Koliko puta tjedno je pametno raditi sa utezima? |
Post Reply |
Author | |
janfit1
Cita FAQ Joined: 21 Kolovoz 2014 Status: Offline Points: 21 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 26 Kolovoz 2014 at 14:33 |
Mislim da je pitanje vrlo jasno po naslovu..
Ja za sada radim 5 puta tjedno sa utezima pa me zanima jer to pametno jer trebam smanjit ili? |
|
pomalo_stari
Cita FAQ Joined: 04 Sijecanj 2014 Location: Croatia Status: Offline Points: 65 |
Post Options
Thanks(0)
|
Zašto ne bi bilo pametno? Bitno je jedino da si ostaviš tokom tjedna bar jedan (može i 2) dana pauze da se tijelo malo regenerira tj. odmori ( tada i rastu mišići)...5 puta je sasvin ok ne moraš smanjivat
|
|
?Pain is temporary. It may last a minute, or an hour, or a day, or a year, but eventually it will subside and something else will take its place. If I quit, however, it lasts forever.?
|
|
janfit1
Post Options
Thanks(0)
|
Ok hvala ti
Pitao sam zato što sam u nekom članku pročito da nije pametno vježbat sa utezima 2 dana za redom pa sam vas htio pitat jer to pametno ili ne jer posto 5 dana u tjednu treniram 2 dana ce se poklopit zaredom. |
|
White_Insane
Pali po spravama Joined: 07 Travanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 1065 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ovisi koliko si u treningu, uzmi ovo u obzir:
olimpijski dizači utega imaju dnevno svaki dan trening sa šipkama i utezima i to po 2-3 sata dosta powerliftera imaju isto svaki dan trening i to po 2-5sati. tako da to što piše u jednom članku ne moraš uzimati sve sa sto postotnom dozom. počni treniraj i vidi kako ti se tijelo ponaša, kako ti osjetiš. U principu cilj ti je trenirat al na način da sa nekim neizvjesnim vremenom počneš slušat svoje tijelo i znaš i sam što možeš, smiješ ili ne možeš. Ja recimo radim 2x dnevno po 1:20 trening, ujutro (olimpijska dizanja+ stretching i balans) te navečer (čista snaga), svaki dan. Kad osjetim da mi treba pauza odradim je aktivno, sa laganim cardiom, yogom ili samo stanem i 2 dana ništa ne radim. |
|
Life is a journey full of adventures !!
|
|
janfit1
Post Options
Thanks(0)
|
Hvala ti ja zasad radim samo sa dvoručnim utezima svaku vježbu po 3 serije 10-12 ponavljanja.
|
|
mettasttaza
The Boss Joined: 16 Veljaca 2013 Location: Osijek Status: Offline Points: 5136 |
Post Options
Thanks(0)
|
Janfit kada si počeo/la vježbati ... 5 puta tjedno.. dali te netko vodi kroz programe? Trener ... netkotko ima iskustva?
|
|
Rodjen si s potencijalom
Rodjen si s dobrotom i povjerenjem Rodjen si s idealima i snovima Rodjen si s velicinom Rodjen si s krilima Nije ti sudjeno da puziš, pa i nemoj Imaš krila Nauci ih rabiti i ..LETI! |
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |