bol u ledjima prilikom izvodjenja deadlifta |
Post Reply | Page 12> |
Author | |
Jean
Viden/a u gymu Joined: 26 Srpanj 2012 Location: Zagreb Status: Offline Points: 190 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 05 Studeni 2012 at 20:12 |
radim deadlift s teretom od 7kg i nakon što ga odradim (3x8), osjecam bol u donjem dijelu ledja, nešto poput grca. prodje kroz cca pol sata, ali znam da me vjerojatno boli jer ne izvodim vježbu kak spada. kaj bi mogel biti problem?
|
|
a year from now you'll wish you had started TODAY.
|
|
dalila
Fitness freak Joined: 15 Srpanj 2007 Location: Croatia Status: Offline Points: 4399 |
Post Options
Thanks(0)
|
/kg nije nikakav teret, vjerojatno imaš problem sa donjim djeloom ledja, lumbalni dio. Da li si ikad ranie osjecala probleme?
Zasad izbaci DL, i ojacaj trbuh i ledja, pa onda polako ubaci DL, s tim da se potrudi dobro nauciti tehniku. Problem može biti ukoliiko imaš skracene mmišice lože, slab trbuh i ledja, pa ni nemožeš dobro izvesti pokret, sad gadjam bzvz, jer nemam pojma kojji ti je problem, ali ti se ta bol nebi smjela javljati ukoliko je sve ok.
|
|
Jean
Viden/a u gymu Joined: 26 Srpanj 2012 Location: Zagreb Status: Offline Points: 190 |
Post Options
Thanks(0)
|
al kak da onda vježbam te stražnje mišice nogu (ne znam kak se to strucno zove - lože ?)
|
|
|
|
Markan1989
Pali po spravama Joined: 20 Ožujak 2012 Status: Offline Points: 1079 |
Post Options
Thanks(0)
|
duboki iskoraci, pazi da si uspravna i ostali kako bi to treneri rekli "malo više unatrag" ako me shvacaš
kad osjecaš poboljšanje možeš good morning ubacit |
|
Jean
Post Options
Thanks(0)
|
duboki? kakvi su to? koljeno jako blizu podu?
good morning je... ? :D |
|
|
|
Slavonka23
Pali po spravama Joined: 24 Veljaca 2012 Location: osijek Status: Offline Points: 1978 |
Post Options
Thanks(0)
|
ono s cime je thorn mene zlostavljao |
|
"Prihvati onog tko te voli, pomozi onome kome to treba, oprosti onome tko te povrijedio i zboravi onog tko te napustio.."
|
|
Markan1989
Post Options
Thanks(0)
|
da, koljeno da skoro dodirne pod i ostaneš "malo iza"
|
|
Jean
Post Options
Thanks(0)
|
ok, ja recimo nemam taj uteg, mogu bez uteg il nekak drugacije?
hvala :) |
|
|
|
Bojann27
Cita FAQ Joined: 30 Listopad 2012 Status: Offline Points: 4 |
Post Options
Thanks(0)
|
Mozes i bez njega!
|
|
Jean
Post Options
Thanks(0)
|
okej, dakle, poanta mi je da pomocu ovih vježbi prvo malo ojacam ledja i još pojacam core - pa da me onda možda ne bude boljelo?
|
|
|
|
dalila
Fitness freak Joined: 15 Srpanj 2007 Location: Croatia Status: Offline Points: 4399 |
Post Options
Thanks(0)
|
Vidi, ako ce te boljeti na ove vježbice, moraš se javiti nekom fizioterapeutu, fizijatru... I riješiti problem. Ako te boli bez nekih optereccenja, na svee ove vježbe, javi se nekom fizioterapeutu ili fizijatru.
Inace,probaj ojacati core _trbušnjaci, ledjnjaci, izdržaji razni. Pazi da pravilno radiš vježbe. Ubacuj polako cucnjeve, iskorak(prednji,stražnji) iskorak sa rootacijom trupa, ako to sve ide, onda ubaci goodmorning pa DL.
|
|
Jean
Post Options
Thanks(0)
|
cucnjeve radim, i iskorake i ove s rotacijom, vec pola godine. i sve štima, nemam nikakvih problema.
|
|
|
|
Markan1989
Post Options
Thanks(0)
|
onda sve znaš, samo deri ;D
|
|
mr-triple-double
Viden/a u gymu Joined: 09 Svibanj 2012 Location: zg Status: Offline Points: 462 |
Post Options
Thanks(0)
|
koje mrtvo dizanje radis? rumunjsko? uvjek mozes raditi leg curl da izoliras, ali ako te boli kad radis bez kilaze ili sa samom stangom od prvog ponavljanja onda nes ne valja sa ledima. ako se bol pojavi kasnije moze biti od naprezanja. pa ja recimo kad radim leznjake nemrem normalno hodat ostatak dana haha ako radis rumunjsko mrtvo, sto bi trebala jer ono pogada savrseno guzu i zadnju lozu probaj ne spustat uteg ispod koljena i tako ces izbjeci donji dio leda i vise radit samo lozu |
|
Jean
Post Options
Thanks(0)
|
ma baš volim taj deadlift, osjecam tocno kak mi mišici rade :D budem probala ne ici ispod koljena ;) radim ovak deadlift: http://www.youtube.com/watch?v=VS3x75_YpsE to bi trebal biti romanian, jel?
vježbam doma, ne znam kak bih izvela leg curl :/ |
|
|
|
mr-triple-double
Viden/a u gymu Joined: 09 Svibanj 2012 Location: zg Status: Offline Points: 462 |
Post Options
Thanks(0)
|
da to je rumunjski, probaj iznad koljena samo
a za leg curl doma, davno kad sam radio doma radio sam ovak, uzms traku zavezes cvor na jednoj strani nju iza vrata ili ispod neceg teskog, a drugi dio za gleznjeve, noge spojis omotas malim rucnikom da se ne ureze i legnes onako ko na leg curl u teretani samo sad na neki krevet ili nesto ugl da je poviseno od poda da dobis dobar kut, i eto leg curl nadam se da si skuzila kak :D |
|
Post Reply | Page 12> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |