Print Page | Close Window

D: 3 ukusne, zdrave i proteinske Božicne torte

Printed From: Fitness.com.hr Forum
Category: Komentirajte clanke
Forum Name: Diskusije na temu clanaka
Forum Description: Diskutirajte svaki objavljeni clanak na portalu
URL: http://www.fitness.com.hr/forum/forum_posts.asp?TID=6448
Printed Date: 27 Studeni 2024 at 11:37
Software Version: Web Wiz Forums 10.14 - http://www.webwizforums.com


Topic: D: 3 ukusne, zdrave i proteinske Božicne torte
Posted By: Markan1989
Subject: D: 3 ukusne, zdrave i proteinske Božicne torte
Date Posted: 24 Prosinac 2012 at 14:42
Svi komentari na temu: /prehrana/planirana-prehrana/Proteinske-torte-recepti.aspx - 3 ukusne, zdrave i proteinske Božicne torte

odlicni recepti, ako uspijem ikad stvorit uvjete da radim tortu probat cu samo me zanima jedna stvar, kako visoka temperatura (pecnica) utjecu na whey, ako negdje piše molim vas link jer nisam našao hvala :)



Replies:
Posted By: Amy***
Date Posted: 24 Prosinac 2012 at 17:49
Svidja mi se ovaj cheesecake. Ko voli vocni, može da napravi fil II od malina, želatina i malo stevije. A sad smišljam šta bi moglo za koru, a da bude zdravo, pa mi padaju na pamet ideje sa samlevenim ovsenim (zobenim) pahuljicama, mlekom, stevijom i možda maslacem od badema ili neslanog kikirikija :D Ne znam na šta bi licilo, ako probam javicu  :D


Posted By: Slavonka23
Date Posted: 24 Prosinac 2012 at 18:05
snijeg od bjelanjaka , malo stevije u prahu, prašak za pecivo i umjesto brašna mljevene zobene.. i dobije se super tijesto

-------------
"Prihvati onog tko te voli, pomozi onome kome to treba, oprosti onome tko te povrijedio i zboravi onog tko te napustio.."


Posted By: Amy***
Date Posted: 24 Prosinac 2012 at 18:11
Hvala Slavonka :) Zapisacu recept pa ga verovatno isprobavam za docek :)

-------------
Jedna od najtežih stvari u životu je odluciti se da li ceš samo odustati ili pokušati još jace.


Posted By: Slavonka23
Date Posted: 24 Prosinac 2012 at 18:14
i peci ga na papiru za pecenje.. Smile

-------------
"Prihvati onog tko te voli, pomozi onome kome to treba, oprosti onome tko te povrijedio i zboravi onog tko te napustio.."


Posted By: KateTheGreat
Date Posted: 24 Prosinac 2012 at 21:53
@Markan - kod visih temperatura dolaz do denaturacije proteina. Tj kidaju se veze, trodimenzionalna struktura proteina, a zatim i tercijarna struktura, pa dalje sekundarna i primarna, sto drugim rijecima znaci da proteini razlazu na sastavne dijelove - aminokiseline. U pravilu nema nekog problema, jer i dalje su to aminokiseline. Ako je wheyu dodano nesto od vitamina i minerala, naravno da ce se oni djelomicno unistiti toplinskom obradom, ali to je sve. Ne dolazi do "gubitka" proteina. Evo izgluglala sam sažetak jednog rada, ne znam hoces li dobiti odgovor na pitanje: http://scindeks.ceon.rs/article.aspx?artid=0354-75310203123M A na ovom linku je malo detaljnije opisana struktura proteina: http://www.pmf.unizg.hr/_download/repository/12obk-p5-strukture_proteina.pdf


Posted By: KateTheGreat
Date Posted: 24 Prosinac 2012 at 21:57
@amy - sigurno bi mogla i takva kombinacija, pa speci kao sto Slavonka kaze na papiru za pecenje. Ili mljeveni bademi povezani s malo maslaca. Ljudi cesto koriste zdrobljene kekse s malo maslaca. E sad, koliko peci, vjerojatno ne treba dugo ;)


Posted By: LolitaInChains
Date Posted: 24 Prosinac 2012 at 22:08
Eh, gotovo je vec za Zicbo, mama sve spekla... A ja pojela vec dio. :p hahah
Za dovcek Nove ze-mo!

-------------
Um je poput padobrana - funkcionira jedino ako je otvoren.


Posted By: Amy***
Date Posted: 25 Prosinac 2012 at 02:05
Hvala vam na savetima :) Kad isprobam, javljam kako je ispalo ;)


Posted By: oliva46
Date Posted: 09 Prosinac 2015 at 16:38
Postovani, Sta mogu da koristim umesto zobenih pahuljica u receptima..? Hvala unapred!


Posted By: never-give-up
Date Posted: 09 Prosinac 2015 at 19:55
Sta fali zobenima?:) Probaj mozda brasno od rize ili heljdino

-------------


Posted By: oliva46
Date Posted: 09 Prosinac 2015 at 22:25
Hvala :)



Print Page | Close Window

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk