Print Page | Close Window

škartoc od blitve, sireva i piletine (R)

Printed From: Fitness.com.hr Forum
Category: Prehrana
Forum Name: Recepti
Forum Description: Zdravi recepti s piletinom, tunom, posnim, salatom...
URL: http://www.fitness.com.hr/forum/forum_posts.asp?TID=2684
Printed Date: 17 Travanj 2025 at 15:15
Software Version: Web Wiz Forums 10.14 - http://www.webwizforums.com


Topic: škartoc od blitve, sireva i piletine (R)
Posted By: chaxy
Subject: škartoc od blitve, sireva i piletine (R)
Date Posted: 27 Travanj 2010 at 09:23
Želite li napraviti rucak koji sadrži potrebna nam vlakna, bjelancevine, ugljikohidrate, vitamine i minerale, a da s druge strane izgleda efektno, ovo je prava stvar.



Punjenje sami izaberite, a možete i ovako:

Za tijesto potrebno je:
200 g pšenicnog brašna
š50 g raženog brašna
200 ml vode
š žlica maslinovog ulja
sol

Obje vrste brašna izmješajte sa solju, dodajte vodu i umjesite kuglu od tijesta. Ostavite da odstoji pola sata.

Za š. nadjev potrebno je:
350 g piletine (narezati na komadice)
š mali luk
š žlicica mljevene slatke paprike u prahu
sol
svježe mljeveni papar
ostali zacini po želji, stavila sam curry i kurkumu
2 velike žlice naribanog parmezana
2 velike žlice riccotte
2 velike žlice svježeg sira

Za 2. nadjev:
blitva
sol

Postupak:

Za š. nadjev:

Luk isjeckajte na sitno, posolite i ukoliko volite, dodajte curry i malo kurkume. Dinstajte na malo ulja, dolijevajuci malo vode po potrebi kroz š0 minuta. Kad je luk malo omekanio, dodajte piletinu na komadice, posolite, popaprite, dodajte mljevenu papriku, dinstajte do kraja dok ne vidite da je piletina gotova. Zatim maknite s vatre, dodajte sve navedene vrste sireva. Dobro promješajte, ostavite da se ohladi.

Za 2. nadjev:
Listove oprane blitve skuhajte dok ne uvene, na pari, ili sa malo vode. Posolite.

Izrada škartoca:
Tijesto razvaljajte da bude vece od kalupa za pitu. Prebacite ga pažljivo u kalup, s tim ne bi trebalo biti problema, jer je tijesto blago rastezljivo, ali ne previše. Rasporedite prvi nadjev po tijestu i izravnajte.
Zatim na tijesto poslažite blitvu, ali je nemojte narezati, jer ce ovako biti efektnije.
škartoc, a posebno blitvu poškropite extradjevicanskim maslinovim uljem, te stavite peci u prethodno zagrijanu pecnicu na š80 Celzijevih stupnjeva, oko 40 minuta.



Izvor: http://mari-the-gold.blogspot.com/2009/03/skartoc-od-blitve-sireva-i-piletine.html - Ebba's cuisine

-------------
Strong is the new skinny.



Print Page | Close Window

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk