barbell complex? |
Post Reply | Page <123> |
Author | |||||
zmaj
Fitness freak Joined: 19 Ožujak 2009 Location: Trogir Status: Offline Points: 3429 |
Post Options
Thanks(0)
|
||||
volin ja vise HIIT trcanje jer me vise umori,ali kad vremenski uvjeti nedozvoljavaju ili ozljeda zgloba koju san ima onda barbell complex
|
|||||
davor23
The Boss Joined: 12 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 7174 |
Post Options
Thanks(0)
|
||||
Pa cime onda ojacat kvadriceps??? Iskorak mozda? |
|||||
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger
|
|||||
tare
Mixa shakeove Joined: 28 Prosinac 2006 Location: Bosnia Hercegovina Status: Offline Points: 703 |
Post Options
Thanks(0)
|
||||
I mene ovo zanima... Jel postoje neke vjezbe u kojima se moze ( u kucnoj verziji) jacat kvadriceps, a da koljeno ne dolazi previse u opterecenje (psolije cucnjeva me nenormalno boli koljeno)... Davore, da bi ti koljeno bilo stabiln najvažnije ti je razviti musculus vastus medialis. |
|||||
Furai
Mixa shakeove Joined: 05 Prosinac 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 746 |
Post Options
Thanks(0)
|
||||
cucanj do 90°, iskorak s opterecenjem i nožna ekstenzija imaju najbolji postotak djelovanja na kvadriceps. |
|||||
There are few things graven in stone, except that you have to squat or you're a pussy.
|
|||||
davor23
The Boss Joined: 12 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 7174 |
Post Options
Thanks(0)
|
||||
A koji je postotak dubokog cucnja? pa onda on obuhvati i quadriceps i zadnju lozu.. jer ide i do 90 stupnjeva i jos dublje..
A u ovom programu nemam iskorak ni ekstenziju.. 3xtjedno cucanj, jednom tjedno mrtvo i to je to za noge... |
|||||
|
|||||
Furai
Mixa shakeove Joined: 05 Prosinac 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 746 |
Post Options
Thanks(0)
|
||||
mislim da je upravo tako kako si napisao, iz dubine te gura zadnja loza u glut a poslije preuzima kvad. jacas ti kvadriceps tu, nema price, samo kazem ako bi ga htio dodatno opteretit, mozda smanjit broj cucnjeva u tjednu a dodat vjezbi koje specificno gadjaju taj misic
|
|||||
There are few things graven in stone, except that you have to squat or you're a pussy.
|
|||||
davor23
Post Options
Thanks(0)
|
||||
A nije to u programu sada... bude to pred zimu na programu.. a mozda i na sve to nadodam i ekstenziju..
|
|||||
|
|||||
ThornOfFaith
Fitness freak Joined: 26 Prosinac 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4875 |
Post Options
Thanks(0)
|
||||
Davore prednji cucanj? Ja ne znam neku drugu vježbu za kvad koja bi ga bolje pogodila a da nije mašina
|
|||||
Furai
Post Options
Thanks(0)
|
||||
kakav program imas sada, vidim da si nesta spominjao 5x5 da ces radit? samo compound koliko se sjecam. |
|||||
|
|||||
tare
Mixa shakeove Joined: 28 Prosinac 2006 Location: Bosnia Hercegovina Status: Offline Points: 703 |
Post Options
Thanks(0)
|
||||
ja kad radim prednji, ne mogu zaspat kako me razvaljuje bol u koljenu tu vecer... Poslije dubokog nemam tih problema... Ocito da duboki manje opterecuje koljeno, jer više mišica nosi teret...šta misliš? |
|||||
ThornOfFaith
Fitness freak Joined: 26 Prosinac 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4875 |
Post Options
Thanks(0)
|
||||
Opcenito sam mišljenja da je povezanost cucnjeva i bolova u koljenu pretjerana i previše isfurana. Primjera radi, više mi se zagrije koljeno kad otrcim š0min, nego kad odradim heavy cucnjeve. Prednji više pogađa kvadove, time nešto više sile djeluje na koljena, ali može opet biti da je do loše tehnike. |
|||||
Furai
Post Options
Thanks(0)
|
||||
Ja generalno imam problema sa koljenima, a bolove u koljenima nemam prilikom izvodjenja cucnja. ispocetka jesu boljela dok nisam skuzio tehniku, dakle, radio sam trzaje u zavrsnoj fazi cucnja, naglo zakljucavao koljena. kad sam pripazio na to i da mi koljena prate smjer stopala, problema vise nema. |
|||||
|
|||||
davor23
Post Options
Thanks(0)
|
||||
Ja nemam nikakve bolove u koljenima skoro.. ali na desnom koljenu mi je napuknut prednji krizni ligament, a na lijevom je bas puknut i tako sam bez njega... i ja nemam bol, nego jednostavno se moze desit da kad dodjem npr. dosta duboko sa vecom tezinom, da se nemogu ustat nego mi izleti koljeno i izvrnem se.. i onda nastanu bolovi jer to bude nezgodno izlijetanje.. morat cu opet kod nekog specijaliste.. |
|||||
|
|||||
ThornOfFaith
Post Options
Thanks(0)
|
||||
Upravo o tome i govorim Nauciti pravilnu tehniku a ne kukati za bolove u koljenu prije reda što radi velika vecina vježbaca. Davore za tebe se zna i tvoj problem i trebao bi se posavjetovati s nekim strucnijim, ne nužno i samim doktorom, prije recimo fizioterapeutom |
|||||
davor23
Post Options
Thanks(0)
|
||||
A rekli su mi vec da moram toliko ojacat kvadriceps da preuzme ulogu ligamenta.. oni su mi rekli da bicikla najbolja.. ali mi se cini da to nije dovoljno..
|
|||||
|
|||||
Furai
Post Options
Thanks(0)
|
||||
Skroz ti iskoci koljeno i prevrneš se sa utegom? |
|||||
|
|||||
Post Reply | Page <123> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |