Print Page | Close Window

Bjeljanjci

Printed From: Fitness.com.hr Forum
Category: Prehrana
Forum Name: Dodaci prehrani
Forum Description: Whey protein, kreatin, BCAA i ostalo - rasprava o dodacima prehrani
URL: http://www.fitness.com.hr/forum/forum_posts.asp?TID=625
Printed Date: 27 Studeni 2024 at 16:48
Software Version: Web Wiz Forums 10.14 - http://www.webwizforums.com


Topic: Bjeljanjci
Posted By: limaaa
Subject: Bjeljanjci
Date Posted: 14 Studeni 2007 at 19:08
Imam jedno pitanje.

Navodno jedino bjeljanci (koliko toliko) mogu zamijeniti whey poslije treninga.
E sad me zanima npr ako uzimam 30g wheya poslije treninga koliko bi trebao pojesti bjeljanjaka da to nadomijestim?

E da i zanima me na koji nacin bi se ti bjeljanjci trebali jesti jer ne vjerujem da se mogu jesti sami (odurno)?



Replies:
Posted By: ©ime
Date Posted: 14 Studeni 2007 at 22:49

Prosjecan bjelanjak ti ima 6 grama bjelancevina. Dakle, 5 bjelanaka.

Jaje skuhas i uklonis zumanjak... meni je bas fino. (Iako ne jedem bas cesto - obicno maznem cijelo jaje)


Posted By: limaaa
Date Posted: 14 Studeni 2007 at 22:54
E da to me zanima, zasto ne bi pojeo cijelo jaje? Da li moram bas samo bjeljanjke?
 


Posted By: Mr G.
Date Posted: 14 Studeni 2007 at 23:10
Originally posted by limaaa limaaa wrote:

Imam jedno pitanje.

Navodno jedino bjeljanci (koliko toliko) mogu zamijeniti whey poslije treninga.
E sad me zanima npr ako uzimam 30g wheya poslije treninga koliko bi trebao pojesti bjeljanjaka da to nadomijestim?

E da i zanima me na koji nacin bi se ti bjeljanjci trebali jesti jer ne vjerujem da se mogu jesti sami (odurno)?



Gle, ne znam koliko to ljudi 'jede' ali bjelanjci bi se trebali poslije treninga 'pojest' sirovi... To je jedna koliko toliko dobra zamjena za whey ali nisam siguran koliko je to ukusno i kolika je vjerojatnost da dobijes salmonelu.

Gle, nemoj komplicirat - ako ti se ne pije whey poslije treninga, pojedi bananu i popij 0,5l mlijeka i bok.


 

-------------


Posted By: Signorina
Date Posted: 15 Studeni 2007 at 16:54
Originally posted by limaaa limaaa wrote:

E da to me zanima, zasto ne bi pojeo cijelo jaje? Da li moram bas samo bjeljanjke?
 


Mislim da se zumanjak ne preporucuje zbog vrlo velike kolicine kolesterola. Ali nisam š00% sigurna. Negdje u podsvjesti mi lezi informacija da se zbog kolesterola ne bi smjelo pojesti vise od 3 jaja (tj.zumanjka) tjedno.


Posted By: james bond 007
Date Posted: 22 Studeni 2007 at 22:42
jaja ti nisu dovoljna u velikoj kolicini. dovoljna ti je zdrava prehrana i ne trebas dodatke prehrani. cim vise jedi i rezultati su uskoro vidljivi. znam iz iskustva!! 


Posted By: Theia
Date Posted: 23 Studeni 2007 at 19:23
 BjaLJanjak? hihihihi.....


Posted By: Vein
Date Posted: 29 Kolovoz 2008 at 21:44
  Možda ovim podižem raspravu na neku višu razinu al kažu da bjeljanjak ima ššg proteina u š00g. E sad mene zanima dal se to odnosi na sirovo, peceno ili kuhano jaje
odnosno zanima me termicka obrada hrane, dali toplina pali /uništava protein.


Posted By: Hammerstrength
Date Posted: 29 Kolovoz 2008 at 21:57
Originally posted by Vein Vein wrote:

  Možda ovim podižem raspravu na neku višu razinu al kažu da bjeljanjak ima ššg proteina u š00g. E sad mene zanima dal se to odnosi na sirovo, peceno ili kuhano jaje
odnosno zanima me termicka obrada hrane, dali toplina pali /uništava protein.

Hehe to je izgleda svugdje predmet rasprave. A buduci da se i za meso uzima u obzir svježe, dakle neobrađeno, pretpostavka je da se isto odnosi i na jaja. Termicka obrada ne uništava proteine u toj mjeri da te to treba zamarati, ali ovisi o kakvoj je obradi rijec. Dakle, bez brige.


-------------
You can have it all, if you want it badly enough!


Posted By: dalila
Date Posted: 10 Listopad 2008 at 10:06
Ja koliko znam...nema vece razlike u sirovom ili npr. kuhanom bjelanjku.... I zašto bi onda netko jeo sirova jaja i riskirao salmonelu....fuuuj 


Posted By: Fresh
Date Posted: 27 Listopad 2008 at 17:33
š jaje prosjecno ima 60 grama dakle   proteini  7.7  g    mast 6.9 g   UH zanemarivi
                           od toga bjelanjak   proteini  4.25 g   mast i UH zanemarivi
                                      žumanjak   proteini  3.45 g   mast 6.9 g 



Print Page | Close Window

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk