Bol u desnom zglobu šake |
Post Reply |
Author | |
paziuvijek
Cita FAQ Joined: 03 Prosinac 2015 Status: Offline Points: 5 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 03 Prosinac 2015 at 17:10 |
Poštovanje ljudi
Odmah da kažem nisam početnik.Trenirao sam od 1 do 8 mjeseca ove godine te sam tad stao radi nagle boli u desnom zglobu šake.Naime vježbam doma zgib ponajviše te propadanja sklekove i utezima od 16,50 te 8 kilograma. Ozljeda je nastala upravo oko 8 mjeseca kad sam dizao 16kg biceps pregib.Uvijek radim do izrabljenosti te su zadnje serije deformirane i nemam snage je izvesti kako spada, tako je bilo i tu da je desna ruka mogla pratiti tempo samo da odignem uteg a ljeva je bila oduzeta.Imam dugačke ruke pa moj pregib ide kompletno ispruženih ruku do praktički dizanja do čela.Nagla bol me presjekla te sam odmah uteg bacio na pod koi se i razbio jer je od betona.Sutradan se budim boli nema u normalnim radnjama uopće več kod naglog trzaja kao npr : volim pecati i nakon ozljede svaki nagli trzaj štapom osjeti se bol probadajuća ali ne jaka već iritantna koja traje moment i stane.Tako je šta god da radim kod naglog pokreta ili kod držanja tereta pod određenim kutovima.Čak me zna zaboli kad si jaja pečem i kuhačom mješam ali isto tako lagana iritantna bol.Znači nisam trenirao sigurno oko 4 mjeseca ali bol ista kao i dan poslje "ozljede" je ista.Na slikama sam označio točno mijesto.Počeo sam opet trenirati prije neki 10ak dana.Na zgibu baš i ne osjetim bolove osim ako radim ultra široki koi iinače izbjegavam.Jedino me boli kod podhvata iliti chin up zgiba tu sam ograničen i radim do pola dizanja samo jer iznad postaje opasno.Tako je isto i kad uteg od 50kg radim leđa sa obje ruke povlačim ako uhvatim taj uteg podhvatom ograničen sam do pola pokreta jer kad mi ruke idu u stranu i zglob se savija i tu sam ograničen.Dok sa nadhvatom mogu dinguti totalno do prsa.Tako je i biceps odizanje koje sam baš danas radio.Smislio sam si način kako da pogodimk više biceps a manje zglob uništavam.Na štangu kao za namotavanje podlaktice sam si stavi outege i dižem te tu nema boli a utezi nisu ljevo i desno već vise dolje i sva sila se usmjeri u sredinu.Ruke mi nejdu prema van več prema unutra i zglob je slobodan i nema boli. Eh sad sigurno pitate pa šta majmuna glumiš idi doktoru.Bio sam za rame em sam čekao 2 mjeseca da me prime em pregled je trajao kraće nego što mog psa pregledaju u veterinarskoj.Totalni bezobrazluk 2-3 puta savije ruku i to ej to.Niti me pita kako dje boli itd.Moraš imat poznanstvo da dobiješ pažnju. Ja sam uvjeren da ću bolje i kvalitetnije informacije dobit od ljudi iz prve ruke nego kod doktora.Nadam se da sam bio jasan ipak je to malo veći problem remizirati sve u par rečenica. Dodatne informacije: Patim od nedostatka željeza 4.4 od <12 I blago ispod mjere je kalij Edited by paziuvijek - 03 Prosinac 2015 at 17:13 |
|
paziuvijek
Post Options
Thanks(0)
|
Vrlo vjerojatno je u pitanju tetiva/ligament ali autoregeneracija očito neće biti put do sreće.Sad ukoliko i je kako pomažu bomboni za kosti i ligamente koji se prodaju šakom i kapom s obzirom da uopće ne uzimam nešto što ne vidim da je zapravo.
|
|
dena75
Viden/a u gymu Joined: 10 Studeni 2014 Location: ANTARTICA Status: Offline Points: 332 |
Post Options
Thanks(0)
|
..paziuvijek@ ...bol u zglobovima ti je od zgibova,sklekova,propadanja.....najveći problem u tim vježbama je šta najviše radi desna strana tijela jer je dominantna dok livu stranu zapostavljamo a da toga nismo ni svjesni.......sve šta tribaš učinit je ubuduće da se skoncentriraš i na livu stranu tj da radu obje ruke sinhronizirano a ne da prvo ide desna a onda da liva kaska za desnom...............desna ruka je isforsirana i zato je kronična bol i kad tu sinhronizaciju usavršiš bol će proći...
....željezo riješi s tim da piješ manje kava i da manje kardijaš jer znojenje sve te minerale i multivitamine izbacuje vani...kao i nalokavanje pustom vodurinom tj mokrenje....jedino pojačat minerale za ovo gori navedeno....više jesti crveno meso,jaja,orašaste plodove,lisnato povrće,grahorice............ ...kalija najviše imaš u bananama,krompirima,zobenima,grožđicama,grahoricama,kikirikiju.....dnevna doza kalija ti je oko 3-4 g pa izračunaj....
|
|
iznajmljujem sobnu biciklu
|
|
paziuvijek
Post Options
Thanks(0)
|
Ja dok sam radio viježbe s svojom težinom pa čak i sa dodatnom težinom sam se osjećao super.Jedino sam u startu imao problem s ljevim ramenom koje se spontano oporavilo.Hranim se obilno i skormno.Uzimam sardine,muslie,rižu i tekćine dovoljno.To mi je baza prehrane i odlično je.Moje lijevo rame je niže od desnog i više prema naprijed i kod mene je stanje da na zgibu ljeva ruka stoji ravni a desna ide u desnu stranu kad se podižem na nadhvatu u širini ramena npr.To znaći da mi lijeva ruka stoji fiksno ravno i prati liniju ali desna nemože već odlazi lagno u stranu i tako i zglob se savija naravno.Isto tako i na propadanju kad ga radim,desna ruka je spustena na 90 stupnjeva dok ljeva jos ima lufta do te granice da se spusti pa samim time i sama radi.Ja sam uvjeren da sa zglob unišitio sa utegom za biceps.A na kraju krajeva tad sam i osjetio bol tu u zglobu.Ja bi rekao da mogu napipati kad stavim ruku npr na stol sa rasirenim prstima i guram ruku prema naprijed kod ove izbočene kosti na desnoj ruci mogu napipat kao špagu koja se zateže.U tom slučaju bi značilo oštečena tetiva/ligament i kako bi se to liječilo.Spontano u 5 mijeseci očito nije.Možda korisna informacija je da se ja za zgib hvatam kao škrip stisnem najviše što mogu jer tako dodatno izvućem ponavljanje.Podlakticu obožavam raditi i viježbam je često sa zgibom.
Ja patim od nedostatka željeza iako pijem i tablete jednostavno nejde.Isto se sumlja da imam celijakiju koju jos nisam dijagnozu dobio.Željezo je bitno za energičnost na treningu i kad je nisko bezvoljnost i zadihanost garantirana nakon par minuta već.Ali naravno to nemože mene omesti.Kalij mi je na solidnoj granici i nije kritičan kao željezo |
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |