Bjeljanjci
Printed From: Fitness.com.hr Forum
Category: Prehrana
Forum Name: Dodaci prehrani
Forum Description: Whey protein, kreatin, BCAA i ostalo - rasprava o dodacima prehrani
URL: http://www.fitness.com.hr/forum/forum_posts.asp?TID=625
Printed Date: 27 Studeni 2024 at 16:48 Software Version: Web Wiz Forums 10.14 - http://www.webwizforums.com
Topic: Bjeljanjci
Posted By: limaaa
Subject: Bjeljanjci
Date Posted: 14 Studeni 2007 at 19:08
Imam jedno pitanje.
Navodno jedino bjeljanci (koliko toliko) mogu zamijeniti whey poslije treninga. E sad me zanima npr ako uzimam 30g wheya poslije treninga koliko bi trebao pojesti bjeljanjaka da to nadomijestim?
E da i zanima me na koji nacin bi se ti bjeljanjci trebali jesti jer ne vjerujem da se mogu jesti sami (odurno)?
|
Replies:
Posted By: ©ime
Date Posted: 14 Studeni 2007 at 22:49
Prosjecan bjelanjak ti ima 6 grama bjelancevina. Dakle, 5 bjelanaka.
Jaje skuhas i uklonis zumanjak... meni je bas fino. (Iako ne jedem bas cesto - obicno maznem cijelo jaje)
|
Posted By: limaaa
Date Posted: 14 Studeni 2007 at 22:54
E da to me zanima, zasto ne bi pojeo cijelo jaje? Da li moram bas samo bjeljanjke?
|
Posted By: Mr G.
Date Posted: 14 Studeni 2007 at 23:10
limaaa wrote:
Imam jedno pitanje.
Navodno jedino bjeljanci (koliko toliko) mogu zamijeniti whey poslije treninga. E sad me zanima npr ako uzimam 30g wheya poslije treninga koliko bi trebao pojesti bjeljanjaka da to nadomijestim?
E da i zanima me na koji nacin bi se ti bjeljanjci trebali jesti jer ne vjerujem da se mogu jesti sami (odurno)?
|
Gle, ne znam koliko to ljudi 'jede' ali bjelanjci bi se trebali poslije treninga 'pojest' sirovi... To je jedna koliko toliko dobra zamjena za whey ali nisam siguran koliko je to ukusno i kolika je vjerojatnost da dobijes salmonelu.
Gle, nemoj komplicirat - ako ti se ne pije whey poslije treninga, pojedi bananu i popij 0,5l mlijeka i bok.
-------------
|
Posted By: Signorina
Date Posted: 15 Studeni 2007 at 16:54
limaaa wrote:
E da to me zanima, zasto ne bi pojeo cijelo jaje? Da li moram bas samo bjeljanjke? |
Mislim da se zumanjak ne preporucuje zbog vrlo velike kolicine kolesterola. Ali nisam š00% sigurna. Negdje u podsvjesti mi lezi informacija da se zbog kolesterola ne bi smjelo pojesti vise od 3 jaja (tj.zumanjka) tjedno.
|
Posted By: james bond 007
Date Posted: 22 Studeni 2007 at 22:42
jaja ti nisu dovoljna u velikoj kolicini. dovoljna ti je zdrava prehrana i ne trebas dodatke prehrani. cim vise jedi i rezultati su uskoro vidljivi. znam iz iskustva!!
|
Posted By: Theia
Date Posted: 23 Studeni 2007 at 19:23
BjaLJanjak? hihihihi.....
|
Posted By: Vein
Date Posted: 29 Kolovoz 2008 at 21:44
Možda ovim podižem raspravu na neku višu razinu al kažu da bjeljanjak ima ššg proteina u š00g. E sad mene zanima dal se to odnosi na sirovo, peceno ili kuhano jaje odnosno zanima me termicka obrada hrane, dali toplina pali /uništava protein.
|
Posted By: Hammerstrength
Date Posted: 29 Kolovoz 2008 at 21:57
Vein wrote:
Možda ovim podižem raspravu na neku višu razinu al kažu da bjeljanjak ima ššg proteina u š00g. E sad mene zanima dal se to odnosi na sirovo, peceno ili kuhano jaje odnosno zanima me termicka obrada hrane, dali toplina pali /uništava protein.
| Hehe to je izgleda svugdje predmet rasprave. A buduci da se i za meso uzima u obzir svježe, dakle neobrađeno, pretpostavka je da se isto odnosi i na jaja. Termicka obrada ne uništava proteine u toj mjeri da te to treba zamarati, ali ovisi o kakvoj je obradi rijec. Dakle, bez brige.
------------- You can have it all, if you want it badly enough!
|
Posted By: dalila
Date Posted: 10 Listopad 2008 at 10:06
Ja koliko znam...nema vece razlike u sirovom ili npr. kuhanom bjelanjku.... I zašto bi onda netko jeo sirova jaja i riskirao salmonelu....fuuuj
|
Posted By: Fresh
Date Posted: 27 Listopad 2008 at 17:33
š jaje prosjecno ima 60 grama dakle proteini 7.7 g mast 6.9 g UH zanemarivi od toga bjelanjak proteini 4.25 g mast i UH zanemarivi žumanjak proteini 3.45 g mast 6.9 g
|
|