Pureci svitak s povrcem i kremom od kom.
Printed From: Fitness.com.hr Forum
Category: Prehrana
Forum Name: Recepti
Forum Description: Zdravi recepti s piletinom, tunom, posnim, salatom...
URL: http://www.fitness.com.hr/forum/forum_posts.asp?TID=2944
Printed Date: 17 Travanj 2025 at 15:15 Software Version: Web Wiz Forums 10.14 - http://www.webwizforums.com
Topic: Pureci svitak s povrcem i kremom od kom.
Posted By: Zoki
Subject: Pureci svitak s povrcem i kremom od kom.
Date Posted: 31 Svibanj 2010 at 16:53
Pureci svitak s povrcem i kremom od komoraca
Evo još jedan standardni FIT recept u obliku : puretina + povrce. 
Sastojci: pureca prsa š80 g gljive vrganji suhi 20 g crvena paprika 20 g mrkva 40 g tikvice 40 g cvjetaca 40 g komorac š00 g kelj 2 lista sol, papar, peršin, limunov sok, sojino vrhnje
Priprema: Pureca prsa prorezati po sredini (ne do kraja) te rastvoriti. Meso istuci, obložiti prethodno blanširanim listovima kelja. Na listove kelja složiti gljive koje smo prethodno skuhali i papriku te sve zamotati. Obložiti alufolijom i peci u pecnici bez masnoce uz dolijevanje vode. Peci na temperaturi od š80 stupnjeva 20 minuta. Kada je meso gotovo, roladu izrezati na odreske i složiti na tanjur, preliti kremom od komoraca i poslužiti s kuhanim povrcem.
Krema od komoraca: komorac (korijen) narezati na krupnije komade i prokuhati u slabije soljenoj vodi i limunovom soku toliko da tekucina tek pokrije komorac. Kada veci dio tekucine ispari, mikserom od kuhanog koromaca napraviti kremu. Kremi dodati sojino vrhnje. Lagano kuhati oko pet minuta i poslužiti uz purecu roladu.
izvor:dijabetes-osijek.com
Dobar tek! Ovo se može pripremiti i za rucak i za veceru - birajte.. Puretina s povrcem je kombinacija koja je dozvoljena u bilo koje doba dana i svi FITovci ju obožavaju. Ovo je definitivno prijedlog rucka za sve koji žele skinuti kile. 
------------- Fitness oprema i dodaci prehrani na : http://www.fitness.com.hr/shop.aspx - Fitness.com.hr WebShop-u - http://www.fitness.com.hr/shop/dodaci-prehrani/proteini.aspx - Proteini
|
|