Vene na nogama |
Post Reply |
Author | ||
Zeka
Cita FAQ Joined: 21 Ožujak 2010 Status: Offline Points: 88 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 14 Lipanj 2010 at 21:21 |
|
Da li se ikome vide vene na nogama(na butinama i
listovima), posto sam nedavno poceo da vezbam i pocele su mi se videti vene (pogotovo neposredno posle trening)... Posto u familiji imamo genetsku predispoziciju prosirenih vena, da li je ovo stvar za koju bih se trebao zabrinuti... I da li je ovo jedna od onih stvari zbog koje cu se kajati u starosti.... |
||
soner_9393
Fit moderator Joined: 22 Sijecanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 3111 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Teško da imaš proširene vene u tako mladim godinama, to kod tebe je vjerovatno vaskularnost i to je zkroz normalno.
|
||
Rijeąeno na PM.
|
||
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Zeka, koliko imaš godina?
Ja imam 25 god., pa mi se vide vene na desnom listu.. onako naziru se fino.. To je familijski jel.. |
||
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
|
||
Zeka
Cita FAQ Joined: 21 Ožujak 2010 Status: Offline Points: 88 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Imam š4 god. i ne vide se ko na bicepsu (hvala bogu), al se
naziru... Sa mamine strane vecina familije ima probleme sa prosirenim venama. |
||
Theia
Pali po spravama Joined: 27 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 1648 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Hm.... Meni je jedna iskocila na listu pa me u teretani zezaju da sam vec stara
Mojoj mami su iskocile vene prvi put u životu sa 55 god, kad sam je ja natjerala da si kupi orbitrek..... A i ja sam u štiklama ama baš cijelo vrijeme tako da vjerujem i da to ima veze s tim. |
||
Viden/a u gymu Joined: 07 Veljaca 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 352 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Teško je to reci jer danas bolest ne gleda godine tako da geneza zna napraviti problem i mlađim ljudima. Zeka ako imaš bolove( kao osjecaj težine) u potkoljenici i ako ti je ta vena proširena te crvena i bolna na dodir onda bi trebao otici do doktora. Inace i meni se vide žile na listovima i bome kad duže vrijeme stojim bole me noge ali za to imaš lijeka dok je u pocetnoj fazi, kompresivne carape i cao... |
||
soner_9393
Fit moderator Joined: 22 Sijecanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 3111 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
cisto sumnjam da sa š4 godina ima proširene vene Možda ima genetski proširene vene ali ne vjerujem. Najvjerovatnije je to vaskularnost, ako se dobro sjecam Zeka ima 55-60 kg na nekih š80 a poznato je da mršaviji ljudi imaju bolju vaskularnost. Ako ga to tolko muci neka ode doktoru pa ce cut njegovo mišljenje. |
||
Rijeąeno na PM.
|
||
Viden/a u gymu Joined: 07 Veljaca 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 352 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Znam malo je cudno da vec ima problema s venama a nit ima višak kilograma a nadam se nit stoji puno na nogama, jedino ga tu može zeznuti geneza ako je netko u obitelji sklon tomu!
I meni se doktorica cudila kad sam joj rekao kao da imam osjecaj težine u nogama i da mi se vena na potkoljenici dobrano nazire i da je crvenkaste boje ali kad sam otišao na dopler vena sve se pokazalo tako da nije loše iskljuciti odlazak kod doktora te pretrage Uništio me staž (rad po š2 sati), te višak kilograma u godinu dana |
||
Iluvatar
Fit moderator Joined: 08 Veljaca 2009 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4357 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
kako ceš onda raditi još 45 godina? |
||
Muscle mass does not always equal strength. Strength is kindness and sensitivity. Strength is understanding that your power is both physical and emotional.
O osobnim treninzima kontakt na pm. |
||
Post Options
Thanks(0)
|
|
Illy isto kao i ti, s dobrom ekipom je sve lakše a nas dvojica nismo stigli zajedno odraditi koju dobru smjenu da ih sve sredimo
|
||
Triceps7
Cita FAQ Joined: 09 Rujan 2010 Location: Bosnia Hercegovina Status: Offline Points: 26 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Moja mama je imala problema sa prosirenim venama - ali mislim da je razlog tome bas suprotno od onog za sta se ti brines..
Naime, taj problem nastaje uslijed nedovoljnog kretanja, nedovoljne fizicke aktivnosti.. A sport i teretana svakako mogu samo sprijeciti te probleme.. Normalno je da ti malo 'iskoce' vene po cijelom tijelu nakon treninga :D |
||
LolitaInChains
Pali po spravama Joined: 25 Ožujak 2012 Status: Offline Points: 1290 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
pozdrav a meni je su od 21. godine proširene vene kod lijevog gležnja... onako lijepo vijugave kao meandar nepravilni. i jednom listu mi ispupcena vena i nazire se kroz tajice kad gledam odozgo. :( kak da to ispravim? operacija. a znaci, sigurno 100% mi se nece pogoršati stanje uslijed svakodnevnih aerobnih i/ili anaerobnih treninga? inace mi je koža prozirnija i tanja. :///
nekaj mi zvoni da se pogorša stanje i kod prevelikog napora, ne samo nekretanja. :( btw. imam 23 godine.
|
||
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |