Sastojak |
Post Reply |
Author | |
enaa
Viden/a u gymu Joined: 21 Studeni 2007 Status: Offline Points: 186 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 28 Studeni 2007 at 11:43 |
Molim upucene za informaciju koji je sastojak u dodacima prehrani kod nas zabranjen, a moze se dobiti u proizvodima americkih proizvodjaca? I zasto je zabranjen obzirom da se moze najnormalnije naruciti preko interneta?
|
|
D.R.
Viden/a u gymu Joined: 19 Lipanj 2007 Location: Croatia Status: Offline Points: 49 |
Post Options
Thanks(0)
|
Pozdrav enna.
Pitanje ti je dosta slozeno, naime, radi se o aktivnim sastojcima koji mogu u kombinaciji ili sami prourociti manje ili vece steta na organizam. Npr. varijacije hormona rasta slobodno se mogu naci na americkom trzistu dok kod nas i ne. Isto tako i u proizvodima koji sadrze Ephedru (efedru), ili pak sam Ma Huang. Npr. u americkom sportu postoji i lista dopustenih anabolika. kod nas, mislim na Europu ne prolazi. Farmaceutika je dokazala i stetnost mnogih pripravka koji se nalaze u slobodnoj prodaji u Americi (tipa prohormoni i sl) a kod nas su najstroze zabranjeni. Najgore od svega je to sto su to vecinom medicinski pripravci s kojima se mora oprezno postupati, a kako netko u Kini npr. napravi slicnu varijantu onda, onda to i dospije na slobodno trziste. Tako se onda napravi proizvod polu dijetetski, polu medicinski koji se pusta na trziste. Lako se narucuju preko interneta jer ne postoji detaljna kontrola na granicama i nadleznim uredima. Nazalost ni u Hrvatskoj ne postoji valjana trzisna inspekcija za kontrolu proizvoda, niti sposobnih za praviti analitiku (mi u Biodei ( www.biodea.com ) smo jedni od rijetkih koji si to mogu dopustiti). Kontrola JEDNOG proizvoda koji donese neki zastupnik je valjana za 5 god i onda se opet obnavlja. Nazalost, mnogi proizvodi se i ne uklapaju u shemu, vec se slobodno nalaze na trzistu, pretezno oslabljeni nekim aktivnim sastojcima. Ako jos sto zanima, slobodno pitaj. |
|
Kvaliteta je dostigla svoj najpotpuniji oblik: pro.nutrition
|
|
enaa
Post Options
Thanks(0)
|
S jedne strane zaboravljamo principe trgovanja u Americi, a s druge strane vjerujemo takvim proizvodima. Naravno, ovdje ne prozivam strucne i informirane osobe koje itekako razumiju i prepoznaju kvalitetu, vec pisem o laicima (medju kojima sam i ja) koji sve vise pune teretane. Upitna je njihova upucenost, a ocekivanja su velika. Premda ovaj portal nije namjenjen promociji proizvoda, bilo bi dobro na neki nacin informirati javnost o zdravstveno ispravnim proizvodima (proizvodjacima) na nasem trzistu.
|
|
gardelinka
Viden/a u gymu Joined: 19 Studeni 2007 Status: Offline Points: 25 |
Post Options
Thanks(0)
|
Nadovezujem se i unaprijed isprika ako se navodjenjem imena proizvoda nekome steti, ali zbilja bih htjela znati nesto o proizvodu TONIDREN (valjda se tako pise), navodno dobar za ciscenje organizma, posebno nakon blagdana. Da li je netko nesto slicno probao i kakav je efekt? |
|
enaa
Post Options
Thanks(0)
|
Tome tek ne vjerujem. Nisam probala, ali me ni ne privlaci... Ti si probala?
|
|
D.R.
Viden/a u gymu Joined: 19 Lipanj 2007 Location: Croatia Status: Offline Points: 49 |
Post Options
Thanks(0)
|
Pozdrav enaa, vidis, imenovati proizvode/proizvidjace je malo teze jer se nitko osim nas u Biodei ne bavi analitikom u Hrvatskoj. Mi smo vec testirali mnogo proizvoda i udaljili se dosta od odredjenih brandova. Posto imamo i mi nas brand "pro.nutrition", ne mozemo govoriti o drugima jer bi to ispalo pljuvanje. Ali zato smo vidjeli dosta nepravilnosti u proizvodima, daleko manje koncentracije aktivnih sastojaka u top proizvodima sto nas je ostavilo dosta "paf" i bila je to saka u oko s jedne strane, ali pak sa druge potvrda da ipak pro.nutrition radi ispravno i da se mozemo pohvaliti top proizvodima ultra-cistih kvaliteta. Nadamo se samo da ce uskoro biti stroze kontrole i da ce se hrvatskom kupcu moci pruziti samo najbolje, prvenstveno radi zdravlja. |
|
|
|
D.R.
Post Options
Thanks(0)
|
Ja da budem iskren neznam, jer na stranicama od Enciana nisam vidio koji su aktivni sastojci u pitanju. Ako imas negdje sastav daj nam ga postaj tu pa da vidimo... Moci cemo malo vise zakljuciti. |
|
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |