New Posts New Posts RSS Feed - h.e.l.p. (prehrana/vježbanje)
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

h.e.l.p. (prehrana/vježbanje)

 Post Reply Post Reply
Author
singer View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 15 Studeni 2012
Status: Offline
Points: 44
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote singer Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: h.e.l.p. (prehrana/vježbanje)
    Posted: 24 Veljaca 2014 at 19:40
Bok, otvaram već 3. temu zaredom, no čini se da nitko ne odgovara, evo nešto konretnijih info:

Zadnje vaganje prije dijete - 12.mj.2013. imala sam 109.1 kg - 165 cm .. polovicom siječnja 2014. počela je "dijeta", tj. izmjena prehrane uz dodatak teretane.

Prije neki dan se vagala - 102.1 kg Osjećam se puno bolje, lakše, energičnije, no svjesna sam da je to tek početak puta. Isto toliko sam imala i na početku 2. mjeseca, dakle stagniram, no tada sam bila bolesna i nisam bila 10 dana u teretani.

Sada idem svaki danu teretanu, bez iznimke, a do prije 2 dana sam išla 2 puta na dan u teretanu. naravno, radim na tome da se vratim 2x dnevno u teretanu, stare navike ne umiru tako lako, ali definitivno znam da ću uspjeti samo da dobro isplaniram vrijeme.

Ono što mene muči je nedostatak plana, dođem u gym i krenem raditi, a da ne znam ni sama je li to dobro i je li dovoljno. Dosad sam radila samo kardio - traka, orbitrek, ergometar, ali sam počela uvoditi lagano i vježbice snage.

Jutarnji trening: 60 min traka: 15 min - nagib 15
                                do 30 min - nagib 10
                                do 45 min - nagib 5
                                do 60 min - nagib 1 ili 2
            (nikad ne odem na nulu, jer to navodno nema smisla ) zadnjih 15 min pokušam i otrčati malo, uspijem 30-ak sekundi do minute..pa onda skroz lagano.

Večernji trening: 5 minuta zagrijavanje, malo trčanje ili ergometar i zasad ovako: 2 serije po 10 trbušnjaka sa medicinkom - ispružim ruke u ležećem položaju pa se dižem i radim ravne i "kose", tj. okrećem se u lijevu i desnu stranu, 2 serije po 10 "leđnjaka" s kotačem s ručkama - zapravo se to svede na plank.. 2 serije po 10 tzv. abs lunge sa bučicama po 1.5 kg, to su zapravo iskoraci s podignutim rukama koje nekako zatežem unatrag, da bi osjetila bočne trbušnjake.. e da, pokušala sam "nešto" s TRX trakama haha, 10ak sklekova, plank..samo da zateže.

Prehrana: totalno ne planiram obroke, a trebala bih, mogu misliti što hoću, ali činjenica je da ne pojedem ništa do popodneva, pijem vodu, tu i tamo neki jogurt, fortia i sl. Ako sam u menzi, tada pojedem pileći file, danas sam npr pojela onaj mali burek s piletinom i šampinjonima, malo čokolade.. Znam da je to loše, al eto, myfitnesspal kaže da mi je kalorijska granica po danu 1300 kalorija, pa se pokušavam toga pridržavati, a ne pazim na sam sastav te hrane jučer sam npr. jela grah,i dodala malo posnog sira, ponekad uzmem malo poli salame ili kuhane šunke..ili one deluxe.. 10ak dkg sira .. itd. jako sam neorganizirana tu i želim to promijeniti.

možete li mi reći što da nadodam ili oduzmem u smislu vježbanja

Edited by singer - 24 Veljaca 2014 at 19:57
"... But when you're blinded by your pain
Can't see your way clear through the rain
A small, but still, resilient voice
Says help is very near! ooooo" Whitney & Mariah <3
Back to Top
lorax_omnia View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 21 Veljaca 2013
Status: Offline
Points: 48
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote lorax_omnia Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 Veljaca 2014 at 13:58
bok, nisam neki ekspert ali bolje se pozabavi prehranom i kvalitetom namirnica... svi mozemo pojesti 2-3 bureka i reci da smo zadovoljili kalorijski unos ali to nije to sto zelimo... zelimo zdravu i uravnoteženu prehranu... tako da prvo izračunaj BMR i TDEE... kakve su ti uopće mogućnosti da se hraniš zdravo? nešto si spomenila menzu? možeš li si kuhati doma?

a što se treninga tiče, ne treba ti 2 puta dnevno , čak i 3 put tjedno bi ti bilo dovoljno...

možeš li napisati što si jela zadnja 2-3 dana?
Your legs are not giving out.    Your head is giving up.
Back to Top
singer View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 15 Studeni 2012
Status: Offline
Points: 44
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote singer Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 Veljaca 2014 at 17:08
Hej! Prvo - hvala na odgovoru!

Znala sam da će taj nesretni burek prvo upasti u oči ;) ali stvarno, nije mi navika. Uglavnom se hranim u menzi ili nešto uzmem s nogu, jer ne obitavam baš puno u kući, jedino vikendom. Danas sam za ručak pojela miješano povrće - mrkva, grašak, kukuruz i čini mi se da je bio nekakav svinjski odrezak. popila fortiu, za doručak sendvič - pureća šunka, sir, krastavci. Našao se tu poneki soft cookie iz konzuma (nova opsesija) ..

Znam da mi je prehrana velika boljka, bila sam još puno gora, mislim da su ove prve kile otišle jer sam se prisilila ne ići u pekaru svaki čas - emotivno žderem, ali primijetim sve manju potrebu za tim.

Imam pitanje, je li ok što sam već sada počela sa vježbicama snage - ljudi mi tupe da trebam samo kardio peglati, ali umirem po sat vremena na traci i sl. Postalo mi je predosadno samo to raditi, volim mijenjati stvari.
Je li ok uvoditi npr. medicinke i bučice...čak i male girje?
Je li ok raditi po 2 serije po 10 svega (znam da su brojke presmiješne), trebam li još više toga uvesti?
Moram li svaki dan trenirati drugu mišićnu skupinu ili da se samo držim kardia? Zasad mi je jedino mjerilo vaga i odjeća.
Back to Top
singer View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 15 Studeni 2012
Status: Offline
Points: 44
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote singer Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 Veljaca 2014 at 17:14
Je li ok ovakav raspored treninga, što trebam mijenjati?

Traka - 60 min - prvih 15 min - nagib 15, do 30 min - nagib 10, do 45 min - nagib 5, do 60 min - nagib - 2 -> brzina ide cijelo vrijeme od 5 do 6, povećavam i smanjujem. Zadnjih 15 minuta pokušavam ubaciti i trčanje.

nakon toga: 2 X 10 = trbušnjaci s medicinkom (podignem ruke i radim i kose trbušnjake), leđnjaci s onim kotačem koji ima ručke, malo plank, zatim abs lunge - tj. iskoraci s bučicama od 1.5 kg s rukama u zraku, pa ih zatežem da osjetim bočne trbušnjake, "sklekovi" na trx trakama, čučnjevi s najmanjom girjom u rukama.

Je li to premalo serija i premalo ponavljanja? plis help
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.