4 Mjeseca bol u ramenu ? Pomoc ! |
Post Reply |
Author | |
Gookhan
Cita FAQ Joined: 28 Ožujak 2013 Status: Offline Points: 7 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 28 Ožujak 2013 at 16:24 |
Dobar dan neznam jesam li postavio na pravo mjesto ali sam ocajan i trebam pomoc .
Naime u desetom mjesecu prosle godine (2012) dobio sam jednu ozljedu znaci dosla je sama od sebe kako da to kazem.. U ljevom ramenu ... Prestao sam trenirati 2 tjedna u nadi da ce prestati i nije , Kada sam dosao na trening opet i opet nisam ni mogao drzati ruke u zraku ( Guard ) Nakon zagrijavanja ... Te sam odustao kompletno u nadi da ce proci .. Kada sam prestao trenirati nisam mogao ni drzati mirno novine u ruci da mi se ruka ne trese . Otisao sam na snimanje ramena i sa kostima mi je sve uredu ! Znaci bol mi se pojavi tako u stilu da kad koristim rame kompletno malo vise da mi pocne "Trniti", od pocetka do kraja prstiju i osjecam kada nosim torbu da mi je jedno rame kao manje ili kao da propada .
Znaci mene zanima ako je iko imao ikakvu slicnu bol ili nesto da je nazalost prosao u zivotu da mi kaze gdje da idem posto stvarno neznam , Probao sam Zglobex i pomoglo mi je malo, ali opet kada pocnem nesto raditi sa njom taj ruzni osjecaj mi se pojavi kao da ruka nije moja. Gdje da idem ? Sta da radim ? :( |
|
baba44
Pali po spravama Joined: 10 Sijecanj 2012 Status: Offline Points: 1118 |
Post Options
Thanks(0)
|
pozz!
koliko imaš godina,koji sport? traži od opce prakse,uputnicu za specijalistu, fizijatra,ortopeda ublaži bol analgeticima,masiraj ,ima raznih gelova,krema i masti,miruj,štedi to rame,dok ne vidiš tocno o cemu se radi procitaj ovo: https://www.fitness.com.hr/zdravlje/ozljede-bolesti/Kada-koristiti-ledeni-a-kada-topli-oblog.aspx nadam se da sam bar malo pomogla! sretno! |
|
Gookhan
Post Options
Thanks(0)
|
16 godina i Boks . Naime ne treniram ga odjednom , trenirao sam ga 3-4 godine :)
Hvala :) |
|
baba44
Post Options
Thanks(0)
|
molim,javi kak je prošao pregled
sretno! |
|
Gookhan
Post Options
Thanks(0)
|
Razmisljam o pregledu sad kroz ovih par dana kad skole opet krene , ali probao sam vruci oblog i nekako ima djelovanje skroz cudno kao da prolazi mi nesto kroz rame nemogu opisat, probavat cu jos malo sa vrucim oblozima :)
|
|
Scarpetta
Pali po spravama Joined: 02 Kolovoz 2012 Status: Offline Points: 1819 |
Post Options
Thanks(0)
|
mislim da bi se ipak trebao pregledati kod ortopeda ili fizijatra.
prema simptomima moglo bi se raditi o "uklještenju" živca i mislim da malo predugo traje da bi se rješilo oblozima. što se tice snimanja vjerovatno si radi RTG na kojem se vide samo koštani elementi, a meka tkiva (tetive, mišici, živci ne) tako da to nije pretraga kojom možeš rješiti svoj problem. Za meka tkiva vidjeti samo MR dolazi u obzir |
|
baba44
Post Options
Thanks(0)
|
i UZV
|
|
Zvonimir Brle
Pali po spravama Joined: 12 Svibanj 2011 Location: Sunja Status: Offline Points: 1018 |
Post Options
Thanks(0)
|
Imao sam uklještenje živaca , 3 dana nisam mogao hodati kak spada , to nije tako dugotrajno barem ne meni
|
|
Scarpetta
Post Options
Thanks(0)
|
UZV da ako ga imaš nekoga tko radi dobro UZV za meka tkiva i lokomotorni sustav (iskreno to je teško naci, treba u svakom slucaju znati kome ici).
Brle govoriš o lumboischialigiji, a to nema veze s ramenom:)). Trnjenje kao simptom gotovo uvijek ide kod pritiska nekog živca. Ako pritisak traje dugo vremena onda i simptomi traju dugo vremena (kao kod sindroma karpalnog kanala - može trajati godinama....) |
|
baba44
Post Options
Thanks(0)
|
pozz,kad smo vec kod ramena,samo da napomenem da i mene boli desno rame,vec duže,ali ja sam ipak starija,cak me sad boli manje od kad vježbam.
ali,imam pitanje kad sam vec tu, boli me vec drugi dan u podrucju musculus pectoralis minor ili major,uglavnom na tom mjestu i to kad udahnem još jace. bol se smanji kad popijem analgetik.ustvari pocelo je u subotu,a u petak sam malo žešce trenirala,pa se nadam da je samo upala mišica! ili je primarno od ramena,inace me desno rame ubija još od treniranja rukometa,od mladih dana. ne znam,ak potraje odo i ja doktoru. do tada any idea? |
|
Scarpetta
Post Options
Thanks(0)
|
vjerovatno od treninga dan prije, može biti i istegnuta ili preopterecena tetiva (ako je bol na mjestu hvatišta mišica).
Mali odmor i analgetika po potrebi, mislim da ce biti sve O.K. Pozz |
|
Gookhan
Post Options
Thanks(0)
|
Javim vam se ako uspijem obavit ikakve pretrage ! :)
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |