New Posts New Posts RSS Feed - Novi član- moja priča
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Novi član- moja priča

 Post Reply Post Reply
Author
anavi25 View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 07 Kolovoz 2017
Status: Offline
Points: 4
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote anavi25 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Novi član- moja priča
    Posted: 13 Travanj 2018 at 16:46
Pozdrav svima. Za nekoliko tjedana navršit ću 26 godina i u fazi sam života kad se osjećam najnezadovoljnijom samom sobom. Mislim da me takvom čini sveprisutni osjećaj tromosti. Isprike na podužem postu.

Studentica sam, trenutno imam 25 godina, visoka sam oko 184 cm i imam 93 kile. Osjećam se umorno, konstantno tromo i glomazno, a i okolina me stalno na to podsjeća svojim komentarima (u smislu da sam jača, krupnija). Mene to ne vrijeđa, realno to i je istina, ali smeta me u što sam se pretvorila. Nikad se nisam brinula o sebi, uvijek su mi drugi na pameti, bez iznimke, osobito mama i tri mlađe sestre, i sad uviđam da mi se nebriga za samu sebe obila o glavu. Nemam naviku uređivati se te oduvijek izbjegavam gledati svoj odraz u ogledalu. I tako negdje na drugoj ili trećoj godini faksa, slučajno pogledam svoj struk u ogledalu dok sam se oblačila i skužim da sam se strahovito zdebljala; najviše u struku, trbuhu, oko trbuha... Gledam i ne vjerujem otkada ja tako izgledam. Stala sam na vagu i ona je onda pokazala skoro 80 kila. Do prve godine faksa na svoju visinu imala sam 63 kile te sam si još tada govorila da moram smršavjeti. Sada imam 93, a u jednom periodu imala sam i 97.

Osjećam posljedice te težine. Radim u jednom dućanu. Poslije smjene jako me bole noge, ponekad i koljena pri savijanju, primjerice nekakvom čučnju, te leđa, pogotovo kad metem ili slažem stolove s odjećom, što dotad još nije bio slučaj. Nemam osjećaj za samu sebe i kuda hodam jer dok hodam rušim robu sa strana, znam se zabubati u kolegicu ili kupca i bude mi neugodno, ono, taj neki osjećaj glomaznosti me prožme. Nekako tromo i umorno hodam, jedva se ponekad krećem, ne mogu se uspeti na jedan kat jer ono bilo kod vrata, doslovno mi poludi i dođe mi neki osjećaj nemoći. Inače cijelog života ne doručkujem, pijem nekoliko gutljaja vode na dan, većinom pijem gazirano kad sam žedna, od hrane samo fast food, fornetti, pizze, uglavnom suho što mogu vani brzo pojesti jer sam oduvijek na relaciji kuća-faks-posao i tako iznova. Ako i pojedem nešto kuhano, obavezno moram jesti kruh. Neredovito i kasno idem na spavanje. Na ovakav način se hranim cijeli život te nikad nisam imala problema s viškom kila do prije tri godine. S mamine strane ima dosta pretilosti. Sad, kako mi treba novac, a na ovom mom dosadašnjem radnom mjestu nema posla, našla sam si neki noćni posao te radim svake noći od 23 do 6, ne osjećam ni neku glad pa ne jedem, po cijeli dan samo spavam i tako u krug.

Ono što bih voljela je da usvojim zdrave prehrambene navike, da počnem vježbati, mislila sam prvo kod kuće pa i u teretani, vratim se na kilažu od nekih 70-ak kila i da se osjećam nekako poletnije, s više energije. Zapravo, nije mi cilj neka brojka na vagi, već da se što više tih masnih naslaga, posebice trbuha i bedara, i da očvrsnem tijelo. Nemam još plan prehrane niti vježbanja, ali kada složim, objavit ću ovdje. Od svakodnevnih aktivnosti ne bavim se ničime, ali na poslu sam u konstantnom pokretu. Koliko znam, nemam zdravstvenih problema, ali mislila sam provjeriti štitnjaču.

Ovdje sam kako bih dobila odgovore na neka pitanja koja me koče u tim mojim ciljevima. Moje prvo pitanje glasi koliko mi je pametno često odrađivanje ovih noćnih smjena? Znam da je pravilan san dosta bitan pa sam mislila ovo raditi dok ne nađem nešto bolje.

Lijep pozdrav svima,
Ivana   

Edited by anavi25 - 13 Travanj 2018 at 17:04
Back to Top
Justanyone View Drop Down
Mixa shakeove
Mixa shakeove


Joined: 30 Studeni 2016
Status: Offline
Points: 540
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Justanyone Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 13 Travanj 2018 at 17:04
Ivana, dobrodošla. Redovit san jest važan, pogotovo ako se ti s takvim bioritmom osjećaš loše. S jedne strane, neki ljudi super funkcioniraju i s 5 sati sna, ja sam na primjer mrtva bez minimalno 8, ali ono što mislim da je još važnije je da središ prehranu. Rekla si da se osjećaš tromo. Je li to cijeli dan ili u određenim trenucima? Kako se osjećaš, recimo, nakon što popiješ tu colu? Prvi bi ti korak, zbog tvoga zdravlja trebao biti eliminacija fast fooda, gaziranog, slatkiša, itd. Dugoročno će ti donijeti samo bolest, pogotovo ako kažeš da u obitelji ima pretilosti. Kruh uz obrok nije problem ako je ostalo dobro posloženo. Što od hrane voliš jesti?(Meni fornetti nisu hrana). Probaj piti vodu, jednostavno umjesto boce s colom prije posla bocu napuniš vodom. Jesi li do sada vježbala? Kreni prvo možda s hodanjem, dok ne skineš malo viška i stekneš kondiciju.
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 29 Lipanj 2009
Location: RI
Status: Offline
Points: 9271
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17 Travanj 2018 at 18:29
Originally posted by anavi25 anavi25 wrote:

 Inače cijelog života ne doručkujem, pijem nekoliko gutljaja vode na dan, većinom pijem gazirano kad sam žedna, od hrane samo fast food, fornetti, pizze, uglavnom suho što mogu vani brzo pojesti jer sam oduvijek na relaciji kuća-faks-posao i tako iznova. Ako i pojedem nešto kuhano, obavezno moram jesti kruh. 
 

Ivana, nije nespavanje tvoj prvi problem već ovo gore napisano :)

Da, kvalitetan san je jako bitan ali to je kao i sve ostalo pitanje samog pojednica, nema pravila. Kako Justanyone kaže, netko može spavati po 5 sati i i biti ok, dok će nekome 8 h biti minumum. Badava nekad i 10h ako se ne odspava kvalitetno, sa par prekida preko noći - nekad je bolje odvalit 6 ali u šutu, mirno i spokojno. I to sad opet odlazi u daljnje komplikacije i filozofije u koje sad neću krenuti jer nisu relevatne za ovu priču, bar ne još sada dok se ne srede neke glavne stvari.

Veći problem bi bio da tebe taj nedostatak sna tjera da jedeš loše ali čim si rekla da to radiš cijeli život, nije u tome stvar. Bez daljnjega, i za to bi se trebalo pobrinuti ali ajmo mi prvo rješiti ovo što upada u oči...loše navike su tu i treba ih mijenjati.

Kod ovakvog fast food jelovnika ja prvo volim krenuti od ubacivanja, ne izbacivanja :) Vidi se da ti kronično fali nutritivne hrane i nije ni čudo da si slomljena. Mlada si i reagiraj na vrijeme jer si iz dana u dan radiš sve veću štetu. Molim te da sve to što osjećaš shvatiš kao alarm koji će te upravo sad pokrenuti da nešto počneš mijenjati. Vjeruj mi, dan po dan i stvorit ćeš navike, ma koliko god ti se to sada čini teško.

Za početak - voljela bih prvo provjeriti jesi li još tu pa da vidimo ima li smisla nastaviti dalje.... Wink




"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
anavi25 View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 07 Kolovoz 2017
Status: Offline
Points: 4
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote anavi25 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 Travanj 2018 at 17:00
Ispričavam se što dosad nisam odgovorala, nisam stigla iz privatnih razloga, ali u buduće budem odgovarala na vrijeme.

Što se tiče mog pitanja vezanog uz noćni rad, odlučila sam da ću raditi još tjedan dana i to je onda to jer ne stižem ništa preko dana uz druge obaveze koje imam, a htjela bih posvetiti neko vrijeme i sebi te paziti na prehranu i početi vježbati.

Hvala vam na vašim povratnim odgovorima. Justanyone- nisam nikada vježbala, zato mi je teško s time početi,ne znam otkuda. Inače sam stalno u pokretu na poslu, a znam se i vrlo često prošetati jer mi se ne da ići tramvajem ili busom. Te šetnje u prosjeku traju od 45 do 1.10 minuta, ali to je sve od moje tjelesne aktivnosti. Dok pijem colu osjećam se dobro :D, to jest još ne osjećam nikakve posljedice, ali primijetila sam da kad pojedem neki meni tipa u megiću, osjećam se stvarno loše, ne sjeda mi tako dobro na želudac kao prije. Unatrag 2 mjeseca nisam jela taj fast food, fornette ili pizze, pokušavam to zaista eliminirati, ali kad sam na pauzi, uvijek završim sa sedvičem ili nekim pekarskim proizvodom :(

gym-girl svjesna sam svojih loših navika i znam da ih moram početi mijenjati, to jest da sam već trebala, ali nijem mi lako jer se ovako hranim svoj cijeli život, samo što sam sad počela osjećati posljedice. Recimo ujutro nema šanse da popijem čašu vode na prazan želudac, jednostavno mi se želudac diže to jest ne mogu gutati, ali evo trudim se. Ne znam što bih uopće doručkovala a da nije s kruhom jer ne volim jesti jaja a ni zobene. Možda neki voćni shake ili tako nešto, ali to me baš ne drži na poslu koji uključuje dosta fizičkog rada recimo u skladištu.
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 29 Lipanj 2009
Location: RI
Status: Offline
Points: 9271
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 Travanj 2018 at 17:40
Originally posted by anavi25 anavi25 wrote:

Recimo ujutro nema šanse da popijem čašu vode na prazan želudac, jednostavno mi se želudac diže to jest ne mogu gutati, ali evo trudim se. Ne znam što bih uopće doručkovala a da nije s kruhom jer ne volim jesti jaja a ni zobene. Možda neki voćni shake ili tako nešto, ali to me baš ne drži na poslu koji uključuje dosta fizičkog rada recimo u skladištu.

Zašto se uopće prisiljavaš na tu čašu vode Smile  Nemoj se opterećivati generalnim savjetima, kreni od sebe i kako se ti osjećaš kad radiš određene stvari. Ni ja ne popijem cijelu čašu vode ujutro nikad (par guteva samo) i eto me živim sretno Big smile

Ok, ajmo nekako u suradnji sredit taj doručak....spominješ voćni shake...od kojeg voća biš ga radila, i kako ti se čini jogurt/svježi sir u toj kombinaciji? 

Što inače doručkuješ?



"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 29 Lipanj 2009
Location: RI
Status: Offline
Points: 9271
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 Travanj 2018 at 17:45
Originally posted by anavi25 anavi25 wrote:



 Justanyone- nisam nikada vježbala, zato mi je teško s time početi,ne znam otkuda. Inače sam stalno u pokretu na poslu, a znam se i vrlo često prošetati jer mi se ne da ići tramvajem ili busom. Te šetnje u prosjeku traju od 45 do 1.10 minuta, ali to je sve od moje tjelesne aktivnosti.  

Moja ti je preporuka (osim ako baš nemaš neku veliku želju početi s treningom) da sad taj dio vezan uz trening ostaviš sa strane i pustiš samo to hodanje, uz postepenu promjenu jelovnika. Tako nećeš napraviti dupli stres na tijelo, a kad skineš određeni broj kg dobit ćeš i više motivacije za trening pa će ti nekako prirodno krenuti volja za time.

Trening nije uvjet za mršavljenje - naravno da ima svoje benefite i super je kad ga netko uspije lijepo uklopiti u režim, ali nisu svi ljudi isti i s nekima je nekad lakše započeti samo sa promjenom prehrane, pa onda polako krenuti u trening. Ako osjetiš imalo muke na pomisao ubacivanja treninga u svoj trenutno pretrpani raspored - strpi se i prvo poradi na prehrani, krenut će sigurno samo s time.


btw. svaka čast za biranje hodanja umjesto tramvaja/busa, to je već prva super navika Thumbs Up


Edited by Gym_girl - 25 Travanj 2018 at 17:47
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
CeLe111 View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu
Avatar

Joined: 06 Listopad 2015
Status: Offline
Points: 370
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote CeLe111 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 26 Travanj 2018 at 08:22
Bok,

ja se slazem sa savjetim koje si vec dobila od nasih curki..

Ono na sto bih ja skrenuo paznju kao primarne stvai jest nekako ovim redosljedom:
1. VODA! Da, velikim slovima, jer to kako se osjecas naravno kraj nebalansirane prehrane, veliki je zapravo faktor.. Nase kompletno tijelo sastavljeno je od preko 60posto vode, sva tkiva u tijelu, misici, koza, organi, mozak.. SVE! Sastavljeno je vecinski od vode i proteina.. Koji u nasoj ishrani i jesu najbitniji "nutrijenti" u konacnici. Vodu zaista nije tesko unosit, niti je ikakav problem, ma gdje god bila i sto god radila. Stvar je samo svjesnih promjena i navike, koja se uvijek moze razbiti i promjeniti, a ovo je vjeroj. najjednost. korak ka promjeni i boljem generalnom "osjecaju u vlastitom tijelu". Postupak koji trebas napravit jest da kupis bocu coca cole, izlijes ju u sudoper, i u tu bocicu natocis vode koju nosis sa sobom uvijek i svuda.. (karikiram malo naravno =), moze to biti i nekakva "lijepa" bocica.. ali priprema je pola posla, i kada vodu imas sa sobom, stalno ju pijuckas i to je to.
2. Uvodenje boljih i zdravijih prehrambenih navika (ne nuzno apsolutno i kompletno mijenjanje svega odjednom), vec postepeno zamjenjivanje losih namirnica, onim bolje probranima i bogatijima. Mislim da bi u ovoj situaciji svakom pozitivnom izmjenom tijelo i pozitivno reagiralo.
3. Iduci korak je po meni SAN. Tijelo opcenito voli rutinu, i mnogi ljudi koji rade nocne/dnevne zapravo rade dodatnu "havariju" tijelu, sto u konacnici ne znaci da ne mogu maksimalno optimizirat citavu pricu i biti zdravi.. samo im okolnosti nisu idealne, odnosno ne idu na ruku kao nekome tko svaki dan radi dnevne normalne smjene, u isto vrijeme..
Predlazem da odredis odredeni period koji spavas u 24h. i jednom kada znas u koliko sati moras ustati (bilo to nocnog ili dnevnog spavanja), jednostavno u izracunu imas i vrijeme spavanja, koje kada dode, dode i ides spavat! Ostat vremena kojeg imas "budnoga", koristis za sve obaveze koje imas i jednostavno bolje i kvalitetnije se organiziras.
4. AKTIVNOST (sto aerobna sto anaerobna), dakle kretanje, setna, bicikl, rolanje, s posla na posao, fakultet, vamo tamo.. Dakle sto vise koristenja vlastitog tijela nekakviim "indirektnim stvarima", putovajuc s jedne na drugu stranu. I u konacnici nekakva tjelesna aktivnost, bilo to u vidu grupnih treninga, teretane, crossfita, kucnog vjezbanja.. u konacnici je manje bitno kraj svega sto sam gore naveo po koracima. =)

Dakle krenuti od samog temelja i onda razmisljati na tom putu kako postavljamo zidove i prozore, koje boje ce nam biti fasada i oblik crijepa. 
Online Mentor:
Nutricionizam/trening, misicna masa/mrsavljenje.
Stalni pristup i motivacijska podrska.
Rad temeljim na hrpi zadov. klijenata i uspjesnim transformacijama!
http://www.fgfitness.uk
Back to Top
Justanyone View Drop Down
Mixa shakeove
Mixa shakeove


Joined: 30 Studeni 2016
Status: Offline
Points: 540
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Justanyone Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 26 Travanj 2018 at 09:05
Anavi25, to je super! Meni je isto hodanje jedna od omiljenih aktivnosti, i apsolutno ok potrošnja, nabere se itekako. Kako kažu Gymka i CeLe, ni ne moraš odmah počinjati s treninzima. Pomalo, dok skineš određeni višak, pa onda, pogotovo ako te bole koljena. E sad... ni sendviči ni peciva ne moraju nužno biti loši. Možeš li si složiti nekakav sendvič doma? Tipa od nekakvog raženog kruha, piletine/tune... i nekog povrća? Jesi u mogućnosti sama praviti kruh?(Ubit će me neki, ali meni kruh iz dućana nikad nije baš to).
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 29 Lipanj 2009
Location: RI
Status: Offline
Points: 9271
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 26 Travanj 2018 at 09:20
Originally posted by CeLe111 CeLe111 wrote:

Bok,

Postupak koji trebas napravit jest da kupis bocu coca cole, izlijes ju u sudoper, i u tu bocicu natocis vode koju nosis sa sobom uvijek i svuda.. (karikiram malo naravno =), moze to biti i nekakva "lijepa" bocica..



Ma staklena bočica, bolje
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
anavi25 View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 07 Kolovoz 2017
Status: Offline
Points: 4
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote anavi25 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28 Travanj 2018 at 03:09
Hvala vam svima na vašim odgovorima. CeLe111 odsad uvijek imam bocicu vode sa sobom i baš kako si rekao, malo pomalo ispijem ju. Zasad je plastična, ali planiram kupiti neku staklenu ☺

Justanyone i ja volim baš šetati i šetnja mi ne predstavlja nikakav problem. Mogla bih si probati napraviti takav sendvič za posao, samo kj ga moram uvijek unaprijed pripremiti jer inače ja opet kupim na poslu neko pecivo. Nisam u mogućnosti peći kruh, ali mislim da bi onda raženi kruh bio najzdravija opcija od svih kruhova koji se nude u dućanu.

Gym girl oduvijek idem dosta često radije pješice doma nego s busom, primjerice u srednjoj bih išla doma od frankopanske do svetog duha ili slično. Inače ne doručkujem, nikad ni nisam. Odmalena mi je prvi obrok bio poslije 11, a sad obicno prvi put jedem iza 13 h, nekako sam se odvikla da jedem tak rano ujutro. Sviđa mi se ideja jogurta u shakeu, volim jogurt inace baš. A što bih stavila, stavila bih banane, jabuku i naranču, ali čitala sam inače negdje da nije dobro miješati određene voćke ili povrće jer im se vrijednosti kao poništavaju.

E sad pitala bih vas sljedeće. Mislila sam si sad izračunati koliko kalorija bih trebala trošiti na dan, a za to trebam odrediti kao i željenu kilažu pa sad ne znam da prvo odredim neku manju cifru kila ili da stavim sad odmah krajnji cilj?
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 29 Lipanj 2009
Location: RI
Status: Offline
Points: 9271
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28 Travanj 2018 at 16:26
Originally posted by anavi25 anavi25 wrote:


Gym girl oduvijek idem dosta često radije pješice doma nego s busom, primjerice u srednjoj bih išla doma od frankopanske do svetog duha ili slično.

Uh, ovo malo znači jednoj Riječanki ali vjerujem da je to jedna dobra rutica Embarrassed U svakom sučaju vrijedi pohvaliti tu sklonost šetni, to je jedna vrijedna navika stečena odavno i zadržana do sada Smile Sad se samo možeš potruditi da odradiš koji metar/kilometar više!

Originally posted by anavi25 anavi25 wrote:

Inače ne doručkujem, nikad ni nisam. Odmalena mi je prvi obrok bio poslije 11, a sad obicno prvi put jedem iza 13 h, nekako sam se odvikla da jedem tak rano ujutro. Sviđa mi se ideja jogurta u shakeu, volim jogurt inace baš. A što bih stavila, stavila bih banane, jabuku i naranču, ali čitala sam inače negdje da nije dobro miješati određene voćke ili povrće jer im se vrijednosti kao poništavaju.



