bok svima !
Printed From: Fitness.com.hr Forum
Category: Intro - fitness.com.hr
Forum Name: Novi FITovci: predstavite se
Forum Description: Recite nam nešto o sebi.. Upoznajmo se! :)
URL: http://www.fitness.com.hr/forum/forum_posts.asp?TID=5510
Printed Date: 28 Studeni 2024 at 05:33 Software Version: Web Wiz Forums 10.14 - http://www.webwizforums.com
Topic: bok svima !
Posted By: sandyst
Subject: bok svima !
Date Posted: 16 Ožujak 2012 at 23:20
Ovde sam prvenstveno zbog dobrih i zdravih recepata jer ponestalo mi je ideja a na kulinarskim sajtovima je uglavnom sve s nezdravim umacima, zaprškama, pojacivacima okusa glutaminatima i sl. Pa me zanima pošto sam izbacila sve te stvari poput kocki za juhu, vegete i sl. hrana mi je malo bljutava pogotovo ako kuham na pari..stavljam bosiljak, papar, sol, sušeni origano, peršin i sl. al opet je bezokusno. Pa eto ako ko ima kakvu ideju super ako ne opet super :)
|
Replies:
Posted By: Emaus78
Date Posted: 17 Ožujak 2012 at 15:17
Meni se kao dobar zacin pokazao umak od soje: U pocetku sam se trebao naviknuti na okus ali sad sa njim zacinjam svakakve vrste jela: meso, jaja, posni sir, tunu, tjestenine.. Uz okus daje i slanost, tako da oprezno sa soljenjem. Uz njega od zacina još koristim sol sa chillijem, curry, šareni papar, senf, peršin, cešnjak i naravno maslinovo ulje.
Cesto kuham povrce lešo i najukusnije mi je sa cešnjakom vulgaris i žlicom maslinjaka. Druga kombinacija je sa sojinim umakom, a treca sa malo maslaca.
LP
------------- "Više je gladi u svijetu za ljubavlju i poštovanjem, nego za kruhom." Majka Tereza
|
Posted By: sandyst
Date Posted: 17 Ožujak 2012 at 17:16
hvala :) da, to mi stvarno nije palo na pamet! jedanput sam probala umakat sushi u taj soja sos, onako imalo je dosta osvježavajuci morski okus..probat cu..
inace zabor. sam navest da u zadnje vrijeme koristim 2 žuta zacina: kurkumu i šafran (oba dobri antioksidansi) ali opet ništa specijalno od okusa...probat cu sad ovo, hvala još jednom!
|
Posted By: The Phoenix
Date Posted: 17 Ožujak 2012 at 21:46
Vegeta natur? Ili napravi svoju vegetu od povrca, ima sigurno recepata po netu,mi smo radili prosle godine, al neznam recpet. (Ne ispadne suha, dehidrirana, nego je u staklenci u fridju, svježe, a sol ju drzi konzerviranom)
------------- http://www.nikolasfitnesslab.com/ - http://www.nikolasfitnesslab.com/
|
Posted By: Kate
Date Posted: 17 Ožujak 2012 at 22:10
zacini, zacini i opet - zacini!
Biljni zacini - svježi ili sušeni - origano, ružmarin, peršin, timijan, lovor, slatka/ljuta crvena paprika mljevena....
A postoji i zacinska sol koja ide sa svim vrstama jela.
Za slatko cimet, anis, komorac, vanilija (mahuna) ili vanilin šecer koji je intenzivnog mirisa i okusa i treba ga manje (ja ga stavim u posni s vocem ponekad ako mi bude prekiselo i stvarno ga je dosta max najmanja žlicica za kavu)
------------- Act the way you'd like to be and soon you'll be the way you act
|
Posted By: sandyst
Date Posted: 18 Ožujak 2012 at 17:29
kako bi se mogla radit vegeta bice sušit povrce pa samljet? suuper :) a zacinska sol, to nisam još cula, pokušat cu nac.
Hvala vam! :)
ja u posni isto stavim malo cimeta i malo vanilij ekstrata ili javorov sirup, dodam groždjice i pola žumanjka...to je super npr. kad imaš pms
|
Posted By: The Phoenix
Date Posted: 18 Ožujak 2012 at 21:32
Ne, ne sušiš povrce, melješ ga u flajšmašini i takvo friško ga stavljaš u staklenke pomiješano sa soli....neznam tocan recept sad na pamet
------------- http://www.nikolasfitnesslab.com/ - http://www.nikolasfitnesslab.com/
|
Posted By: sandyst
Date Posted: 19 Ožujak 2012 at 13:10
našla sam, evo za podsjetit se: na oko 1 kg izmiksanog povrca ide 250g soli ( od povrca mrkva, celer, peršin, poriluk, luk, pastrnjak..sve mikserom izmiksat, dodat krupnu sol i u teglice. Ali povrce naravno uzet na tržnici kod nekog provjerenog..jer mišljenja sam da todoricevo ili kerumovo povrce sadrži više mononatrijeva glutaminata od same kesice podravkine vegete. :)
|
Posted By: Maksimirko55
Date Posted: 21 Ožujak 2012 at 09:48
Bok svima, ja sam Max ....tesko je sada naci nekoga pouzdanog.
-------------
|
Posted By: Roozha
Date Posted: 29 Ožujak 2012 at 20:14
Ja uglavnom koristim vegetu, ljutu papriku, cesnjak, bosiljak, origano, uh da, i chilli :D
Sta cu kad volim ove intenzivnije i jace okuse :D
|
|