A šta drugo nego ugljikohidrati |
Post Reply |
Author | |
lacko_gym
Cita FAQ Joined: 23 Srpanj 2009 Location: Croatia Status: Offline Points: 83 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 26 Srpanj 2009 at 01:17 |
Kao što i sam naslov topica kaže, zanima me neš o ugljikohidratima i o slatkišima.
š. ponekad me uhvati potreba za slatkim, i po obicaju se uhvatim nutele ili nekih keksa, i nakon kaj sam ja to pojeo mene uhvati savjest :D :D, prvo zbog toga kaj su to sve jednostavni šeceri koji mi dižu inzulin i samo mi uzrokuju stvarenje masnih stanica, ubrzavaju lipolizu, ima li koja namirnica sa niskim GI, a da bi mi zadovoljila osjecaj slatkoce (tamna cokolada sl.) 2. koliko je vrijeme potrebno za razgradnju ugljikohidrata, od konzumacije pa sve do apsorpcije u tankom cijevu, 3. da li se tijekom odmora, dan poslije tertane, preporuca kozumacija ugljikohidrata ili ne. Hvala. :)) |
|
ThornOfFaith
Fitness freak Joined: 26 Prosinac 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4875 |
Post Options
Thanks(0)
|
š. zobene s wheyom, cimetom i natrenom; zatim voce; sladoled tu i tamo; ili jednostavno kad te uhvati želja za slatkim prošeci malo.
2. ovisno koja je vrsta UH-a, ali može se provuci do nekoliko sati u slucaju složenih UH. 3. generalno ne, ali možeš recimo ujutro za dorucak |
|
lacko_gym
Post Options
Thanks(0)
|
Ok, a daj mi prporuci neke zobene pahuljice, jel to mogu biti i one neskvik, te imam, i neke sa vocem...
|
|
ThornOfFaith
Fitness freak Joined: 26 Prosinac 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4875 |
Post Options
Thanks(0)
|
Kakve pobogu neskvik i to još da su zobene?? Obicno smece puno šecera. Kupiš obicne zobene u svakom malo vecem marketu, cca5kn/pola kg i radi s tim šta oceš, ima hrpetina recepata... |
|
Boaa
Viden/a u gymu Joined: 26 Srpanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 6 |
Post Options
Thanks(0)
|
ima tih takozvanih "zdravih" grickalica od nesquicka, grancereale i to ali to su samo obicni slatkisi pod, cak vrlo prozirnom etiketom zdravoga.
slazem se potpuno, najjednostavnije najobicnije zobene su puno bolji odabir |
|
...angelyn...
|
|
carissima
Viden/a u gymu Joined: 03 Sijecanj 2009 Location: Croatia Status: Offline Points: 63 |
Post Options
Thanks(0)
|
E a koji su to ugljikohidrati koji ubrzavaju lipolizu? |
|
ThornOfFaith
Post Options
Thanks(0)
|
Oni koje ne uneseš u sebe Jer unosom UH-a diže se inzulin, a u njegovom prisustvu lipoliza je smanjena, ili cak onemogucena. |
|
carissima
Viden/a u gymu Joined: 03 Sijecanj 2009 Location: Croatia Status: Offline Points: 63 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ma znam ja to,pitala sam lacko_gym,jer je napisao da mu jednostavni šeceri ubrzavaju lipolizu,što je naravno nebuloza!
|
|
carissima
Post Options
Thanks(0)
|
Možda je mislio lipogenezu?
|
|
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(0)
|
da carissima, i ja mislim da je mislio na lipogenezu, s obzirom da se radi o proizvodnji masnih stanica.....eee da bar slatko ubrzava lipolizu
|
|
lacko_gym
Post Options
Thanks(0)
|
malo sam se zeznuo, sorkac ekipa
Edited by Iluvatar |
|
Iluvatar
Fit moderator Joined: 08 Veljaca 2009 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4357 |
Post Options
Thanks(0)
|
vjerujem da je tocan termin lipo - neo -geneza ako si mislila na stvaranje novih masnih stanica |
|
carissima
Post Options
Thanks(0)
|
Oba termina su jednako tocna,jer se radi o stvaranju masnih stanica!
|
|
Aut vincere,aut mori!
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |