New Posts New Posts RSS Feed - Rezultata nema i nema
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Rezultata nema i nema

 Post Reply Post Reply
Author
Waldron View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 09 Lipanj 2015
Status: Offline
Points: 9
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Waldron Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Rezultata nema i nema
    Posted: 09 Lipanj 2015 at 17:34
Pozdrav svima!
Danas sam se registrirala i odlučila odmah "istresti" nekoliko svojih problema :-)
Visoka sam 175 cm i imam oko 70 kg. Prirodno sam mišićave građe i imam jaku strukturu kostiju. Cijeli život nastojala sam održati zdravu konstituciju (imala sam između 60 i 65 kg) i nikada nisam bila niti mršava niti debela. Ali, nikada nisam bila niti u potpunosti zadovoljna svojim izgledom.
Smatram da imam 5-10 kg viška kojih se pokušavam riješiti, ali rezultata nema.
Hranim se zdravo, dnevni unos kalorija mi nikada ne prelazi 1200-1500. Jedem pretežno povrće i voće, mlijeko i mliječne proizvode, rižu i pijem dosta vode. Kruh, tjesteninu, kolače, slatkiše, prženo, pečeno, masno , masno meso, fast food, gazirane napitke, sokove, alkohol ... ne unosim jer mi takav način prehrane ne odgovara i takvu hranu nikada nisam niti jela.
Ujutro obavezno doručkujem, poslije toga za međuobrok pojedem jabuku, bananu ili 10 dag orašastog voća, a potom ručam (rižu, tunjevinu, povrtno varivo). Poslijepodne popijem kavu i to je to.

S takvim režimom prehrane očekivalo bi se da ću imati manje kilograma, ali ništa.
Vaga je stala i stoji!

Što se tiče tjelesne aktivnosti, prije sam se bavila sportom (karate, košarka, planinarenje teretana), ali sam u zadnjih par godina morala odustati od svega zbog obveza na poslu (koji je pretežno sjedilački).
Prije desetak dana zaključila sam da je "vrag odnio šalu" i da je ljeto stiglo pa sam se odlučila aktivirati. Treniram kod kuće (jer ne mogu uskladiti termin za teretanu s poslom) i to: sobni bicikl - najveće opterećenje (30 min ujutro i 30 min navečer), a uz to radim i čučnjeve, trbušnjake i sklekove (tridesetodnevni izazov s weba). 
Kao pripomoć, kupila sam i sensilabove slim cut kapsule.

Nadam se da ću ustrajati i uspjeti.

Molim sve one koji su imali sličnih problema, one koji ih još imaju i one koji ih nikada nisu imali, ali imaju dobar savjet da mi se jave :-)

Svaka pomoć je dobrodošla.
Unaprijed hvala.

Back to Top
Mike View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu
Avatar

Joined: 15 Studeni 2012
Status: Offline
Points: 202
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mike Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 Lipanj 2015 at 22:37
Premalo jedes i unosis premalo proteina, metabolizam se usporio i zbog toga ne mrsavis. Ubaci vise mesa, sira, jaja, ribe i povrca. Ak nisi pogrijesila u tipkanju, 10 dag orasastih je zbilja nepotrebno, 30-50g na dan uz ostalu pravilnu prehranu je sasvim dovoljno. I obavezno imaj bar 3 velika obroka i ako mozes, 2 manja. Nemoj preskakati obroke, pogotovo vece, na taj nacin radis vise stete nego koristi.

PS - neces smrsaviti od ikakvih (legalnih) tableta, niti ce ti one pomoci makar 1%.
Back to Top
Waldron View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 09 Lipanj 2015
Status: Offline
Points: 9
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Waldron Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10 Lipanj 2015 at 10:03
Čitajući članke na tu temu, tako nešto sam i mislila. Hvala ti na potvrdi i korisnom savjetu.
Što se tiče orašastih, radi se o pogrešci u tipkanju.

Pozdrav.

Back to Top
Waldron View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 09 Lipanj 2015
Status: Offline
Points: 9
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Waldron Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18 Travanj 2017 at 16:24

Dragi fit-ovci, nakon puno vremena, frustracija i neuspjeha, želim s Vama podijeliti svoje iskustvo. Možda nekoga izvučem iz letargije i  potaknem na promjenu.

Duže vremena sam bila  frustrirana svojim neuspjesima pa sam potpuno odustala od svega sportskog, zdravog, preporučenog pa i od ovog portala :-) Što se vidi iz dužine perioda mog nestanka.

Ali, prije dva mjeseca doživjela sam prosvjetljenje. Stvarnost me lupila tamo gdje najviše boli, a to su kilogrami. Stala sam na vagu i doživjela šok - 80 kg (najveća kilaža ikad!!!).

Iako na moju kilažu uz visinu od 175 i krupniju građu kosti dobronamjerni članovi obitelji, pristojni prijatelji i ostali koji me nisu htjeli ražalostiti  nisu imali primjedbi, ja sam odlučila da je vrag odnio šalu i da trebam poduzeti drastične mjere.

Rezultat toga, samo dva mjeseca kasnije je 66 kg, smanjenje opsega bokova za 20 cm, konfekcijski broj s/m, potpuni gubitak ono nešto celulita koji se počeo skupljati na bedrima, porculanski ten, sređena probava, osmjeh od uha do uha i hrpa komplimenata koje svakodnevno dobivam od onih koji nisu htjeli priznati da imam višak kilograma.

Kako sam došla do toga? Vrlo jednostavno i na zdrav način. Vlastitim opažanjem utvrdila sam da očito imam problema s glutenom, laktozom i razgradnjom ugljikohidrata (a koji su do tada bili 90% moje prehrane). Izbacila sam ih i zamijenila zdravijim bezglutenskim varijantama. Povećala sam unos masti i proteina (losos, meso, maslac od kikirikija, orašasti plodovi, grahorice, jaja, avokado...). Umjesto mlijeka koristim sojino, zobeno, rižino...Izbacila sam gotovo svu prerađenu hranu i šećere. Pripremam vlastite obroke, jedem puno zelenog lisnatog povrća i sretnija sam i zdravija nego ikad.

Ranije sam mislila da je to teško i da ljudi koji su na nekom posebnom režimu prehrane previše trpe zbog odricanja i previše vremena i novca  troše na razmišljanje i pripremu hrane, ali sada vidim da nije tako. U praksi je puno jednostavnije, jeftinije i bolje :-)

Uz sve to, malo sam se više kretala. Nisam vježbala aktivno zbog komplicirane poslovne situacije, ali s dolaskom ljepšeg vremena planiram i to promijeniti i uvesti rutinu 30 minuta dnevno. Klasične kućne vježbe s vlastitom težinom za početak pa ćemo vidjeti. 

Za sada sam zadovoljna. Ponovno imam srednjoškolsku kilažu i nakon dugo godina zadovoljna sam svojim izgledom (ali i zdravljem jer izgled ne smije biti jedino mjerilo) :-)

Ako sam ja uspjela, može svatko :-) 

Srdačan pozdrav,

W.

Back to Top
Warrior98 View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu
Avatar

Joined: 28 Srpanj 2016
Location: Radoboj,Krapina
Status: Offline
Points: 198
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Warrior98 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18 Travanj 2017 at 21:04
Waldron svaka cast.probaj nastaviti s takvim rezimom
"Exercise is the thing we must do to replicate the conditions under which our physiology was - and still is - adapted, the conditions under which we are physically normal."
Back to Top
Waldron View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 09 Lipanj 2015
Status: Offline
Points: 9
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Waldron Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 Travanj 2017 at 10:25
Trudit ću se :-) 
Back to Top
Waldron View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 09 Lipanj 2015
Status: Offline
Points: 9
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Waldron Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28 Travanj 2017 at 09:43
Za slučaj da netko prati, a ako ne samoj sebi za podršku: jutros još 2 manje!
Konačan rezultat - 64 Jeeey  :-)

Back to Top
novica View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 11 Prosinac 2010
Status: Offline
Points: 17
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote novica Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28 Travanj 2017 at 09:57
Originally posted by Waldron Waldron wrote:

Za slučaj da netko prati, a ako ne samoj sebi za podršku: jutros još 2 manje!
Konačan rezultat - 64 Jeeey  :-)


Bravo!!!!
Bilo bi super da nam das primjer jelovnika, kako treniras,...
Back to Top
Waldron View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 09 Lipanj 2015
Status: Offline
Points: 9
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Waldron Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28 Travanj 2017 at 09:59
Hvala :-)
Pokušat ću do kraja dana složiti nešto korisno.
Pozdrav!
Back to Top
Waldron View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 09 Lipanj 2015
Status: Offline
Points: 9
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Waldron Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28 Travanj 2017 at 12:07
Dakle, kako sam i obećala, u nastavku je primjer onoga što jedem: 

Za doručak obično jedem bezglutensko pecivo koje si pripremam sama (jaje, svježi sir, tapioka prah, chia sjemenke... što god samo da nije klasično brašno) s maslacem od kikirikija (meni je najbolji onaj iz Lidla) te žličica domaćeg džema bez šećera (isto ga radimo mama i ja) , šalica crne kave s cimetom bez šećera.
Ponekad maslac od kikirikija i džem zamijenim sirnim namazom ili maslacem.

Međuobrok i ručak odradim na poslu.
Za međuobrok u uredu imam kikiriki u ljusci, orašaste plodove, ponekad uzmem bananu ili jagode (sad je sezona), svježi sir, grčki jogurt...
Ručak si pripremim doma i nosim ga sa sobom, a najčešće je to salata od zelenog povrća, mahunarki, paprike (što uhvatim), ponekad i tunjevina... za salate mi je otkriće bučino ulje (toplo preporučam).

Večera je doma, a obično se sastoji od nekog mesa (losos, pastrva, puretina, teletina, junetina), salate ili variva od povrća, kajgane s gljivama, šparogama...
I sad, ovdje moram priznati nešto nevjerojatno, a to je da za večeru često pojedem suhomesnate nareske (domaće kobasice, pancete, pršuta... ) Da sam to od nekog čula rekla bih da laže, ali kod mene pali :-)

U toku dana pijem dosta tekućine: čiste vode, nezaslađenog biljnog čaja...
Kad se zaželim nečeg slatkog napravim si puding od kokosovog mlijeka, chia i banane, muffine s bananama i kokosovim brašnom ili puding od avokada i kakao praha ili neki zdravi shake sa sojinim mlijekom.

Ono što želim naglasiti je:
- potpuno izbjegavam sve što sadrži gluten i šećer;
- potpuno izbjegavam industrijski prerađene namirnice;
- obično mlijeko zamijenila sam sojinim, zobenim, bademovim...
- dosta koristim maslac od kikirikija, kokosovo i bučino ulje
- i ne, ne važem porcije, jedem dok ne osjetim da sam sita (niti više niti manje)
- uglavnom sama smišljam različite recepte i kombiniram namirnice koje mi odgovaraju
- ne izgladnjujem se jer to daje kontraefekt.

Što se tiče vježbi za sada nastojim što više hodati (malo bržim tempom), ustati sa stolca i napraviti par čučnjeva ili iskoraka, koristiti stepenice umjesto lifta i dva puta tjedno odradim sobni bicikl.

To će se uskoro promijeniti jer planiram pojačati tempo.

Eto, nadam se da će ovo nekom koristiti :-)

Back to Top
davor23 View Drop Down
The Boss
The Boss


Joined: 12 Svibanj 2009
Location: Croatia/Hrvatska
Status: Offline
Points: 7174
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote davor23 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28 Travanj 2017 at 12:12
Malo pojacat unos proteina :) malo je to..
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger
Back to Top
Waldron View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 09 Lipanj 2015
Status: Offline
Points: 9
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Waldron Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28 Travanj 2017 at 12:15
Slažem se Davore.
Hvala ti na sugestiji.
Back to Top
Waldron View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 09 Lipanj 2015
Status: Offline
Points: 9
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Waldron Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 13 Srpanj 2017 at 12:49
Poslušala savjet o većem unosu proteina. Trenutni rezultat: 60kg, 20% masnog tkiva i 33% mišićne mase.

Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.