Ne/Zdrave grickalice |
Post Reply | Page 123> |
Author | ||
Tanja
Viden/a u gymu Joined: 18 Prosinac 2006 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 64 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 18 Veljaca 2007 at 22:54 |
|
Sjemenke,kostice,bademi,orasi,pistacije,ljesnjaci i sl. Da ili ne..?
|
||
©ime
Viden/a u gymu Joined: 23 Studeni 2006 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 285 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Koliko sam ja upoznat, sve je to zdravo... ali u UMJERENIM kolicinama. Mislim da je za orasaste plodove porcija jednaka 30 grama. |
||
David
Viden/a u gymu Joined: 16 Veljaca 2007 Location: Croatia Status: Offline Points: 131 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ja ih rado pojedem.
Jednu saku prije treninga. |
||
emilio
Mixa shakeove Joined: 12 Prosinac 2006 Location: Sweden Status: Offline Points: 662 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Preprucuju se ....PISTACI-imaju malo kalorija u odnosu na drugo kostunjicavo voce,bogati su biljnim vlaknima i imaju nizak nivo zasicenih masti...,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,š00 gr pistaca ima 567 kalorija,46 gr masti,2š g proteina,,,š0g vlakana.............................pistaci su dobri jer imaju kalij(regulise balans tijelesnih tecnosti) zatim magnezijum(vazan za ocuvanje tjelesne energije),fosfor(pomaze u izgradnji zuba i kostiju).....................dobri su izvori vitamina b6 koji pomaze metabolizam,,,,,,,,,,,,,Kao i vecina kostunjicavog voca pistaci pomazu u smanjivanu holesterola i smanjivanju rizika od srcanih bolesti kao i to da sadrzi i antioksidanse...........................KAZU DA netreba jesti vise od š8 grama PISTACA ili negdje oko 30 komada,,,ne cesce od tri cetiri puta dnevno
|
||
emilio
Mixa shakeove Joined: 12 Prosinac 2006 Location: Sweden Status: Offline Points: 662 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
BADEMI--nekad se smatralo da sadrze puno masnoca i da ih netreba jesti sto nije tacno jer su danas postali hit kad se radi o drzanju dijete, gubljenju kila,,,, jer uzimanjem badema stvara se osjecaj sitosti koji je jako bitan u borbi protiv gojaznosti...,,,,,,,,,,,,,,,,,,sadrze vitamin e ,magnezij,kalcij,biljna vlakna,kvalitetne proteine,antioksidanse,nezasicene masnoce itd,........................... treba ih znaci jesti
|
||
Vanja
Viden/a u gymu Joined: 11 Sijecanj 2007 Status: Offline Points: 91 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Emilio ti si nas pretrazivac! Postavite Emiliju pitanje i ponuditi ce Vam zeljeni odgovor u rekordnom vremenu, te za razliku od vecine pretrazivaca isti ce Vam pronaci odgovor na hrvatskom jeziku! Hvala |
||
Ive_ri
Mixa shakeove Joined: 04 Veljaca 2007 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 807 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Da, Emilio stvarno si superman i mene je ovo zanimalo hvala na odgovorima
|
||
mortisha
Viden/a u gymu Joined: 16 Veljaca 2007 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 18 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
kokice? ne bi rekla da su junk food! ja ih spremim doma na mrvu maslinova ulja... i ne pretjerivam u kolicini.... a upravo sam pojela saku bucinih kostica! jako zdravo! |
||
emilio
Post Options
Thanks(0)
|
|
HVALA vam dragi forumasi ......nemogu zaustaviti .......idem sad na krov da vidim mogu li letjeti kao on ..... |
||
crystal planet
Viden/a u gymu Joined: 04 Veljaca 2007 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 170 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
na krov? nemoj, nije ti to pametno.. ko ce nam onda davat savjete?? |
||
Signorina
Viden/a u gymu Joined: 23 Prosinac 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 318 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ne. I to iz jednostavnog razloga - ne volim ih, jednostavno mi nisu fini ti okusi. Ponekad, ali jaaaako rijetko pojedem dva prstohvata suncokretovih sjemenki. To mi je jedino fino. A ako cemo opcenito o grickalicama - znam zgrijesiti s cipsom od paprike ili tortiljicama. To mi se vec dopada. |
||
Ive_ri
Mixa shakeove Joined: 04 Veljaca 2007 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 807 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
A joj cips je najgore moguce gore ne moze, to je zivo smece!
Svima se nama on dopada, ali bolje ga izbjegavat, al to znas i sama! Onaj od paprike je stvarno njami al necu ga jest |
||
©ime
Viden/a u gymu Joined: 23 Studeni 2006 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 285 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Znas, meni se chips cak vise niti ne dopada.... Sad, kad ga jedem, ne osjecam nikakav gust, jer znam da unosim smece u sebe. Pretpostavljam da je to nekakva vrsta psiholoskog .... necega... ali djeluje dobro :) Inace, od stvari koje ne jedemo radi zdravlja nego gusta, ima mnogo boljih alternativa, i kada pomislis da umjesto takvih jela, jedes chips, to ti pokvari apetit... barem meni Edited by šime |
||
Ive_ri
Post Options
Thanks(0)
|
|
Pa da otkad sam poceo pazit na prehranu zazirem od njega, to je valjda nesto psiholoski imas pravo!
Al znam da sam ga prije obozavao jest!! |
||
emilio
Post Options
Thanks(0)
|
|
CIPS---neznam da li sam na ovome forumu ili negdje drugo procitao da je 30 grama cipsa jednako š2 cajnih kasicica jestivoga ulja..... |
||
Signorina
Viden/a u gymu Joined: 23 Prosinac 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 318 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ma znam da je cips smece, ali malo cipsa jednom u dva mjeseca zbilja nije nekaj strasno. Da sam profesionalni sportas ili da osjecam ozbiljnije zdravstvene posljedice od njega, naravno da ga ne bi ni okusila. Ali koji put si treba priustiti neki uzitak, pa makar bilo protiv svih nutricionistickih pravila.
|
||
Post Reply | Page 123> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |