Print Page | Close Window

jaja

Printed From: Fitness.com.hr Forum
Category: Prehrana
Forum Name: Nutricionizam
Forum Description: Rasprave o prehrani, namirnicama, kalorijama i jelovnicima
URL: http://www.fitness.com.hr/forum/forum_posts.asp?TID=939
Printed Date: 19 Travanj 2025 at 05:33
Software Version: Web Wiz Forums 10.14 - http://www.webwizforums.com


Topic: jaja
Posted By: evica
Subject: jaja
Date Posted: 01 Svibanj 2008 at 20:34
koliko se bitno mijenjaju nutricionisticke vrijednosti jaja ako je ono kuhano ili "na oko"? u tablici kcal na stranici pisu podaci ali neznam dali se odnosi na kuhano,sirovo ili kakvo-god-pripremljeno!
povecavam P!



Replies:
Posted By: dalila
Date Posted: 01 Svibanj 2008 at 20:57
pa ako peces jaje i dodas neku masnocu..naravno da ce imati puno vise kalorija nego kuhano...jel tako


Posted By: evica
Date Posted: 02 Svibanj 2008 at 20:05
ofkorz!al i dalje neznam kakvo je pripremljeno ono iz tablice!


Posted By: Hammerstrength
Date Posted: 03 Svibanj 2008 at 16:20
Originally posted by evica evica wrote:

koliko se bitno mijenjaju nutricionisticke vrijednosti jaja ako je ono kuhano ili "na oko"? u tablici kcal na stranici pisu podaci ali neznam dali se odnosi na kuhano,sirovo ili kakvo-god-pripremljeno!
povecavam P!

Jedino sto ti mogu reci da vec ako jaja radis u tavi da budu kajgana i da ih stalno okreces i mijesas tijekom pecenja kako se ne bi zapekla. Bez ulja ili vrlo malo razmazati po cijeloj tavi.
Jednom davno sam naletio na nekakvu stranicu u kojoj ima tocno definirano za svaki nacin pripreme hrane ali naravno da ju nemam spremljenu... Google....


-------------
You can have it all, if you want it badly enough!


Posted By: tony123
Date Posted: 05 Svibanj 2008 at 16:51
 evo jedan super recept za jaja, stavite vodu da uskuha i kad uskuha razbijte jaje i ubacite ga unutra i kad se bjelanjak ucvrsti malo to je to, treba par pokusaja za uci u stos a okus je slican friganom jaju a nema dodane nikakve masnoce

-------------
samo se treba portudit


Posted By: evica
Date Posted: 05 Svibanj 2008 at 19:34
Originally posted by tonyš23 tonyš23 wrote:

 evo jedan super recept za jaja, stavite vodu da uskuha i kad uskuha razbijte jaje i ubacite ga unutra i kad se bjelanjak ucvrsti malo to je to, treba par pokusaja za uci u stos a okus je slican friganom jaju a nema dodane nikakve masnoce

u-hu jedva cekam dorucak sutra!


Posted By: Theia
Date Posted: 06 Svibanj 2008 at 15:29

Originally posted by tonyš23 tonyš23 wrote:

 evo jedan super recept za jaja, stavite vodu da uskuha i kad uskuha razbijte jaje i ubacite ga unutra i kad se bjelanjak ucvrsti malo to je to, treba par pokusaja za uci u stos a okus je slican friganom jaju a nema dodane nikakve masnoce
 

pa sad.... recept....  to se naziva "poshirana jaja" i meni bas i nije nesto.

Vec sam spomenula da radim jaja na š0š nacin i svi su puuuuno ukusniji od poshiranih jaja. Bez ulja, afkoooos!!!  (pa cak i omleti. o kajganama da ni ne pricam - zivjele tefalke!)



Posted By: tony123
Date Posted: 06 Svibanj 2008 at 16:05
Originally posted by Theia Theia wrote:

Originally posted by tonyš23 tonyš23 wrote:

 evo jedan super recept za jaja, stavite vodu da uskuha i kad uskuha razbijte jaje i ubacite ga unutra i kad se bjelanjak ucvrsti malo to je to, treba par pokusaja za uci u stos a okus je slican friganom jaju a nema dodane nikakve masnoce
 

pa sad.... recept....  to se naziva "poshirana jaja" i meni bas i nije nesto.

Vec sam spomenula da radim jaja na š0š nacin i svi su puuuuno ukusniji od poshiranih jaja. Bez ulja, afkoooos!!!  (pa cak i omleti. o kajganama da ni ne pricam - zivjele tefalke!)

 pa dobro sad, nema potrebe za vrjedjanjem iako mi kuhinja nije jaca strana, ali mislim da prevelika zamaranja silnim receptima su bezveze, sto se mene tice vaznije je pazit da jedes sto ti treba, na kvalitetu namirnica i pripreme a sad ic u neke beskonacne kombinacije mi je opet gubljenje vremena......ali nemam nista protiv onih sto to vole glavno da je s ljubavlju

-------------
samo se treba portudit


Posted By: jakov
Date Posted: 07 Svibanj 2008 at 10:05

Jel dobar omlet ak se stavi malo ulja,al ak kasnije ulje koje je ostalo na omletu obrisem papirom??



Posted By: Lega
Date Posted: 07 Svibanj 2008 at 10:42
Originally posted by jakov jakov wrote:

Jel dobar omlet ak se stavi malo ulja,al ak kasnije ulje koje je ostalo na omletu obrisem papirom??



a zasto tebe brine ulje?


Posted By: jakov
Date Posted: 07 Svibanj 2008 at 21:27
Originally posted by Lega Lega wrote:

Originally posted by jakov jakov wrote:

Jel dobar omlet ak se stavi malo ulja,al ak kasnije ulje koje je ostalo na omletu obrisem papirom??



a zasto tebe brine ulje?
 

 

pa sto manje masnoca



Posted By: Mr G.
Date Posted: 08 Svibanj 2008 at 21:03
Originally posted by jakov jakov wrote:

Originally posted by Lega Lega wrote:

Originally posted by jakov jakov wrote:

Jel dobar omlet ak se stavi malo ulja,al ak kasnije ulje koje je ostalo na omletu obrisem papirom??



a zasto tebe brine ulje?
 

 

pa sto manje masnoca



Ma nece ti biti nista od toga. Samo nemoj pretjerivat.


-------------


Posted By: Lega
Date Posted: 08 Svibanj 2008 at 23:26
Originally posted by jakov jakov wrote:

Originally posted by Lega Lega wrote:

Originally posted by jakov jakov wrote:

Jel dobar omlet ak se stavi malo ulja,al ak kasnije ulje koje je ostalo na omletu obrisem papirom??



a zasto tebe brine ulje?
 

 

pa sto manje masnoca



https://www.fitness.com.hr/forum/forum_posts.asp?TID=385& KW=anoreksija



Print Page | Close Window

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk