New Posts New Posts RSS Feed - Ne znam gdje sam...
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Ne znam gdje sam...

 Post Reply Post Reply
Author
Warrior98 View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu
Avatar

Joined: 28 Srpanj 2016
Location: Radoboj,Krapina
Status: Offline
Points: 198
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Warrior98 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Ne znam gdje sam...
    Posted: 28 Srpanj 2016 at 18:42
Prvo,želio bih pozdraviti cijelu ekipu na ovoj stranici,stranica je stvarno dobra i cijenim što ljudi žele pomoći oko zdravlja i aktivnog života.
Eh sad,ako imate vremena,volio bih da mi pomognete jer nakon 6 mjesečnog proučavanja više stvarno ne znam što da prakticiram za dobar,aktivan život i lean figuru tijela.
Pa da počne...
Imam 18 godina.Otkad znam za sebe,bio sam chubby ili bucmast kak mi to kažemo.Nikad me to nije zabrinjavalo previše.U 7.,a potom i u 8. razredu bolovao sam od Henoch-Schönleinove purpure,koja me,dosta uništila i to psihofizički.Natukao sam još tjelesne težine i masti što zbog neaktivnosti što zbog brutalnog apetita(nešto su krivi kortikosteroidi i te gluposti,ali jednostavno volim jesti,šta da vam kažem).Najveća tjelesna težina je bila u 3. razredu srednje škole,odnosno 121 kg na 186 cm moje visine. Jednostavno mi je bilo dosta i preokrenuo sam način života da konačno postanem netko i nešto(oni koji su bili na mom mjestu znaju o kakvom se "hendikepu" radi,npr. sram te sjediti u autobusu jer zauzimas prakticki dva sjedala :( ).No,pomirio sam se sa svojim stanjem i krenuo sam u intenzivno vježbanje i bolju prehranu! U 6 mjeseci,došao sam sa 121 kg na 85 kg radeći svakakve vježbe,od visoko intenzitetnog treninga do steady state treninga kao što je jogging itd.).Što se prehrane tiče,prevladavalo je meso,zeleno povrće i sve drugo povrće na ovoj kugli zemaljskoj,doslovno,voće,mlijeko,ribe,jaja,sir,dvopek,zeleni čaj,voda,zobene(jedna od najboljih namirnica na svijetu u mom skromnom mišljenju).Eh sad,nakon te borbe,ostala su mi dva trna u oku koje ću jednom dotući pa makar mi bilo zadnje na svijetu...a to su ni manje ni više nego salo na prsima(muške grudi,nije ginekomastija)i salo na trbuhu,donji dio.Od 6. mjeseca prakticiram intermittent fasting ili po hrvatskome, povremeni post,i to dosta ekstreman oblik ako mene pitate 20/4 sistem,odnosno 20 sati posta i 4 sata unutar kojeg raspodjelite svoje obroke.Prekjučer sam sam sebi izradio plan s kojem se planiram isklesati pa me zanima jesam li pretjerao u nečemu jer mi se nekako čini da sam s****o obje stavke,i kalorije i vježbe...

Dakle,(molim Vas nemojte me obasuti negativnim komentarima,ako sam jako u krivu,ispravit ću način pristupa ;D ):
8 sati sna(znam da je to jako bitno za normalnu funkciju čovjekovog organizma),budim se negdje oko 6-7-8 ujutro,nakon čega odradim 1 sat vožnje bicikla,tempo varira i to jako,zivim u brdovitom kraju tak da nekad napinjem petne zile da bi se popeo na neko brdo,nekad se logično spuštam kad je teren takav pri čemu napora ja mislim niti nema,a većina je onakav nekakav normalni tempo ravnice i to s laganim elevacijama.Tokom cijelog dana pijem puno vode,4-6 litara dnevno,u 11 mi je prvi obrok negdje oko 50-60 grama zobenih koje skuham u mlijeku ili vodi + banana ili bez ičega,uvijek dodajem cimet radi okusa...u 12 pojedem nešto proteinskoga,tuna,nekoliko jaja,krastavci,rajčica,neki manji komad mesa il tak nešto,u 1 slična stvar,proteini + povrće,u 2 i u 3 se stvari ponavljaju(znam,za dosadniji jelovnik niste čuli,ali više neznam čemu da vjerujem,a proteini me drže na životu i daju mi snage a i jako su dobri za održanje mišićne mase koje baš i nemam previše.)Sve u svemu 2400 - 2600 kcal dnevno(znam da je puno).
Nakon tog hranjenja silnog,u 4-5 vozim bicikl 1 sat il više.ovisno o raspoloženju i težini terena. Nakon toga opet voda,lagani oporavak,hladne kupke premda ne odmah nakon vožnje i tako dalje.U 7-8 odradim 20 minutni HIIT,samo jedna vježba i to je bodyweight vježba burpees,ja ih zovem marinci,u intervalima 30 sekundi rada 10 sekundi odmora,i tako 41 interval da bi došlo 20 minuta,koristim tabata timer tak da nema zabune.Opet regeneracija nakon toga i dosta vode. I u 9 10 odradim još tih finalnih sat vožnje i opet regeneracija,masaža nogu,hladna voda itd.
Mislite li da sam pretjerao s ovakvim režimom i da neću postati lean bez tih masnih naslaga konačno finalnih ili da je to dobar sistem? Razlog pisanja je jer više neznam trebam li se usredotočiti najviše na visoki intenzitet ili tzv. niski intenzitet - "fat burning state".Duboko zahvaljujem na vašem strpljenju i ako možete mi pomoći,bio bih vam beskrajno zahvalan! Srdačan pozdrav!
"Exercise is the thing we must do to replicate the conditions under which our physiology was - and still is - adapted, the conditions under which we are physically normal."
Back to Top
CeLe111 View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu
Avatar

Joined: 06 Listopad 2015
Status: Offline
Points: 370
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote CeLe111 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28 Srpanj 2016 at 21:36
Pozdrav Warrior98,

"U 6 mjeseci,došao sam sa 121 kg na 85 kg radeći svakakve vježbe,od visoko intenzitetnog treninga do steady state treninga kao što je jogging itd.)"
Poprilicno velik gubitak u kratko vremena, kada si tocno dosao na ovu kilazu (85kg)? Ili bolje da pitam, koliko dugo ju odrzavas?

"(muške grudi,nije ginekomastija)"
Lipomastija?

"povremeni post,i to dosta ekstreman oblik ako mene pitate 20/4 sistem,odnosno 20 sati posta i 4 sata unutar kojeg raspodjelite svoje obroke."
Meni je ovo katastrofa kombinacija, pogotovo ako imas aktivnosti toliko koliko si kasnije naveo, na sto cu se dovezat u iducem segmentu...

"8 sati sna(znam da je to jako bitno za normalnu funkciju čovjekovog organizma),budim se negdje oko 6-7-8 ujutro,nakon čega odradim 1 sat vožnje bicikla,tempo varira i to jako,zivim u brdovitom kraju tak da nekad napinjem petne zile da bi se popeo na neko brdo,nekad se logično spuštam kad je teren takav pri čemu napora ja mislim niti nema,a većina je onakav nekakav normalni tempo ravnice i to s laganim elevacijama."
Nakon ovakvog kardia, po svemu se da zakljucit HIIT, ne jesti nakon i unest sve sto je tijelu potrebno, tim vise jer se isti radi i nataste bez ikakve suplementacije, potpuno je suludo, jer samim time sto je kortizol ujutro poprilicno visok samim budenjem, ovo ga nabija dodatno u plafon, a ne postoji nista sto bi ga naknadno dovelo u normalne nivoe...

"Tokom cijelog dana pijem puno vode,4-6 litara dnevno,u 11 mi je prvi obrok negdje oko 50-60 grama zobenih koje skuham u mlijeku ili vodi + banana ili bez ičega,uvijek dodajem cimet radi okusa.."
Za vodu, odlicno, prvi obrok, em sto je prekasno nakon aktivnosti, ne sadrzi nikakvih ciljani cisti izvor bjelancevina. Whey?

"Sve u svemu 2400 - 2600 kcal dnevno(znam da je puno)."
Gdje si ovdje navukao toliko kcal, i to u samo cetiri sata sto jedes? Cini se kao nemoguca misija, tim vise sto nigdje u prehrani ne vidim nikakve masti?

"Nakon tog hranjenja silnog,u 4-5 vozim bicikl 1 sat il više.ovisno o raspoloženju i težini terena. Nakon toga opet voda,lagani oporavak,hladne kupke premda ne odmah nakon vožnje i tako dalje"
Kakav tocno oporavak opet bez hrane?

"Mislite li da sam pretjerao s ovakvim režimom i da neću postati lean bez tih masnih naslaga konačno finalnih ili da je to dobar sistem?"
Mislim da mnoge stvari radis pogresno i da neces postat "lean" od ovakvog rezima, koji po mome skromnom misljenju, i dosadasnjem iskustvu vodi nikud drugdje nego starvation modeu, i koliko god to mitski zvucalo veoma brzoj pretreniranosti, a naposlljetku i vracanju kila, jer realno, jednom kada se zapravo tijelo "navikne" na ovaj rezim, sto ti je cinit sljedece? I drugo pitanje, kolikko dugo ti mislis da si uopce sposoban drzat ovakav rezim kontinuirano a da u glavi ne izgoris (ne puknes)?


Zasto ne treniras sa utezima, body weight, teretana?
Suma sumarum, previse kardia (koji inace sam po sebi ubija ono cega kako sam kazes nemas dovoljno), pogotovo u ovoj mjeri koju navodis, ishrana veoma siromasna, i post bespotrebno toliko dugo. Ako vec ides na post, mnogo je popularnija opcija 8/16, a vjeroj. i ucinkovitija...

Pozdrav





Edited by CeLe111 - 28 Srpanj 2016 at 21:37
Online Mentor:
Nutricionizam/trening, misicna masa/mrsavljenje.
Stalni pristup i motivacijska podrska.
Rad temeljim na hrpi zadov. klijenata i uspjesnim transformacijama!
http://www.fgfitness.uk
Back to Top
Warrior98 View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu
Avatar

Joined: 28 Srpanj 2016
Location: Radoboj,Krapina
Status: Offline
Points: 198
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Warrior98 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28 Srpanj 2016 at 22:09
Mjesec dana sam na 85 kilograma.Da,radi se o lipomastiji.Pod oporavkom mislim samo hidratacija i hlađenje i nogu i cijelokupnog tijela.Ne koristim whey proteine.Mislio sam ovo izgurati natural,bez teretane nažalost jer mi nije blizu.Prije dva tjedna,svaki dan sam radio 100 sklekova,100 cucnjeva i 100 trbusnjaka svaki dan,ali sam odustao jer mislim da nije to tolko baš učinkovito. Što se IF-a tiče,od sutra sam na 18/6,inače nisam imao psiholoških problema,a niti fizičkih.Što se prehrane tiče,proučavao sam mnogo taj nutrition na internetu i tolko sam se udubio u proteine iz tune,jaja,pilećih i purećih prsa itd. da sam zaboravio na masti. To ću definitivno uvesti. Imate možda neke prijedloge za kućne bodyweight vježbe? Da nastavim sa 100 sklekova 100 trbušnjaka 100 čučnjeva dnevno s tim da se pravilno hranim prije i poslije bodyweight treninga i HIITa?Bicikl cu nastaviti voziti al ne u tolikim količinama. Puno hvala na odgovoru! Pozdrav
"Exercise is the thing we must do to replicate the conditions under which our physiology was - and still is - adapted, the conditions under which we are physically normal."
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.