New Posts New Posts RSS Feed - Pozdrav!
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Pozdrav!

 Post Reply Post Reply
Author
marlenas View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 26 Veljaca 2015
Status: Offline
Points: 5
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote marlenas Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Pozdrav!
    Posted: 26 Veljaca 2015 at 13:46
Citam vec neko vrijeme, pa sam se odlucila i registrirati. 

25 godina, 163cm, 49kg. 

Prije godinu dana imala nekih 54kg, pala na 46kg nakon sto sam drasticno promijenila prehranu. Malo sam se, eto, za Bozic udebljala na maminoj kuhinji :)

Imam blagi poremecaj u prehrani, silne dijete od pocetka osnovne skole. Uglavnom se svodilo na to da se izgladnjujem po par dana, pa onda nekontrolirano jedem. 

Prije godinu dana izbacila sam kao prvo pekare, izbacila kruh i tjestenine kompletno. Uvela dorucak i medjuobroke, za rucak kuhano, lagane vecere. Veliko otkrice su mi šejkovi. Pravim ih ujutro/navecer, stavljam voce, povrce, orasaste plodove, sjemenke, biljna mlijeka...ma svasta, super su mi :) 

Ne dopustam si vise da budem gladna, ali zato jedem birano.

Isla sam na pilates dosta dugo, 2 puta tjedno, prvenstveno zbog ledja. Iako sam s kilazom zadovoljna, dok god sam ispod 50kg, nisam zadovoljna kako to sve skupa izgleda.

Pocela sam prije mjesec dana ici u teretanu. Ono sto me muci su malo jace noge i opustena guza. Htjela bih se i malo ojacati iznad struka na gore jer sam u tom podrucju jako mrsava. Izgledam si neproporcionalno. Tako da sam malo citala, istrazivala i sada vec mjesec dana prakticiram ovakav trening:
1. 10-15min trcanja
2. 15-20min na spravama (ruke, ledja, trbuh, guza)
3. 10min trcanja
4. 15-20min na spravama (ruke, ledja, trbuh, guza)
5. 10min trcanja ili orbitreka

Pomaka ima, barem sto se nogu tice, nesto su mrsavije. Ostalo nista :( imam osjecaj da su mi ruke jos mrsavije nego sto su bile, a i guza. Cry
Ni pod koju cijenu ne planiram jacati noge, pa se ne kljukam proteinima. Jedem ih koliko sam ih jela i prije.

Zanima me postoji li neki nacin da se izgradim malo gore, a da ne dobijem u nogama? I kako, ali pobogu kako da dobijem lijepo, okruglo, cvrsto dupe?? 



Edited by marlenas - 26 Veljaca 2015 at 13:47
Back to Top
ZorroRi View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator


Joined: 16 Prosinac 2014
Location: Zagreb
Status: Offline
Points: 401
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ZorroRi Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 26 Veljaca 2015 at 13:54
Prvo pto sam zamijetila u tvom treningu je previše trčanja / orbitreka. Čemu?
Mišiće ćeš oblikovati tako da stekneš mišićno tkivo kojeg ti, po svemu sudeći, nemaš. Počni raditi ozbiljne treninge, sa što većim kilažama i išići će dobiti oblik.

Čučanj, iskorak, izolacijske vježbe za noge...
Lat mašina, različiti potisci...Trebaš što više raditi u teretani a ne samo gubiti mišićeno tkivo tim silnim trčanjem.

Mislim da trebaš razlikovati 5 kila gore u mišićima i 5 kila gore u mastima. To je velika razlika i što se hrane tiče i što se treninga tiče. A naravno, estetka razlika je neopisiva.

Ni hrane ni treninga se ne trebaš bojati, oni su tvoji prijatelji i saveznici u postizanju željenog izgleda.
Be healthy, be happy.
Back to Top
marlenas View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 26 Veljaca 2015
Status: Offline
Points: 5
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote marlenas Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 26 Veljaca 2015 at 14:17
Oduvijek imam misicave noge. To mi je problem. Taj dio ne zelim jacati, misice u nogama bih htjela cak istopiti, ako je moguce. 

Imam vidljive misice na trbuhu. Uvijek sam se bavila nekakvom aktivnoscu, bilo to trcanje, rolanje, pilates, aerobik...smatram da sam u relativno ok formi. 

Ono gdje zelim jacati su ruke, ledja i formirati guzu. Zanima me moze li se to tako selektivno?

Back to Top
ZorroRi View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator


Joined: 16 Prosinac 2014
Location: Zagreb
Status: Offline
Points: 401
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ZorroRi Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 26 Veljaca 2015 at 15:32
Naravno da može, ako imaš doboro osmišljene treninge. One mišićne skupine koje želiš pojačati trebaš treinrati tako da izazoveš hipertrofiju i one će onda i rasti.

Ja sam i dalje za prestanak trčanja svaki trening. Smanjiti mišiće na nogama možeš isto vježbama koje ćeš izvoditi u većem broju ponavljanja.

Mislim da tebi, po navedenim kilama, nikako ne treba izgubiti još koju kilu, a kardiom ćeš to napraviti. usput, kardiom neces izgubiti samo noge, već i sve ostalo. Tu nema selektivnog gubljenja.
Be healthy, be happy.
Back to Top
marlenas View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 26 Veljaca 2015
Status: Offline
Points: 5
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote marlenas Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27 Veljaca 2015 at 11:22
Mislim da mi se to i dogadja. Gubim i u ostalim dijelovima tijela, ali bojim se prestati trcati :/ 

Izbjegavam bicikl jer se bojim da mi jacaju noge, ne radim nista na spravama za noge, ne radim nikakve cucnjeve...a trcim jer tako kontroliram tezinu. 

Borim se s jedne strane s kilama koje vaga pokazuje(da slucajno ne vidim brojku od 50kg), s druge strane kako izgledam slabo u gornjem dijelu tijela, a s trece strah od toga da mi noge jacaju. 

Cini mi se da to ne mogu izbalansirati kako bih htjela. 

Back to Top
Tina22 View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 22 Sijecanj 2015
Status: Offline
Points: 71
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Tina22 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27 Veljaca 2015 at 22:23
Mozes. Radi i dalje cardio i vise treninga snage za gornji dio tijela(3-4tjedno) a manje za doljni.
Trcanje je super ali svaki dan i nije neka fora.Tijelo se navikne itd, radije kombiniraj trcanje i hiit tokom tjedna a ne samo trcanje
Ipak i hiitom gubis kcal a i jacas misice umjesto da ih topis kao sa trcanjem
The only bad workout is the one that you didnt do
Back to Top
marlenas View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 26 Veljaca 2015
Status: Offline
Points: 5
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote marlenas Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Ožujak 2015 at 15:53
Hvala :)
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.