New Posts New Posts RSS Feed - Koliko i kako jesti zobene pahuljice?
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Koliko i kako jesti zobene pahuljice?

 Post Reply Post Reply
Author
HSNeandertalis View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 21 Rujan 2016
Location: Banjaluka
Status: Offline
Points: 1
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote HSNeandertalis Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Koliko i kako jesti zobene pahuljice?
    Posted: 21 Rujan 2016 at 19:29
Pozdrav ljudi, imam par pitanja vezanih za zobene pahuljice. Prvo, koliko ih puta smijem doruckovati sedmicno, ja ih doruckujem 4-5 puta sedmicno, da li je to ok? Drugo, imam 20 godina, 85 kg, 186cm, treniram 3 godine, koliko kolicinski ih trebam jesti po obroku? Trece, ja sam smislio sam "recept", ali nisam siguran da li je to dobro tako i da li grijesim (poceo sam ih jesti prosle sedmice pa ako grijesim volio bih to sto prije ispraviti): 70-80g zobenih, pola kasicice fruktoze (sasvim malo, zbog ukusa), 1 kasika kakaoa, malo grozdjica, 1 mjerica wheya sa ukusom banane i mlijeka koliko je potrebno da se od toga napravi kasa. Pa vi napisite sada, da li je necega previse, da li nesto treba izbaciti, da li je necega premalo itd. Recimo ja bih ladno mogao pojesti i 100g zobenih odjednom da znam da se smije. :D
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 29 Lipanj 2009
Location: RI
Status: Offline
Points: 9271
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 26 Rujan 2016 at 09:52

1. Ja ih doručkujem 7 puta tjedno pa ti vidi :) Nije tu problem u smjeti, nego u tome da ti to ne dosadi i u tome da tokom dana onda osiguraš različitost u obrocima (mada te ni malo jednoličnosti u nekom periodu neće ubiti...dobro dođe za olakšavanje cijelog procesa, ne moraš puno mislit)

2. Količina ovisi o planu za cijeli dan, odnosno kako si namjeravaš posložiti obroke. Možeš kolićinu uh-a podijeliti ravnomjerno, u svakom obroku isto, ili ih negdje izbaciti pa u jednom obroku povećati..kužiš? Igraj se malo sa količinama da nađeš što ti odgovara. Ako možeš pojesti 100g pojedi. Pa vidi kako ti to odgovara.

3. Ok je ta kašica, samo ti fruktoza ne treba. Nije li ti dovoljna aroma wheya, i kakao? Bolje onda stevia....ako ti već nešto treba. Ali navikao biš se i bez ičeg.




"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
rziberi View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 09 Lipanj 2016
Location: zagreb
Status: Offline
Points: 3
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote rziberi Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Listopad 2016 at 12:02
Svaki dan za dorucak. S vodom s mlijekom hladne grijane s medom za okus ili kockica crne cokolade ili za kuhanje. Moj najdraži recept je sto grama u 2.5 deci mlijeka kockica cok za kuhanje i u mikrovalnu na 2 min. Poslije unutra whey i malo meda.
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.