Print Page | Close Window

Pozdrav svima!

Printed From: Fitness.com.hr Forum
Category: Intro - fitness.com.hr
Forum Name: Novi FITovci: predstavite se
Forum Description: Recite nam nešto o sebi.. Upoznajmo se! :)
URL: http://www.fitness.com.hr/forum/forum_posts.asp?TID=9439
Printed Date: 05 Listopad 2024 at 05:03
Software Version: Web Wiz Forums 10.14 - http://www.webwizforums.com


Topic: Pozdrav svima!
Posted By: malizmaj
Subject: Pozdrav svima!
Date Posted: 22 Travanj 2014 at 22:17
Zovem se Fahir Terzić.
Imam 39 godina.
Visok sam 168 cm, težina 68 kg.
Prije 3 dana sam nabavio sebi bučice od 2 x 4 kg + 1 kg.
Odlučio sam se da treniram. Po zanimanju sam nastavnik razredne nastave.


Zanima me ovako. Nakon 3 dana treniranja u sedmici po kući uz bučice koje su teške 2 x 4 kg + 1 kg.
Osjećam drhtavice tijela, ne osjećam neki umor u treningu,osim tog drhtanja tijela, i bolova (na dodir i pritisak) u ramenima. Ispod lijevoga pazuha neki damar mi kuca kao sekundara. Napomena: nakon treniranja odmah mjerio sam krvni tlak koji skače na 150 /85, a puls je 85. Da li je ovo normalno, trebam li nešto promijeniti u svemu ovome i da li trebam posjet nekom ljekaru.
Sliku tijela nisam postavio jer nemam mogućnosti večeras. Uslikaću se u narednom periodu i postaviću,ako vam to nešto može bolje pokazati,kako da mi pomognete. Ishrana; ne pušim,ne pijem, pijem kafu, doručak čaj i peciva, ručak (razno: uglavnom nemasna hrana,) večera: tamna čokolada i zeleni čaj sa cimetom i medom. Šta mi vi preporučujete za ishranu i kao program za vježbanje. Unaprijed vam hvala!



Replies:
Posted By: fitlegs
Date Posted: 23 Travanj 2014 at 07:24
Dobro došao, Fahire.  Mislim da prije svega trebaš dosta izmijeniti prehranu. Prvo, dodaj u svaki svoj obrok namirnice bogate proteinima, npr. nešto od slijedećeg: nemasno meso, tuna u salamuri (ili druga riba), posni (mladi, nemasni) sir ili jaja. Drugo, pecivo i čaj nisu doručak, a čokolada i čaj nisu večera. Nešto mora ići uz to pecivo, npr., nemasna šunka, jaja ili posni sir.. Gdje su kuhano povrće i salate? Voće? Najprije si izračunaj BMR i TDEE, imaš na netu tablice za izračun, a onda kad budeš znao koliko kalorija trebaš unositi, podijeli to na obroke. Tanjur neka ti bude podijeljen na trećine: 1/3 proteini (jaja, meso, riba ili posni), 1/3 ili voće ili kuhano povrće ili salate, 1/3 ugljikohidrati kao npr.: kruh, riža, krumpir i sl.. Što se tiče drhtanja i bolova u mišićima, to  je normalno za početnike koji su bez snage i mišića, prestati će s vremenom. Inače mislim da trebaš kasnije nabaviti teže utege ili ići u teretanu jer s ovima koje imaš od 4 kg nećeš steći mišiće. Kao primjer, ja vježbam kod kuće već 2 godine 4-5 puta tjedno s utezima od 6,5 i 8,5 kg i nisam baš nabildana...Što se tiče programa tu će ti više pomoći netko od muških forumaša ili malo potraži sam na forumu njihove programe.


Posted By: malizmaj
Date Posted: 23 Travanj 2014 at 11:05
OK,hvala fitlegs



Print Page | Close Window

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk