Bijeli caj |
Post Reply |
Author | |
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 10 Lipanj 2010 at 11:12 |
Bijeli caj
Jeste li probali bijeli caj? Sad ih fakat ima raznih boja - žuti, zeleni, bijeli, crni ... Znanstvenici su utvrdili da je upravo bijeli caj koji se dobiva od pupoljaka i prvih listova biljke Camellia sinensis znacajno zdraviji nego puno popularniji zeleni i crni caj koji se dobiva od iste biljke, ali od kasnije berbe. Bijeli caj sadrži visoku razinu antioksidansa i posebno kvalitetne sastojke koji blagotvorno djeluju na ubrzanje metabolizma, a time povoljno utjecu i na mršavljenje. Sastojci bijelog caja sprecavaju skladištenje masnoca i pomažu u razgradnji postojecih. 'U industrijaliziranim zemljama sve veci problem predstavlja porast zdravstvenih poremecaja vezanih uz pretilost, ukljucujuci i kardiovaskularne bolesti i dijabetes. Dokazali smo da bijeli caj može biti idealan prirodni izvor supstanci važnih za mršavljenje', rekao je nutricionist Marc Winnefield iz njemackog kozmetickog diva Beiersdorf, koji je proveo istraživanje. Pijete li bijeli caj i koliko? Osobno nisam probao, al morat cu - za sada sam na zelenom i žutom .. zvuci kao droga hehe, na caju naravno.. Edited by Zoki |
|
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
|
|
The Phoenix
Fitness freak Joined: 31 Svibanj 2010 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4250 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ja ga pijem i ok mi je, prilicno je neutralan, a i nebi
trebao imat gotovo ništa kofeina u sebi pa ga se moze na litre... Inace sam i ja uglavnom na zelenom |
|
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
|
ciji piješ, franck ili? |
|
|
|
The Phoenix
Fitness freak Joined: 31 Svibanj 2010 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4250 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ne, nekak mi nisu toliko dobri ovi nasi iz
vrecica.......odem u kucu zelenog caja i tam kupim po gramima. Ako nisi bio preporucam, toliko vrsta cajeva i toliko varijacija sa raznim aromama da od samog mirisa kada uđeš u ducan želiš probat sve :) jedino su malo skuplji mozda od ovih u vrecicama, no opet ovisno o oberbi, vrsti, starosti....to je vec filozofija. http://www.kucazelenogcaja.com/ |
|
Zoki
Post Options
Thanks(0)
|
Imamo li drugih bijelih cajopija ovdje?
|
|
|
|
Ann
Mixa shakeove Joined: 15 Studeni 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 764 |
Post Options
Thanks(0)
|
Jaaaaaa!!!
Obožavam ga!! Onaj iz avenue mall-a.. kuca zelenog caja.. tamo ima diivnih cajeva i taj njihov bijeli je predivan! Nježan, ali s puno okusa, nekako cvjetno, vocni... savršen. |
|
mare_
Cita FAQ Joined: 04 Listopad 2007 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 92 |
Post Options
Thanks(0)
|
I ja sam veliki "cajoljubac", pogotovo zelenog caja, vec ga 5god redovito pijem po 2, 3šalice dnevno hehe i love it =))) nedavno sam pocela piti bijeli i žuti caj, procitala sam da su dobri pa reko hajde..ali nisam nešto oduševljena, nekako bijeli mi padne teško na želudac neznam zašto
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |