New Posts New Posts RSS Feed - Keto dijeta- zadnji vlak
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Keto dijeta- zadnji vlak

 Post Reply Post Reply
Author
mmarkovic View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 12 Prosinac 2014
Status: Offline
Points: 8
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mmarkovic Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Keto dijeta- zadnji vlak
    Posted: 03 Ožujak 2015 at 01:54
Pozdrav,

evo ovako. Trenutno stanje: 200 cm i 130 kg, 20g. Masne naslaga ne želim opće komentirati. Bf ono boli glava. Odlučio krenuti na keto dijetu od sutra. Rekao konačno STOP. Zanima me da li sam odredio dobro parametre koje sam trebao jer neki kalkulatori kažu ovako neki onako pa molim iskusnije za pomoć.

Unos: 3225 kcal 
Od čega masti: 1980 kcal (220g) - negdje sam našao da 1g masti = 9 kcal?
Od čega proteini: 1245 kcal (310g) - našao da je 1g proteina = 4 kcal?

Dosta sam čitao i pratio i odlučio sam se na keto dijetu 2 mjeseca jer je svi dosta hvale, a i sam sam prije dosta pazio na prehranu dok sam se aktivno bavio sportom (košarka) gdje sam ne svijesno bio u ketozi (nisam konzumirao UH osim vikendom) te sam tada također dosta smršavio, ali jbg-a, od toga nema kruha te je faks dao svoj doprinos a ja plaćam danak na svoj izgled! Cilj mi se vratiti na mojih nekih 100kg!

Od suplemenata posjedujem: Dymantize Multivitamin, Ketone maline, L glutamin my proteina, Impact whey my protein, omega 3 kapsule natrol te lipofenom koji sam odlučio izbaciti trenutno!

Trening: 3,4 x tjedno teretana (što manje ponavljanja do 10max a što više serija , min 4)
2x tjedno trčanje - koliko dozvoli organizam jer ipak je godinu dana mirovao! 

Vrijeme je za promjene i nekakava priprema za ljeto! CUT BF CUT CUT!

Molim Vas za pomoć da li sam dobro odredio parametre da mogu sastaviti jelovnik koji bih tu postavio.

JELOVNIK:




Edited by mmarkovic - 03 Ožujak 2015 at 01:56
Back to Top
Goranchero View Drop Down
Mixa shakeove
Mixa shakeove
Avatar

Joined: 21 Prosinac 2013
Status: Offline
Points: 526
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Goranchero Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Ožujak 2015 at 09:30
Ja sam prije nekih godinu i po bio u sličnoj situaciji, 196 visok, 138kg, no 13 godina stariji, i sa cijelim spektrom simptoma metaboličkog sindroma koji je kucao na vrata. Onda se poklopilo nekoliko stvari pa sam odlučio probati riješiti problem koji se gomilao 25 godina, pa kud puklo da puklo. Trening, prehrana i suplementi do daske. U prva tri mjeseca sam spilio 20kg i riješio se svih zdravstvenih problema, u slijedećih 7 još 20kg i od onda sam s kilažom stabilno 98-100kg, s time da sam od ljeta, uz održavanje tjelesne mase smanjio body fat za dva broja hlača, s 36/34 na 32/34(2013. bilo 44/34). Osjećam se bolje nego kad mi je bilo 18, osim ponedjeljkom, mrzim ponedjeljak.

Iz osobnog iskustva, trćanje zaboravi dok ne skineš barem 15kg, samo pili po utezima, možda i 6x tjedno, no svaku grupu mišića odradi dvaput tjedno.
Sa 130kg i stasitim body fatom možeš si priuštiti  i veći kalorijski deficit, dok god se dobro osjećaš.

Ugljikohidrati <50g
Proteini 150-200g
Masti 100-150g

Izbor proteina nije loš, no nemaš nikakav razliog zašto ih ograničavati samo na piletinu, slobodno uvrsti kompletan spektar crvenog mesa i punomasne sireve.

Izbor masti ti nije dobar za low-carb i keto. Trebaš ubaciti zasićenih masti i minimizirati polinezasićene omega-6. Dakle, prvenstveno masti životinjskog podrijetla, jaja, masnije meso, maslac, sirevi. Kokosovo ulje je odličan dodatak prehrani, jedino je malo skupo.

Također, u prehranu ubaci velike količine povrća s niskim udjelom ugljikohidrata, po volumenu ovo bi ti trebala biti najveća skupina namirnica, po kalorijama najmanja. Mahune, blitva, patliđani, karfiol, brokula, luk, gljive, kiseli kupus, praktički, sve što je zeleno, crveno ili žuto i raste iznad zemlje. Ubaci i bar jedno  voće na dnevnoj bazi, crvena naranča je odličan izbor. Mikronutrijenti koje ćeš tako unijeti i dijetalna vlakna će ti daleko više pomoći nego što ti unos šećera iz njih može odmoći.

Međuobroke izbaci, tri konkretna obroka, svaki od nekih 700-800kCal ti je sasvim dovoljno, u ciljanim razmacima od 6 sati. Masti drže sitim duže nego ugljikohidrati i proteini.

U svakom slučaju, samo uporno, i do ljeta bi mogao biti propisno fit. Sretno!

Edit: I zadnje, ako planiraš smršaviti, onda nemaš šta surfati netom u 01:54, lijepo na spavanje u 22, najkasnije 22:30, kvalitetno se odmori, naspavaj. Posloži dnevni raspored da možeš odraditi sve obveze na faksu, trenirati, jesti na vrijeme i odmoriti se kada treba. No kako god, u 01:54 nemaš opravdanje biti online. Bez odmora, nema promjene ni mršavljenja.


Edited by Goranchero - 03 Ožujak 2015 at 09:34
Back to Top
mmarkovic View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 12 Prosinac 2014
Status: Offline
Points: 8
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mmarkovic Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Ožujak 2015 at 18:36
Bok,

Hvala na odgovoru. Jeli mozes reci neke punomasne sireve tj. Izvore masti koje da koristim?

Takoder imam pitanje. Sto da pijem npr dok sam s frendovima na picu? Da li je cola zero dobar izbor?

Moj danasnji dan:

Dorucak: 6 cijelih jaja (omlet) s 20ak g maslinovog ulja, ketoni maline 1 caps
Mo1: 23g badema
Rucak: 240g piletine i 3 krastavca

Planiram jos mo2: 23g badema te veceru s 240g piletine i nekih 10g maslinovog ulja

Da li se domace kobasice broje i da li su dozvoljene? Da li u to spadaju cajna i slicno.

Ja sad imam osjecaj da ce me to npr nadebljati jer po meni to ima dosta masti i nije zdravo tipa: sirevi, domace kobasice i sl.
Back to Top
Goranchero View Drop Down
Mixa shakeove
Mixa shakeove
Avatar

Joined: 21 Prosinac 2013
Status: Offline
Points: 526
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Goranchero Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Ožujak 2015 at 20:32
Koji god voliš. Ja osobno biram malo 'kvalitetnije' sireve, s dužim periodom zrenja, no nema nekog pravila. Dobra krmača ne bira napoj. Ementaler, cheddar, tilsit, gouda, podravec, džiugas, grana padano, parmezan, otočki, ovčji, brie, camembert, gorgonzola, dimljeni ovaki-onaki... samo daj.

Kuhaj na maslacu, maslinovo koristi za začiniti salate.

Probaj nešto novo, recimo... vodu. Okani se svih tih pića s umjetnim sladilima, iako nema kalorija, za*ebava metabolizam i hormone, a hormoni su daleko veći igrači od samih kalorija. Negazirana, gazirana, bitno da je bez sladila.

Ove ketone maline ispucaj do kraja, no okani se toga, ako hoćeš ketone, konzumiraj namirnice s trigliceridima srednjeg lanca, dakle, maslac, mliječne proizvode i kokosovo ulje.

Može domaće kobasice, dok god nisu neki falševi s rižom, heljdom i slično, samo 100% životinjske. Čajnu ne bih tu svrstao, to je industrijski proizvod, ima sveg i svačeg osim mesa, od industrijskih mesnih prerađevina samo one gdje vidiš da je meso u izvornom obliku i da nije obogaćeno sojom, ljepilima i sto raznoraznih aditiva. Domaće je domaće.

Prošao sam i ja tu fazu prije nekih godinu dana, no ako ideš na low carb, i pogotovo ako ideš na keto, ne smiješ razmišljati po paradigmi onog što su ti bubali u glavu da je 'zdravo' i da je 'loše'. U ovoj priči to sve pada u vodu.

Energija treba doći iz ugljikohidrata ili iz masti. Ako ne konzumiraš ugljikohidrate, onda mora doći iz masti. A ako treba doći iz masti, onda trebaš jesti masno a ne posno. Klin se klinom izbija, ljuta trava, na ljutu ranu.
Back to Top
bejb View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu
Avatar

Joined: 18 Kolovoz 2014
Status: Offline
Points: 303
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote bejb Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Ožujak 2015 at 10:16
mmarkovic, ima neko vrijeme kako sam i ja krenula slicno, moram reci da ce ti kalorijski unos s vremenom vjerojatno pasti, jer se meni to dogodilo vec nakon sest-sedam dana bez racunanja i brojanja. jednostavno, dva obroka i jedan mali medjuobrok i ja sita, cak sam par dana neke obroke i preskocila.
nista ne uzimam osim c vitamina, magnezija po potrebi, omege 3 (osim ako taj dan kupim neki losos na snizenju, onda se ubijem u njemu). s time da ja planinarim i malo trcim (vise hodam), vjezbe snage jos nisam uvela, nikako da to prelomim u glavi... no doci ce i to.
najbolja posljedica meni osobno je bas upravo ta sto mi se glad i zudnja za hranom (pogotovo skrobnom) potpuno smanjila i uopce ne zudim za slatkim, a posto sam zensko koza mi je toliko mekana i lijepa i dobila je boju, nisam vise blijeda, nemam vise velike podocnjake i osjecam se super. 
odabrala sam ovu prehranu nakon dugog razmisljanja, obzirom na svoju krvnu sliku, dakle, jako snizen kolesterol vecinu vremena - ispod donje granice (ima tekstova koji objasnjavaju zasto to ne valja iako isprve zvuci ok), i takodjer simptomi metabolickog sindroma kao Goran. 
meni osobno pase svako meso, sva riba, stavri tipa prsut i sunka (ali neobradjena), ponekad pojedem i neku kobasicu ali rijetko. jaja u velikim kolicinama, gomila lisnatog povrca, maslac, maslinovo ulje, kokosovo ulje. sir isto jedem ali moram paziti da ne pretjeram. bademi, ispostavilo se, mi ne pasu tj moram jako paziti koliko ih jedem, pa vjerojatno to vrijedi i za druge orasaste. no napominjem da je to individualno, jednako kao sto je citav ovaj pristup individualan, dakle, ne pase svima sve, meni je super i nadam se da ce i tebi biti:)

glede debljanja i straha, pa evo, ne znam, u usporedbi s istim periodom kada sam jela vise ugljikohidrata, pad tezine je isti, s tom razlikom da se puno manje mucim, sto je za mene kljucno.

glede energije koju imam, ona je cak i poboljsana, znaci aktivnosti bez problema, ne umaram se nista vise nego na drugacijoj prehrani. 



Edited by bejb - 04 Ožujak 2015 at 10:24
Back to Top
mmarkovic View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 12 Prosinac 2014
Status: Offline
Points: 8
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mmarkovic Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 Ožujak 2015 at 20:11
http://postimg.org/image/iuof4npf7/

jelovnik sastavljen. Što mislite?
Back to Top
anel89 View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu
Avatar

Joined: 27 Prosinac 2014
Location: xxxx
Status: Offline
Points: 110
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote anel89 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07 Ožujak 2015 at 02:23
izbaci hljeb , i slatkise, i ima da "lete" kg s tebe, lahko je smrsati vise kg nego kad se dodje na korak do normale :)
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.