ali ja nisam jedan od 'tih' koje ti navodiš, istina prvi je post na ovom forumu i to samo zato što sam se tek registrirao na ovaj forum, možda je je to tebi samo 'pijavica sranja' ali ja znam točno o čemu govorim.

Evo da se predstavim:
Planetary Light, čovjek od znanja, istine i rezultata, fitness trener, nutricionist, savjetnik, i terapeut.

Curi je potrebna pomoć, i to je realno, da joj je bilo tko mogao dosada pomoći, to jest da je znao kako, već bi joj pomogao.
Ali nije, i ona je dalje neupućena, što znači da rad njihovih metoda nije donjeo rezultate koji se traže.
Ne osporavam ulogu doktora u ovoj priči, ali oni nisu tu da bi riješili problem, jer ga niti ne znaju riješiti.
Današnja medicina je bazirana na 'održavanju stanja' a ne na izlječenju, tj. riješavanju zdravstvenih problema.
Prvi primjer je to što su joj dali HRT(hormone replacement therapy) što je totalni fail. To su umjetni steroidni hormoni, i normalno da kada se skinula sa njih da joj je stanje bilo još i gore nego prije, kao i kod svakog uzimanja umjetnih hormona(steroida) tijelo u tom periodu prestane proizvoditi svoje prirodne hormone, proizvodnja se zaustavi... ali čekaj, ti kao profesionalni trener bi to trebao znati, zar ne?
Doktori u ovom slučaju dakle nisu tu da riješe problem, oni će samo poslužiti za praćenje krvne slike i hormonalnih nalaza, i to je sva njihova uloga u ovoj priči.

'Genije je zaključio da ti je endokrini sustav poremečen :) Čak i pretpostavlja zašto , iako si sve sama napisala što te dovelo do toga :) '
- Tako je, to i je istina, da li ona zna što ju je do toga dovelo?- možda. Da li zna kako da riješi taj problem?- ne baš.
I zbog toga se vrti u krug.

Tko potraži pomoć on će ju i naći, a moja svrha je da pomognem ljudima koji pomoć traže.
Ne prodajem ništa, a pomoć koju nudim(za razliku od tebe) je temeljena na konkretnom znanju potvrđenom sa konkretnim rezultatima, koji govore sami za sebe.
Knowledge is power.
Back to Top
israela View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu
Avatar

Joined: 03 Sijecanj 2015
Location: zagreb, croatia
Status: Offline
Points: 213
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote israela Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Prosinac 2015 at 11:01
classified- molim te neidi dalje sa ovim mislima. ja nemam stručnog znanja ali imam debelog iskustva u anoreksiji i mogu ti reći da ono što te slijedi ukoliko nastaviš, nije nimalo ugodno. amenoreja je prvi simptom da se smiriš. ona povlači za sobom strašne posljedice od kojih i sama patim. još uvijek nemam menzis prošlo je 4 godine....ne igraj se sa zdravljem. BRIGA TE ZA POSTOTAK MASTI, BRIGA TE ZA MIŠIĆE I STRUK I SVE, GONI TO U OVOJ SITUACIJI I POMOZI SI, BUDI ČOVJEK I POMOZI SI. nije ti još napredovalo zlo, i sad dok još imaš priliku ispravi to i budi naajjača što možeš biti. POČNI JESTI. možda ti još neće trebati zamjenska hormonalna terapija, to nek rješe doktori (makar ne uzdaj se u njih u vezi ičega osim prepisanih preparata koji će ti možda trebati). ne očekuj pomoć, ni psihološku ni ikakvu podršku i strpljenje od njih, oni čekaju da prođe 8 sati da mogu ići doma. mene su ostavili samu sa rupom na guzici i otpalom kosom jer ih je bolio kurac kako i zašto mi se to dogodilo. isto nisam gladovala već sam držala nizak postotak masti kroz dulji period i aktivirala kortizol do te mjere da je on žderao sve što sam pojela pa je jako jako teško bilo dići kilažu. a ni ta kilaža više nije nit će ikad više bit kao prije. ZATO MOLIM TE, SREDI SI JELOVNIK ZA MASU,, UMJERENO VJEŽBAJ DOK DOBIŠ KOJE 2 KILE, OKUPIRAJ SE DRUGIM STVARIMA DOK TRAJE OPORAVAK I ONDA KASNIJE RAZMIŠLJAJ O NEKOM NORMALNOM NAČINU DA BUDEŠ DIO FITNESSA. kasnije možeš i ispraviti neke eventualne sitne greške na izgledu, makar se nadam da ti to više neće biti prioritet. e sada bih pisala do ponoći, petljaju mi se riječi ali nadam se da si shvatila poantu. ako želiš možeš otići na moj blog, imam puno tekstova o svojoj anoreksiji/ortoreksiji i posljedicama pa si pročitaj kako sam se osjećala. to mi je bilo skoro najgore razdoblje u životu. molim te saberi se i slušaj me, samo kreni jesti zdravo i pruži tijelu šansu za oporavak, posljedice su strašne a njih ispraviti nemožeš.
Velicanstveni orao na tlu slomio je krila, zato ja sa obje noge odlucih poletit'.
Back to Top
Planetary Light View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 01 Prosinac 2015
Status: Offline
Points: 4
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Planetary Light Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Prosinac 2015 at 19:33
Sve se može ispraviti, ali bolje je ne odgađati jer posljedice su veće što se više ide u krivom smjeru.
Doktori njoj ne mogu pomoći jer po njihovim metodama oni za bilo koji hormonalni problem večinom daju zamjensku hormonalnu terapiju(HRT) ali na veliku žalost tako ustvari samo pogoršavaju stanje pacijenta.

Čovjek kada krene primati u svoje tijelo umjetne hormone(steroide), njegovo tijelo očitava da je zasićenost hormonima u krvotoku dostatna i onda signalizira žlijezdama da prestanu proizvoditi svoje hormone prirodno. Prestankom proizvodnje tih istih hormona, tijelo postaje ovisno o vanjskom unosu tih istih hormona samo umjetnih. U međuvremenu tijelo više ne proizvodi određene hormone te žlijezde zaslužne za proizvodnju tih hormona atrofiraju jer prestaju obavljati svoju svrhu, i onda šta se događa kada se netko skine sa steroida, tj. HRT-a, njegovo tijelo je u kaosu jer više nije u stanju proizvoditi samo svoje hormone, tada nastaju problemi...

Međutim, to se sve može ispraviti, u potpunosti ili u većoj mjeri, ovisno kolika je atrofija žlijezda i koliko je dugo netko na HRT-u. Način da se ponovno hormonalna produkcija u tijelu vrati u normalu je da se endokrini sustav mora ponovno vratiti u balans i normalu, a to se postiže kroz višeslojni pristup koji obuhvaća prehranu i druge metode za dovođenje endokrinog sustava u balans.




Knowledge is power.
Back to Top
classified View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 14 Studeni 2014
Status: Offline
Points: 55
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote classified Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 Prosinac 2015 at 23:00
@israela žao mi je što si se također našla u takvo nekoj sličnoj situaciji kao mojoj, čitam tvoj savjet i sama se nalazim na istoj stranici, s jedne strane, strah me hrane, s druge, pokušavam živjet normalno, jest fine normalne porcije i uživati u hrani dok s treće evo neki dan ustala se i ne osjetim okus hrani, dok neki dan sam razgovarala sa svojom najboljom prijateljicom kojom sam se jedinom povjerila. jedan dan najednom.. uživaaam inače pit kavu tam negdje poslije ručka, to mi je pravi gušt, i najednom ja i najedom ja jedan dan, meni kava - blato - blato. nema okusa nema ničeg. mozak - želudac konekcija izgubljena. sve dok ona nije rekla jedan dan kao '' možda ti malo previše razmišljaš o tome. zabrijala da ti ne paše i gotovo" i najednom u meni nešto klikne, odem u kuhinju gdje sam otišla napraviti onu istu tursku kavu u kojoj uživam svako poslijepodne i čuda! ima okus! presretna sam bila. tako da.. vjerujem da mi i ovo nedavno što se sad dogodilo se ponovno odvija u glavi. maaaakar, stvarno kažem da ne da držim dijetu ikakvu, više kao - hvatam signale što mi se jede i to je obično nešto slano i onak piletina, jaja, uf jabuke obožavam, grčki jogurt, zobene, sve to mene traži što sam sad već utabala i navikla, i uživam jest... grašak, grah, varivaaaaa *drool* fino i zdravo se hranim ali kao možda se zamaram u procesu s onim da ne želim se pretrpavat već normalna bit pa mislim koliko je dovoljno mom tijelu da bude nahranjeno za taj jedan obrok. misli, misli, misli >< 
umm naime, benefit toga da se više ne bojim carbs i tih gluposti već se vidi na tijelu, dvije kilice jesu tu, ali tijelo izgleda! i zadovoljna sam njime, ne želim opet da mi mozak to sabotira i očito imam preeeeeviše vremena za razmišljanje da si to radim i ne znam.. no voljna sam čitati tvoj blog, žao mi je što si se našla u takvoj situaciji i nadam se da ćemo se uskoro izvuć iz svega, bit sretne - zdrave. hormoni - back, menstruacija - back. a u međuvremenu budem ja ipak obavila te krvne testove i dala pregledat tak štitnjaču, te glavnu neku žlijezdu mi stara spominje što mi je preporučila doktorica da se ode specijalisti vidjet pa se nadam bude sve brzno okej i super. 
Fall seven times and stand up eight
Back to Top
Dalila_PZ View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 10 Prosinac 2015
Status: Offline
Points: 2
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Dalila_PZ Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11 Prosinac 2015 at 00:03
+1
da, i ja sam se pronašla u ovome.
nakon svakog prejedanja  bih si obećala da je ovo zadnje i onda počnem pazit kaj jedem, vježbat ko luda (tjedan/2), bla bla i kada opet pojedem nešto "zabranjeno" slijedi faza prejedanja. kao neki začarani krug. mučim se s time već godinu dana i iskreno ne znam kome da se obratim a da ne okine po džepu. a o mengi i da ne pričam...