Možda je to bilo ok dok nisi radila ili si mogla odspavati malo više ali ako se sad dižeš satima prije bilo bi ti se dobro potruditi odraditi jedan lagani doručak. Drago mi je da ti se svidjela ideja i možeš slobodno od toga krenuti pa lagano dodavati s vremenom. Što se miješanja voćki tiče, kako bi im se mogle vrijednosti poništiti? Mislim da ih samo možeš poduplati :) No, unatoč tome, u nekim slučajevima nije dobro ni previše voća jesti (a i veći mix zna potaknuti veću glad kod nekih )pa bi se ja uhvatila 1 vrste i to jabuke/naranče/bobičastog voća - pogotovo ti preporučam mix jogurta i bobičastog  voća (pogotovo borovnica ili malina), sa malo lanenih/chia sjemenki, badema ili nekog maslaca od tih orašastih. To će ti biti super ljetni doručak ;)


Originally posted by anavi25 anavi25 wrote:


E sad pitala bih vas sljedeće. Mislila sam si sad izračunati koliko kalorija bih trebala trošiti na dan, a za to trebam odrediti kao i željenu kilažu pa sad ne znam da prvo odredim neku manju cifru kila ili da stavim sad odmah krajnji cilj?

Ako ti brojke nisu toliko bitne, ja bih ti preporučila da prvo kreneš sa promjenom jelovnika pa onda nekako kada vidiš kako kilaža pada pogledaš koliko zapravo jedeš i kako se to slaže sa gubitkom kojeg budeš ostvarila. Smatram da će te te kalkulacije samo zbuniti, a pitanje je koliko će biti realne. Možeš si izračunati neki okvirni broj da vidiš koliko bi ti po teoriji trebao biti ukupni dnevni unos pa od toga izbiti 500 kcal i pokušati si nekako regulirati jelovnik da ti zaokruži taj deficit ali ponavljam - ja bih se rađe posvetila kombiniranju kvalitetnih obroka i praćenju rezultata pa se tek onda pozabavila brojkama.





Edited by Gym_girl - 28 Travanj 2018 at 16:30
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
anavi25 View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 07 Kolovoz 2017
Status: Offline
Points: 4
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote anavi25 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30 Travanj 2018 at 19:41
gym_girl pa dobro nije to sad prevelika ruta hihi
ovo ću onda probati ovaj shake koji si ti predložila. Ok, onda budem sad ovaj mjesec pazila što jedem te da pijem dovoljno vode i da doručkujem, približno idem u isto vrijeme spavati pa ću onda vidjeti kako to djeluje na mene kako ste mi i savjetovali, ali onda sam mislila nakon toga baš krenuti i vježbati, prvo od kuće pa onda i u teretani...
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 29 Lipanj 2009
Location: RI
Status: Offline
Points: 9271
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30 Travanj 2018 at 22:07


Jel izvučeš bar sat vremena dnevno te šetnje? :)

Odlično si to postavila, gledaj da ne udaraš na sve strane odmah nego kreni malo pomalo. Ne mora sve odmah biti tip top, rijetkima to uspijeva :) A nije niti potrebno ako nemaš neke extra ciljeve. Na unos tekućine obavezno pripazi, a gledaj da ćeš sada imati i i više izbora povrća i voća i da će ti to sve isto doprinijeti tome. I da samo popiješ pola litre više nego do sada već si napravila pomak. Pa onda povećaš još malo i tako korak po korak. Preporučujem ti iscijediti malo limuna u vodu, meni je to fantazija sad - i sa vodom i sa mineralnom ;)

Probaj doručak i obavezno nam javi kako ti se svidjelo! Napominjem da si u to možeš ubaciti i 2 žlice svježeg sira pa dobiješ bolji proteinski profil i veću sitost. Isto tako, možeš s vremenom uložiti i u neki whey pa si malo proširiti mogućnosti.

Sretno i javi nam kako ide Star






"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.