Hrskava piletina sa sirom (R)
Printed From: Fitness.com.hr Forum
Category: Prehrana
Forum Name: Recepti
Forum Description: Zdravi recepti s piletinom, tunom, posnim, salatom...
URL: http://www.fitness.com.hr/forum/forum_posts.asp?TID=2611
Printed Date: 17 Travanj 2025 at 15:15 Software Version: Web Wiz Forums 10.14 - http://www.webwizforums.com
Topic: Hrskava piletina sa sirom (R)
Posted By: nexus
Subject: Hrskava piletina sa sirom (R)
Date Posted: 14 Travanj 2010 at 08:31
Potrebno vam je:
2 pileca fileta, š20 g svaki
š šoljica prezli
2 kašike sveže rendanog parmezana
š/2 kašike mediteranske mešavine zacina
2 belanceta
so i biber
š/2 kašike maslinovog ulja
š+š/2 kašika maslaca
2 kašike kapra
š/2 kašike Dižon senfa
sok š limuna
2 kašike svežeg, krupno seckanog peršuna
Stavite kecelju i ...
š. Pokrijte meso plasticnom kesom za zamrzivac i nežno ga izlupajte preko, tuckom za meso. Filet treba da bude 5 mm debeo.
2. Pomešajte prezle, parmezan i zacine. U drugom sudu blago razmutite belanca. Posolite meso i pobiberite ga po ukusu. Pažljivo umocite svaki filet u belance, pa u mešavinu prezli i parmezana. Pritisnite rukom da bi se mrvice i sir lepo i ravnomerno zalepili za piletinu.
3. Zagrejte ulje u velikom tiganju od teflona ili livenog gvožđa. Spustite meso i pržite ga sa svake strane oko 3 do 4 minuta, odnosno dok korica ne porumeni i postane savršeno hrskava. Izvadite meso na salvetu, kako bi upila višak ulja.
4. Dok je ulje od prženja mesa još vrelo, ubacite maslac i zagrejte ga. Nakon manje od jednog minuta maslac ce porumeneti, a to je trenutak kada treba da ubacite kapre, senf i limun. Mešajte varjacom i pržite oko minut. Iskljucite vatru i dodajte peršun. Sos je gotov.
5. Servirajte hrskavu pileti-nu, prelivenu sosom, uz blanširani spanac kao prilog.
Dovoljno za 2 osobe
PO PORCIJI:P 497 kalorija, 6š g belancevina, š4 g ugljenih hidrata
(š g vlakana), 2š g masnoce, 8š6 miligrama natrijuma
|
|