možda sam svoju temu trebala otvorit, ali ipak... 

Back to Top
classified View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 14 Studeni 2014
Status: Offline
Points: 55
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote classified Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Prosinac 2015 at 11:36
Našla sam ja savršen lijek. Mislim da sve dolazi sa vremenom no.. dogodio se jedan preokret u meni što se tiče mog odnosa sa hranom ii.. obratiti ću ti se private. Ne košta ništa! ;)
Fall seven times and stand up eight
Back to Top
The Phoenix View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak
Avatar

Joined: 31 Svibanj 2010
Location: Zagreb
Status: Offline
Points: 4250
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote The Phoenix Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Prosinac 2015 at 12:15
Originally posted by Planetary Light Planetary Light wrote:


Evo da se predstavim:
Planetary Light, čovjek od znanja, istine i rezultata, fitness trener, nutricionist, savjetnik, i terapeut.

Za nekoga tko nudi pomoć i čija je to životna svrha, za čoveka od znanja , istine i rezultata predstavljanje imenom Planetary Light je u najmanju ruku smiješno. Osoba sa tolikim znanjem, iskustvom i dokazanim brojnim rezultatima iza sebe ne bi smjela imati problema stati iza svojih riječi i djela svojim imenom i prezimenom i dostojno se predstaviti ljudima pa mozda svi nauče nešto posto itekako fali kvalitetne rasprave, informacija . 
Zapravo ovakvo predstavljanje i dalje smrdi na šarlatanstvo bez uvrede.

Originally posted by Planetary Light Planetary Light wrote:


Curi je potrebna pomoć, i to je realno, da joj je bilo tko mogao dosada pomoći, to jest da je znao kako, već bi joj pomogao.



Glupa pretpostavaka. Ako se obratila jednom ili dva lijecnika i nisu joj pomogli ne znaci da joj nitko nije znao pomoci jer nije niti trazila dovoljno i naisla na osobu koja bi joj pomogla, a sigurno to ne znaci da joj nitko "osim tebe" ne zna pomoci. Osim toga problem sigurno ne nestaje kao rukom odnesen preko noci tako da tko zna, mozda je bila i na dobrom putu.....
Ti koji niti imas uvid u njeno zdravstveno stanje, nalaze, sve ostale info koje ju cine individualnom tvrdis da joj mozes sigurno pomoci? Prilicno smjela izjava, no neozbiljna, ponovno sarlatanski zvuci.


Originally posted by Planetary Light Planetary Light wrote:


Tko potraži pomoć on će ju i naći, a moja svrha je da pomognem ljudima koji pomoć traže.
Ne prodajem ništa, a pomoć koju nudim(za razliku od tebe) je temeljena na konkretnom znanju potvrđenom sa konkretnim rezultatima, koji govore sami za sebe.

Jasno sam napisao da ne nudim nista, tako da ne izvrci stvari i pokusavaj "dokazati" svoju "strucnost" omalovazavanjem i podcjenjivanjem drugoga da bi sebe uzvisio. Ako imas znanja podijeli , ako ne šuti jer tvoje lažno  ime ne znaci nista , a forum trpi svakakva sranja.
Ja sam odmah napisao na nemam prakticnog znanja u ovome i ne uplicem se u bavljenje i lijecenje bolesnih ljudi te mogu dati samo podrasku.
Shvati moje pisanje kako zelis, nema zlih namjera niti me zanima nadmetanje oko problematike posto nisam strucan u tome, samo sam direktan , iskren i kazem da tvoje predstavljanje i tvrdnje smrde na hrpu manipulatora, šarlatana i herbalajfovaca koji s vremena na vrijeme ulete sa slicnim pametovanjem.
Back to Top
classified View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 14 Studeni 2014
Status: Offline
Points: 55
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote classified Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Prosinac 2015 at 13:04
@ThePhonenix thnx, naime, ne željeći se i dalje prepuštati ičijim ''pametovanjima'' niti ičim, nitko me ne sili složiti se sa ičijim mišnjenjem željela bih navesti kako na poslijetku sam posložila neke kockice u glavi i odlučila se za upravo ono što si sam naveo, nedavno sam išla na uzv štitanjače koja je uredu gledajući ultrazvuk, sve uredu hvala bogu :)
nadalje budem išla vaditi krv nakon svih ovih blagdana jer onak nikako izgleda da se to uvrsti u moj raspored >< mislim upisala sam se ali čekam... početkom prvog mjeseca krećem u napad i što prije to riješiti

nastavila sam i dalje sa treningom jer to me ispunjava, veseli i ne želim tomu stat, ono glupiranje sa hranom sam prestala nakon naime, ne znam da li si upućen u knjigu nazvanu Brain over binge? MINDBLOWING knjiga koja dokazuje da ništa nije krivo samnom već načinom na koji sam promišljala o hrani (kao prijetnji) i pokušavanjem restrukcije, od tad se učim ponovnom hranjenju, prepuštam 'intuitivnom' jedenju, nemam naleta prejedavanja, živčanjenja oko hrane, vaganja, mislim to sam već puno prije krenula kako sam napisala ovaj post tako da... nije mi samo tako došlo od zadnje napisanog posta. sam sam svoj projekt na kojem radim... nedavno sam ostala bez osjetila okusa/mirisa osim onih intenzivnijih kao da mi dolaze u naletima? :/ frustrtira me to pa sam u nekoliko naleta se upućivala preko različitih 'zdravih web stranica' kao može doć uslijed nedostatka cinka u organizmu, upale srednjišnjeg živčanog sustava, sinusa, stres, depresija.. informiram se maximalo preko googla hah i pokušavam riješit problem vitaminima i zdravom hranom o kojoj sad ne brinem toliko pa se osjećam bolje-slobodnije nego prije i više ''ja'' ajmo reć. 
zdravu rutinu sam već usvojila.. no, što se tiče tih osjetila obavjestila sam svoju doktoricu također koja je rekla da bi to trebalo slat na uho ,grlo, nos. nezz.. kad kužiš ono, malo kao da se vrati pa ode pa.. ufff.. is my mind fooling me or what is it? :S pijem  visoku razinu b kompleks vitamina nakon koje osjećam poboljšanje što se tiče mog zapadanja u depresiju :/ baziram se na usrećivanju sebe, svog tijela i uma, ne pretjerivajući a niti uskraćujući išta.. konzultirala sam se se i sa svojim trenerom koji sam kaže da misli da tu hormoni nešt gadno brljave kod mene, preporuča mi mladu zelenu pšenicu kao pomoć za koju sam inače čitala da je odlična.. no baš sad me zanimaju rezultati vađenja krvi iako zapravo imam osjećaj kao da već sad radim dobro tijelu jer primjećujem (malo mi je neprijetno to reći nekome suprotnog spola ali..) iscijedak kojeg prije nisam mogla naći ni u tragovima 
Fall seven times and stand up eight
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.