Priprema hrane |
Post Reply |
Author | |
Charlie_Harper
Cita FAQ Joined: 05 Studeni 2017 Status: Offline Points: 5 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 09 Listopad 2020 at 17:01 |
Pozdrav svima,
Posto zivim sam i dosta vremena trosim na pripremu hrane, pala mi je na pamet jedna ideja pa me zanima da li itko od vas tako radi. Dosad sam uvijek kupovao cca 2kg pilecih prsa i spakirao ih po 200g u foliju i zamrznuo. Sad razmisljam kupiti neki veci zamrzivac i odmah napraviti,nez, 20-30 porcija zajedno s povrcem i UH i onda poslije samo u mikrovalnu i to je to. Vjerojatno radi vec netko tako pa me zanima je li taj sistem ok?. To mi je palo na pamet jer sad u mojoj teretani prodaju ova zdrava jela od ´´Fuel yor body´´ proizvodjaca i isto tako spremaju nekih 50ak porcija u zamrzivac i poslije sve ide u mikrovalnu i to je to. Na taj nacin bi si ustedio enormno puno posla i vremena :D.
|
|
belfegora
Viden/a u gymu Joined: 09 Veljaca 2017 Location: Zagreb Status: Offline Points: 186 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ja to radim par godina vec. Kupila sam frizer - ladicar i u njega 'skupljam' obroke. Kad su akcije nakupujem i kuham. Obicno radim 2 varijante - samo meso za podgrijet i uvalit u (svjezu) salatu ili cijeli obrok s prilogom za na posao.
Od jednog kuhanja obicno napravim 5-10 porcija. U vrlo kratko vremena skupi se raznolikost, pa zapravo svaki dan nesto drugo jedem i izrazito rijetko kuham preko tjedna. Svakako preporuka, spas sto se tice vremena i sadrzaja!
|
|
Charlie_Harper
Cita FAQ Joined: 05 Studeni 2017 Status: Offline Points: 5 |
Post Options
Thanks(0)
|
Hvala na feedbacku! morat cu se s tim pozabaviti malo detaljnije bas. Mislim okej, jaja bih jos przio ovako i jos nekih par stvari ali jako puno vremena bi se usparalo ,s obzirom da dosta radim. Samo jos pitanje, sto se tice okusa, ne primjetis nikakvu razliku?
|
|
belfegora
Viden/a u gymu Joined: 09 Veljaca 2017 Location: Zagreb Status: Offline Points: 186 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ne bas, s tim da dosta zacina koristim i inace. Sto se kuhanih obroka tice savjetujem razmisljati o volumenu i slaganju. Npr puno je lakse upakirati pire od brokule nego brokulu. Riža, tjestenina i slicno idu na vrh, da se ne razgnjecaju previse. Jaja ne koristim puno za ovakve obroke, njih radim kad sam doma. Eventualno kad kupim previse sirovih bjelanjaka njih smrznem po porcijama za palacinke (al to nije neki mealprep).
Od hrane koja je super za ovako mi je najcesca - meso (piletina, puretina, teletina, svinjetina, cesto sve koristim smljeveno da lakse stane u posudu, posebno kad je za salatu namijnjeno). od povrca - brokula, cvjetaca, prokulice, mahune, kelj, poriluk, bundeva... od UH: riza, quinoa, nekad tjestenina, heljda, kuskus itd, sve na vrh. Krumpir ne. Grahorice su super - grah ili leća je obvezno uvijek u rotaciji. Isplati se isprobati princip i ako pase uloziti u dobar frizer (ladicar radi lakse organizacije). Posude nisu toliko bitne, ako ne sipas bas vruce. Ne moras ionako u njima podgrijavati. No, pazi na oblik (kockaste su zakon). |
|
Charlie_Harper
Cita FAQ Joined: 05 Studeni 2017 Status: Offline Points: 5 |
Post Options
Thanks(0)
|
Super, hvala ti, moram kupit prvo jedno 20 posuda za obroke i skrinju :D. Pozdrav
|
|
belfegora
Viden/a u gymu Joined: 09 Veljaca 2017 Location: Zagreb Status: Offline Points: 186 |
Post Options
Thanks(0)
|
Za prvu ruku mozes poceti i od vrecica za zamrzavanje i ladice u postojecoj skrinji. Nema odgadjanja za razvijanje dobre navike :) Samo prije koristenja vrecica sacekaj da se jelo skroz ohladi. Ja tako radim kad sam na putovanjima po apartmanima, i tjedna doza stane u onaj 1 pretinac ko ladica ako pazis sa slaganjem vrecica unutra, cak i vise.
|
|
belfegora
Viden/a u gymu Joined: 09 Veljaca 2017 Location: Zagreb Status: Offline Points: 186 |
Post Options
Thanks(0)
|
Isprobaj tako u 'jeftinoj' varijanti je li ti odgovara takav pristup prije nego ulozis u frizider. A posudice - nemoj se pretrositi, mislim da offertissima ima OK, a nekad bude u redovnoj ponudi supermarketa sasvim OK opcija. Puno je bolje bzvz posudicu pa podgrijavati u kvalitetnijoj (npr keramickoj, ionako treba samo 1), nego ulagati u skupe plastike diskutabilne kvalitete kad se grije. Kod smrznute hrane ako je ne nosis bas pola dana - ni curenje nije neki problem pa ne treba neki pretjerano specijalni sustav za zatvaranje. Ja takvih imam samo par i koristim ih za vrlo vodenasta jela tipa guste juhe, dok sve ostalo ide u neke bezvezne koje mi se cine ok.
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |