New Posts New Posts RSS Feed - Pozdrav
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Pozdrav

 Post Reply Post Reply
Author
Sused View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 01 Prosinac 2015
Status: Offline
Points: 1
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Sused Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Pozdrav
    Posted: 01 Prosinac 2015 at 12:28
Dobar dan ljudi.

Evo ovako...odlučio sam se registrirati ovdje jer mi je potrebna mala pomoć.

Naime, imam 24 godine (191cm/110kg) i odlučio sam stati na kraj osmogodišnjem upropaštavanju svog zdravlja, izgleda, te povratiti nekadašnje motoričke sposobnosti koje su pomalo zakržljale. 5 godina bavio sam se sportom na visokoj razini (od 11-16 godine sam trenirao košarku) te mogu reći kako mi disciplina pri treningu nije strani pojam te sam kao 15-godišnjak mogao trčati 12km u komadu dok mi je sadašnja realnost 2,5 km max. Početkom srednje škole počeo sam sve manje trenirati, odao se porocima u vidu alkohola&cigareta te je iz godine u godinu fizičko stanje postajalo sve gore, kulminiralo je odlaskom na fax te sam u jednom trenutku imao 113kg, dok mi je neki prosjek koji sada držim 109kg.  

U nekoliko navrata počeo sam se boriti s kilogramima = dijete, planovi o trčanju polumaratona, teretana, biciklizam, no sve je to bilo kratkog vijeka i ne duže od 2 tjedna, iako bi u ta 2 tjedna uvijek postigao dobre rezultate.  Odustajao sam zbog nedostatka vremena, no najveća prepreka mi je bila što sam uvijek bio sam u tome, no sada ću krenuti u borbu zajedno sa zaručnicom, a i većina kolega na poslu se dosta uspješno bori s kilogramima tako da jednostavno imam takvo okruženje gdje sve pršti od motivacije Big smile Do nove godine želim steći naviku odlaska u teretanu i upoznati se s tim okruženjem/vježbama, a onda planiram uplatiti godišnju članarinu tako da znam da neću odustati i baciti 2.000 kuna u vjetar.

Što se tiče same prehrane tu mi ne treba savjet niti planiram ikoga gnjaviti jer sam o tome dosta čitao i jasno mi je šta/ kako trebam jesti. Ono što bih vas molio da mi netko da nekakav početni program treninga jer jednostavno mi je zbrka u glavi od programa koje nalazim na netu, a oni koji mi se sviđaju ne spominju težine utega koje se koriste, tako da ukoliko netko ima nekakav program s kojim bih mogao početi neka mi napiše ili da link. Danas krećem u teretanu i ne želim tamo doći i nemati ideje šta i kako, a to mi se znalo dogoditi.

Hvala unaprijed!

Back to Top
r4mb0 View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu
Avatar

Joined: 01 Sijecanj 2014
Status: Offline
Points: 454
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote r4mb0 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01 Prosinac 2015 at 15:46
Pa kilaze svakako moras prilagoditi sebi. Kreni sa manje dok ne usvojis tehnike, a kasnije kad su tehnike savladane potrebno je opterecenje. Radi cucanj, deadlift i bench i jos neke izolacijske vjezbe uz to i kombiniraj svaki trening i to je to.
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.