Rižoto od piletine i tikvica (R)
Printed From: Fitness.com.hr Forum
Category: Prehrana
Forum Name: Recepti
Forum Description: Zdravi recepti s piletinom, tunom, posnim, salatom...
URL: http://www.fitness.com.hr/forum/forum_posts.asp?TID=2779
Printed Date: 17 Travanj 2025 at 16:24 Software Version: Web Wiz Forums 10.14 - http://www.webwizforums.com
Topic: Rižoto od piletine i tikvica (R)
Posted By: Zoki
Subject: Rižoto od piletine i tikvica (R)
Date Posted: 11 Svibanj 2010 at 10:33
Rižoto od piletine i tikvica (R)

Sastojci: (za 3 osobe)
25 dag tikvica 30 dag pilecih ili purecih prsiju (file) š manja glavica luka š šalica riže (š,5 dl) malo nasjeckanog peršina sol papar 2 žlice maslinovog ulja voda ili povrtni temeljac
š žlica maslaca
marinada: š žlica maslinovog ulja oko š0 listica ružmarina 3-4 lista kadulje
Priprema: Najprije napravite marinadu tako da u maslinovo ulje dodate listice ružmarina i kadulje. Narežite meso na kockice pa ga posolite i poparite. Stavite meso u zdjelicu gdje je marinada i sve dobro promiješajte. Neka odstoji barem sat vremena (može i preko noci, ako ste si vec prethodni dan isplanirali što cete kuhati).
Luk narežite što sitnije, tikvice ogulite i narežite na kocke. U dubljoj tavi na maslinovm ulju dobro ispirjajte luk, dodajte meso (ja uklonim listove kadulje, a ružmarin ostavim) i uz miješanje pirjajte oko 5 minuta. Dodajte tikvice, sve zajedno promiješajte, dodajte rižu i uz miješanje malo popirjajte. Zalijte šalicom vode, promiješajte i neka se polako poklopljeno pirja na laganoj vatri. Povremeno provjerite koliko je riža upila vode pa polako dodavajte još i uz to povremeno protresite tavu. Kada je riža kuhana po vašem guštu, dodajte nasjeckani peršin i maslac. Promiješajte da se maslac stopi s ostalim sastojcima i poslužite.
izvor:Nenina knjiga recepata
Volite li rižota?  Ja volim, ali onda stavim malo više mesa... 
------------- Fitness oprema i dodaci prehrani na : http://www.fitness.com.hr/shop.aspx - Fitness.com.hr WebShop-u - http://www.fitness.com.hr/shop/dodaci-prehrani/proteini.aspx - Proteini
|
|