New Posts New Posts RSS Feed - Sto mislite o mom planu.
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Sto mislite o mom planu.

 Post Reply Post Reply Page  123 4>
Author
bejb View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu
Avatar

Joined: 18 Kolovoz 2014
Status: Offline
Points: 303
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote bejb Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Sto mislite o mom planu.
    Posted: 18 Kolovoz 2014 at 21:46
Simpa ste ekipa i odlucih se javiti. Nastojat cu biti koncizna i jasna.
Ja sam jedna aktivna debeljuca. Endomorf :(
30god. 167cm. 87kg trenutno :(
Zivotni maximum 100kg. Zivotni minimum 75kg(ne racunam djetinjstvo)
Probala SVE dijete ikad. Iskustva: 15godina. Dakle 15 godina prehrane.. vjezbanja.. ozbiljne i neozbiljne rekreacije. Dakle nisam potpuni pocetnik.. ali sam i dalje debela.
Nedavno sam odlucila raskrstiti neke stvari u svojoj glavi.. i priznala si problem - mrzim dugi redoviti kardio i MRZIM racunati kalorije.
Dobre stvari koje sam naucila dosad: jedem ugl.kvalitetnu hranu i zdrave masti i u umjerenoj sam formi (dosta dobroj obzirom na tezinu).
Cilj: biti u SUPER formi i pasti na 70kg za pocetak(jer bi to bilo najmanje ikad).
Najveca mana: brzo odustajem i precesto narusim svoj rezim kutijom keksa. Nikad nisam u nicem izdrzala dulje od 6 mj. I da .. jedem previse. Ja sam zivi dokaz da previse zdrave hrane ubija napredak. Volim zdrave masti i mlatim kikiriki na tone. Jedem banane i ujutro i navecer. Pa cak i zobene pahuljice.
Dodajte tome povremeni slatki ili pekarski ispad i eto katastrofe.

Uglavnom..shvatila sam da to tako vise ne ide. Stisnula zube i bacila se na racunanje. Ispada mi da trebam unositi 1600 cal. Drzim se toga dva tjedna i osjecam se dobro.. stovise odlicno. Planiram tako do svog cilja. Slatko i premasno sam prekrizila.. osim za jedan obrok tjedno da ne prolupam :)

Trening. Eh. Trening.
Energicna sam osoba i najvise mrzim duga lagana trckaranja. I jogu.UVIJEK bi odustala kad bi krenula s time. Sto volim? Utege.. bodyweight.. i kratke energicne aktivnosti.
Savjetovala sam se sa strucnom osobom i sada to izgleda ovako: 3x tjedno bodyweight vjezbe... 3x tjedno intervali (zasad plivam a planiram trcati uz stube.. princip 30 sec trci pa 2 min odmori ) ostalo.. kako mi sjedne.. obicno brzo setam 1-2x tjedno ali to vise radi psihe a ne treninga. No.. dobro se uklapa.
Vecinu vjezbi poznajem jer sam ih radila ranije pa tu nema problema.
Prije nego nekoga zabrine intervalni trening na moju masu.. reci cu da sam zdrava i imam dosta jake misice nogu (potvrdio fizijatar) dakle.. nema prepreke, a u takvom treningu uzivam. Nisam bas ni bez misicne mase..nesto mi ostalo iz sportskih dana.

Dosad su sa struka otisla 2cm. Osjecam se izvrsno.

Pitanja:
1. Sto mislite o mom kal unosu? Premalo? Previse? Trebam li vise ili drukcije jesti u dane intervala?
2. Nekad jedem 3x.. nekad 5.. koliko je to vazno u ovoj fazi?
3. Kakve promjene da napravim ako skuzim da je gubitak masti stao?
4. Moram li ipak raditi neki dulji klasicni kardio cesce ili mogu gurati ovako svo vrijeme?

Pokoji savjet kako izdrzati emotivne krize kad zelis pojesti sve pred sobom je isto dobrodosao :)

Hvala!!!!
Back to Top
Goranchero View Drop Down
Mixa shakeove
Mixa shakeove
Avatar

Joined: 21 Prosinac 2013
Status: Offline
Points: 526
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Goranchero Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 Kolovoz 2014 at 07:53
1. 1600kCal zvuči ok. Broj obroka i vrijeme obroka zadrži na postojećem stanju, bez grickanja između obroka. Nije pretjerano bitno kada ćeš jesti već što ćeš pojesti u rasponu od 48h.
2. Nije bitno.
3. Don't panic. Možda nije stao gubitak masti, možda jednostavno gomilaš vodu i/ili ti je narušena hormonalna ravnoteža, ili jednostavno ne trošiš dovoljno kalorija. U slučaju prestanka gubitka težine probaj jedno od slijedećeg:
- na dan-dva smanji fizičku aktivnost i smanji kalorijski unos
- na jedan dan značajno povećaj kalorijski unos
- odmori 4-5 dana, svedi fizičku aktivnost na minimum i spavaj zimski san, barem 12 sati dnevno spavanja
- pojačaj fizičku aktivnost
4. Ja bih osobno zaboravio na klasični kardio i radio samo HIIT cardio. Meni sprintanje čuda radi ovo ljeto. Čuvaj se ozljeda.

Izbjegavaj emotivne krize, i nemoj emocije rješavati hranom. Kad upadneš u neku krizu, ja bih ti preporučio da napraviš neki trening da se glava i misli malo pročiste. Najbolje malo na stadion i gas do daske da se pročiste dizne.

Također, preispitaj malo jelovnik. Osobno kikiriki ne brojim u pretjerano zdrave masti, ni sirovi. A bilo koja varijanta prženog ide samo nizbrdo po tom pitanju. Konstantno grickanje tijekom dana je još gore. Banane isto nisu baš sretan izbor za mršavljenje, z(l)obene su super ako se baviš konjičkim sportom. Preporučio bih ti da odabereš ili masti ili kompleksne ugljikohidrate kao temeljni izvor energije i da se držiš jednog ili drugog. Ako ideš na masti onda minimiziraj unos ugljikohidrata i drži se jednostavnih ugljikohidrata, prirodnih šećera iz voća. Ako ideš na ugljikohidrate, minimiziraj unos masti na metaboličke potrebe i izbjegavaj ih miješati u isti obrok s ugljikohidratima.Pripazi na omjere omega-3 i omega-6.
Back to Top
mettasttaza View Drop Down
The Boss
The Boss
Avatar

Joined: 16 Veljaca 2013
Location: Osijek
Status: Offline
Points: 5136
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mettasttaza Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 Kolovoz 2014 at 08:25
Ja ću samo reći lijepi pozdrav LOL


Rodjen si s potencijalom
Rodjen si s dobrotom i povjerenjem
Rodjen si s idealima i snovima
Rodjen si s velicinom
Rodjen si s krilima
Nije ti sudjeno da puziš, pa i nemoj
Imaš krila
Nauci ih rabiti i ..LETI!
Back to Top
bejb View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu
Avatar

Joined: 18 Kolovoz 2014
Status: Offline
Points: 303
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote bejb Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 Kolovoz 2014 at 10:18
Hvala na dobrodoslici!

Goranchero.. przeni kikiriki sam zasad odlucila zaboraviti. Kupila sam onaj u ljusci i uzela mozda 2-3 sake u ova dva tjedna (lijena sam ljustiti:p). Sir sam jela dva puta u dva tjedna.. nekoliko kriski dodala na peceno povrce i u jaja. Pazila sam da mi udje u kalorijski unos.
Bananu nisam izbacila. Kad mi dodje da jedem slatko svaka 2-3 dana narezem ju na ploske i umacem u mjesavinu kakaa vode stevije i wheya. To mi zadovolji zelju za cokoladom a nema puno kalorija. Bojim se sto posto odreci takvih stvari da se ne slomim.:)

Zasada osim banane od uh jedem slatki krumpir, Povrce, dinje i breskve i cesto krisku razenog kruha ujutro. Zobene isto vecinom ujutro i jednom sam pojela i popodne.
Hvala na savjetima za masti. Pokusat cu dva tjedna vise ici na masti pa vidjeti sta mi je bolje.

Glede treninga bas sam bila sretna kad si i ti napisao da mogu raditi intervale. Stvarno nemam nista protiv klasicnog kardia i ne mislim da ne valja vec ga jednostavno ja manje volim.. a ovoga puta cilj mi je ustrajati a ne odustati.

Nisam nerealna i znam da preko noci nema nicega.. ali se nekako nadam da ce za 2-3mj rezultat biti vidljiv.
Back to Top
Goranchero View Drop Down
Mixa shakeove
Mixa shakeove
Avatar

Joined: 21 Prosinac 2013
Status: Offline
Points: 526
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Goranchero Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 Kolovoz 2014 at 10:48
Probaj ubaciti u prehranu kokosovo ulje, meni odlično djeluje. To je jedina mast biljnog porijekla koju bih ti preporučio da koristiš, drž se maslaca i ostalih masti životinjskog podrijetla. Najbolje su masti životinja koje pasu travu i nisu tovljene stočnim smjesama. I slobodno navali na sir. Meni su tvrdi punomasni sirevi sigurno 25% dnevnog kalorijskog unosa.

Želju za slatkim je najlakše riješiti proteinima s okusom+voda. Ja sredim tri shakea dnevno. Plus imam uvijek i koju kutiju proteinskih čokoladica za crne dane, iako nisam ni jednu pojeo već skoro mjesec dana pošto jedem dosta voća. Bobičasto voće je zakon. Maline su savršene i još uvijek ih ima na tržnici, svo drugo bobičasto je isto super. Dosta griješim s lubenicom, no... i to je samo malo veća bobica, od nekih 16kg. Previše u zadnje vrijeme prolazim kroz Nuštar, a lubenice su im ove godine predobre, i skoro za dzabe.

30 minuta visokointenzivnog intervalnog treninga je dovoljno da zapali metabolizam a ne troši mišićnu masu. Bitnije je koliko će se masti otopiti u slijedećih 48 sati nego u tih 30 minuta.
Back to Top
bejb View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu
Avatar

Joined: 18 Kolovoz 2014
Status: Offline
Points: 303
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote bejb Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 Kolovoz 2014 at 11:06
Hvala od srca. Gledala sam u trgovini kokosovo ulje u tvrdom stanju i skoro ga kupila ali odustala.. sad cu ga definitivno uzeti. Ne mogu vjerovati da si spomenuo maslac jer ga obozavam a trenutno si ga uskracujem. Imala sam periode kad sam jela low carb high fat ali nisam brojala cal pa nisam ni mrsavjela.. sada bi mozda opet mogla pokusati uz brojanje.

Whey kupim bez okusa jer mi je primjenjiviji.. dodajem ga i u npr pastetu od tune koju miksam sama i sl. Okus rjesim ako zelim aromom jagode i stevijom..ili dodam gorki kakao.

Lubenica.. razumijem te. Ja nisam ljubitelj lubenice jer mi ne sjeda dobro ali obozavam dinju i obavezno je jedem ljeti tako da znam koja je to zelja.:)

Bobicasto nisam jos kupila ali svakako hocu. Nisi prvi koji mi to savjetuje.

Jos za intervalni.. je li tri puta tjedno ok ili treba manje ili vise. Hvala.
Back to Top
bejb View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu
Avatar

Joined: 18 Kolovoz 2014
Status: Offline
Points: 303
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote bejb Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 Kolovoz 2014 at 11:08
I da.. sto je s maslinovim uljem? Njega trenutno dosta koristim.. stavim jednu zlicu u salatu ili kad pecem puretinu. nisi ga spomenuo?
Back to Top
Goranchero View Drop Down
Mixa shakeove
Mixa shakeove
Avatar

Joined: 21 Prosinac 2013
Status: Offline
Points: 526
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Goranchero Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 Kolovoz 2014 at 11:16
Maslinovo ulje je divno, zdravo i sve ostalo, no primjetio sam da mi uspori metabolizam, isto kao i suncokretovo i masnoće iz orašastih plodova. Tako da ga vrlo rijetko koristim, samo za začinit salatu, a nikako kao ozbiljan izvor kalorija. Plus, nije baš termostabilno i neprikladno za prženje. Prži na maslacu.

Neko vrijeme sam trošio dosta majoneze, neko vrijeme obične, neko vrijeme s maslinovim uljem, bio unutar ciljanih makro omjera i kalorijskog unosa i totalno stagnirao 2 mjeseca. Onda sam majonezu zamjenio s kokosovim uljem, isti broj kalorija, isti makro omjer, iste tjelesne aktivnosti i u 2 mjeseca skinio 11kg masti.

Masti su vrlo složena priča i ne može ih se promatrati samo kroz 9kCal/gram. Različite masne kiseline imaju ogromne razlike kako utječu na mehanizam, i pogrešan izbor masti može totalno zablokirati napredak.

Edit: ja HIIT radim svaki drugi dan, no čitao sam i da je dvaput tjedno sasvim dovoljno. Sprintanje je zakon, mislim da sam i dobio mišićne mase na nogama, a osjetiš svaki mišić od prsa prema dolje nakon treninga.

Ja sam s LCHF skinio 39kg u 10 mjeseci i osjećam se bolje nego ikad. Neovisno o stilu prehrane, treba imati perspektivu koliko se kalorija unosi dnevno, ne moraš brojati u gram, no drži se nekog okvirnog smjera. Zgriješi tu i tamo, no ne na štetu makro omjera već kroz dodatne kalorije.

I da, maslac je po mom mišljenju najbolja moguća mast za kuhanje, termostabilan, odličan okus i super omjer masnih kiselina. Ili na maslacu ili na grillu. Kokosovo ulje dodaj u shake ili slično, topi se na 25C, par puta sam pravio i čokoladu od čokoladnih proteina i kokosovog ulja.


Edited by Goranchero - 19 Kolovoz 2014 at 11:26
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 29 Lipanj 2009
Location: RI
Status: Offline
Points: 9271
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 Kolovoz 2014 at 11:59

Pozdrav bejb Wink

Zapravo bi se uglavnom složila sa Gorancherom, više manje se lijepo dotakao svega. Podržala bih priču o kikirikiju, pogotovo za endomorfe - i kod sebe vidim čudne promjene kad ga uvrstim, sa svim drugim na mjestu. Mislila sam da zabrijavam ali nekako mi se čini da ne :)

Dakle - ja bih prvo kikiriki van. Ne kažem da smeta svima ali preporučam metodu eliminacije i zamjene drugim svima onima koji ga dosta koriste i ne razumiju u čemu je problem kad je sve ostalo tip top Smile

Također bi isto pripazila s bananom, pogotovo navečer. Sa zobi uglavnom nemam problema i sad se ne bih previše opterećivala s time, ima vremena i za taj detalj ako bude bilo potrebno Smile

Sve ostalo isto stoji, s obzirom da očito lako dobivaš kile bejb, možda je bolje malo se više posvetiti unosu kvalitetnih masti. Brdo povrća, nešto voća, proteini. Broj obroka ponavljam nevažan, bitno da se na neki način zasitiš pa da ne grickaš između.


Gorachero, jedino sam se malo namrštila na 3 shake-a dnevno i na proteinske čokoladice ali dobro Tongue 39 kg je ... bome Clap Treba nać svoj pristup, nije sve za sve i kad nešto tijelu odgovara očito to treba slijediti. I ja bih se složila za složenu priču oko masti (nikako nije sve u kcal), ali ne samo oko njih, nego oko svega. Ono što jednog definira, drugog deblja. Zato treba pomno pratit reakcije tijela i polako slagat svoj idealni jelovnik.

Bejb, ić će to sigurno, vidim da imaš volju i sportski duh Wink, a ova sitna "popuštanja" se događaju svima tu i tamo, i dok je tu i tamo dobro je Smile

Kako kaže Goranchero - bitno da se razne negativne emocije rješavaju na neki drugi način jer se hranom sigurno ne rješavaju, dapače - nabujaju još i više ;)




"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
bejb View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu
Avatar

Joined: 18 Kolovoz 2014
Status: Offline
Points: 303
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote bejb Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 Kolovoz 2014 at 12:05
Goranchero
Hvala. Fora mi je sto si mi dosao pomoci bas ti s high fat jer je to od svi ishrana bila ona s kojom sam se najbolje osjecala i mentalno i fizcki. Definitivno si me uvjerio i povecavam masti vec evo odmah danas.

Ovako ja biljno i sincokret ulje ne unosim vec sigurno 6-7 godina kao ni margarin i slicne produkte. prije toga sam ih unosila svaki dan a sada imam probavne smetnje cim igrom slucaja pojedem malo vise tih masnoca.
No nisam znala i da bi maslinovo ulje moglo biti manje savrseno no sto se prica. Necu ga izbacivati nikako ali cu svakako usvojiti tvoje smjernice..

I da. Velika cestitka na tvom odlicnom uspjehu! Samim time cu vrlo ozbiljno razmotriti tvoje savjete :)

Edited by bejb - 19 Kolovoz 2014 at 12:07
Back to Top
bejb View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu
Avatar

Joined: 18 Kolovoz 2014
Status: Offline
Points: 303
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote bejb Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 Kolovoz 2014 at 12:16
Gym girl pozdrav!
Hvala i tebi na potpori.

Da.. istina je da sam ja onaj tip koji se deblja 'od zraka'. No mnogo sam i sama kriva najvise zbog vrdanja izmedju rezima nestrpljivosti i ocito izgladnjelosti koja bi rezultirala prejedanjem. Sad mi je toga - dosta!

Imas li kakav savjet sto umjesto kikirikija ako pozelim? Jesu li orasi dobar izbor?

Banana..svesti cu je na jutro ako bas moram. Zobene ne jedem svaki dan ionako. Drazi dorucak su mi ugl jaja uz snitu razenog kruha..

Hvala ti na podrsci puno mi znaci. I na komplimentima o duhu - osjecam i ja da spava u meni samo eto ocito dosad nisam birala pravu hranu.
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 29 Lipanj 2009
Location: RI
Status: Offline
Points: 9271
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 Kolovoz 2014 at 12:33

Nedaj duhu da spava Big smile


Nema na čemu, uvijek Wink Ha, nije baš da se debljaš od zraka (makar se samo tako kaže) nego od namirnica koje ti očito ne odgovaraju, a naravno da i sama količina hrane kao i neaktivnost odigraju svoje. Malo usporeniji metabolizam i općenita sklonost debljanju.....sve skupa rezultira time da se osjećaš tako.


Probaj bademe umjesto kikirikija za početak. Možda se Goranchero neće složiti ;) ali najbitnije su tvoje reakcije i iskustva, drugi ti mogu samo dati savjet iz svog kuta. Meni bademi (kao i maslac od badema) recimo odgovaraju, mada ih ne jedem količinski puno. Kao i recimo lanene sjemenke, iako su i druge sjemenke (bučine, suncokretove..) nutritivne bombe ali je sad tu pitanje omege 6 i svega onoga o čemu G piše. Ja se osobno držim lana i badema, orahe tu i tamo, više ne nego da. Više sam sklona masnoj ribici ;)

Bez brige za bananu, vjeruj mi, od svega se možeš odviknuti i na sve naviknuti. Za neko vrijeme će ti biti totalno neprirodno bananu jesti navečer ;) Tu ću opet spomenuti blagodati bobičastog voća, ja se 100% držim toga i isto tako uživam u borovnicama,malinama, jagodama....pogotovo za međuobrok sa jogurtom/posnim/wheyem...divota. Osim toga uleti i koja breskva, kao i nešto lubenice, grejp povremeno. I to je to uglavnom od voća.


Piši nam malo kako jedeš pa ćemo te pratiti Wink U svakom slučaju, ako se nakon obroka pretežito sastavljenog od masti osjećaš energično, fokusirano i spremno na akciju, definitivno kreni u tom smjeru ;)










"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
bejb View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu
Avatar

Joined: 18 Kolovoz 2014
Status: Offline
Points: 303
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote bejb Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 Kolovoz 2014 at 12:47
Evo ajmo jutros.. pojela sam tri manja jaja pecena na povrcu i maloj zlicici maslinovog. Snitu razenog kruha usto.

Za rucak sam mislila baciti purece snicle na zlicu maslinovog uz malo senfa.. sastrane salata ili tikvice pecene na preostaloj masnoci od mesa.

Za veceru sam odmrznula punjene paprike u rajcici.. unutra je srednje masna junetina nesto malo rize.. jedno jaje.. u umaku nema brasna ni dodane masnoce (samo ona od mesa)

Imam jos 1/4 male dinje i par breskvi.. za nakon treninga.

Ovako jedem zadnja dva tjedna otkako racunam cal. Ugl rotiram meso, jaja.. ponesto posnog.. ponekad whey.. zobene sam jela samo jednom ujutro a drugi put ispekla u teflonu popecke od namocenih zobenih, tikvica i jwdnog jaja.. jela to ko prilog uz meso za rucak i veceru.

U zadnjih 10 dana pojela sam 6 banana. Nekad ujutro.. nekad predvecer.
Imala jedan cheat meal.. sendvic i sladoled potom.. to je bilo navecer :/

Sad kad gledam napisano i meni se cini da je ugljikohidrata too much a masti mozda premalo.
Back to Top
Goranchero View Drop Down
Mixa shakeove
Mixa shakeove
Avatar

Joined: 21 Prosinac 2013
Status: Offline
Points: 526
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Goranchero Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Kolovoz 2014 at 11:00
Na tvom mjestu bih prestao koristiti maslinovo ulje u svim jelima s termičkom obradom. Ostavi ga za salate ili začinjavanje. Nije termostabilno i prikladno za prženje. Maslac je kralj prženja, čak je i svinjska mast prikladnija za prženje. Plus, prženje na maslacu da svakom mesu aromu kao da je s najboljeg grila, a ne iz tave.

Također, razmisli o zamjeni posnog s punomasnim sirem. Pogotovo tvrdi sirevi s dugim zrenjem, ni grama ugljikohidrata, a nutritivno daleko bogatiji, i po makro i mikronutrijentima.
Back to Top
bejb View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu
Avatar

Joined: 18 Kolovoz 2014
Status: Offline
Points: 303
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote bejb Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Kolovoz 2014 at 12:21
Trenutno sam na odmoru jos par dana i nazalost imam samo maslinovo pri ruci a trgovina bas i nema ovdje gdje sam.

No evo bas na terasi sastavljam neki plan za iduce tjedne pa ako mi mozes reci sto mislis. Doma imam i svinjske masti cak.. krenula sam je uvoditi u prehranu prije vise mjeseci kad sam tek otkrila lchf tako da tu nema frke.

Mislila sam dakle pokusati ovako:
1. Tjedan:
900 cal iz masti (svinjska, malinovo, maslac, sirevi, orasi zbog omege3)
500 cal iz jaja, mesa, svjezeg sira, ribe, wheya
200 cal iz povrca
Ukupno 1600

To bi npr. Bilo: ujutro jaja sa tvrdim sirom i malo paprike. Peceno na maslacu
Rucak: meso ili riba sa salatom. Meso peceno na masti ili maslacu. U salatu bi dodala maslinovo ili lan ili orahe ili sl.
Vecera: svjezi sir (normalno masan kako kazes) i povrce.
Rijetko mi pase jesti vise od 3-4 obroka.. to sam sad ustanovila. Pogotovo kad jedem manje carbsa. Inzulin je dosta stabilan. Ali ako osjetim potrebu popila bi whey.

Drugi tj isprobala bih malo vise uh iz voca.
To bi dakle bilo 700 iz masti, 500 iz proteina i 400 iz voca i povrca.
Cilj je da testiram kako se osjecam nakon svakog tjedna.

Cijenila bi tvoje misljenje o tom planu. Hvala.
Back to Top
Goranchero View Drop Down
Mixa shakeove
Mixa shakeove
Avatar

Joined: 21 Prosinac 2013
Status: Offline
Points: 526
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Goranchero Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Kolovoz 2014 at 14:13
Orasi ti baš i nisu neko blago što se tiče Omege 3. 9g ALA na 100g oraha, od toga 5% iskoristivo, pa ti je to ekvivalentno 0,5g EPA/DHA. I na tih 100g oraha imaš i 36g Omega 6. 0,5:36 = 1:72 što je vrlo loš omjer. Ne bih ti preporučio konzumaciju više od 25g oraha dnevno pri toj dijeti. Za omegu 3 se drži isključivo masne ribe.

probaj si složiti nešto ovako:
1600kCal
125g proteina (500kCal) - (60g meso, 30g sir, 35g ostalo)
40g+20g ugljikohidrata (200kCal) - (20g povrće, 20g voće, 20g dijetalna vlakna iz voća i povrća)
100g masti (900kCal) - (30g iz kokosovog ulja, 30g iz maslaca, 30g iz sira, 10g ostalo)
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  123 4>
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.