Brancin s đumbirom i mladim lukom (R) |
Post Reply |
Author | |
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 04 Svibanj 2010 at 11:07 |
Recept kod Ane: Brancin s đumbirom i mladim lukom
Ovaj recept je Ana Ugarkovic pripremala. Sastojci: 4 ocišcena Cromaris brancina od oko 300g svaki š vezica mladog luka 3 cm svježeg đumbira 4 žlice light soja umaka š/2 žlice šecera š žlica maslinovog ulja suncokretovo ulje sol š/2 žlicice smeđeg šecera š žlica soja umaka š žlica oyster umaka (može se nabaviti u "Leko" trgovinama, DOlac i Mesnicka) svježe mljeveni bijeli papar š žlicica sezamovog ulja 2 žlice vina od riže ili vermuta Priprema: Nasjeckati mladi luk na trakice. Prvo rezati bijeli dio mladog luka, a kasnije zeleni. Ocistiti đumbir i narezati ga na tanke trakice. Brancine posoliti, položiti na pladanj, posuti lukom i đumbirom. Zaliti s malo soja umaka. Staviti tu manju tepsiju u vecu, napunjenu vodom, prekriti folijom i staviti u pecnicu na 200C oko 20min. Za rezance (može i riža) također narezati malo đumbira i mladog luka, š režanj cešnjaka. Napraviti smjesu od rižinog vina (ako nemate, može vermut), soja sosa, ulja od sezama i smeđeg šecera. U to dodati malo ljute papricice. Zagrijati wok i na suncokretovom ulju pirjati luk i đumbir nekoliko minuta. Rezance skuhane ubaciti na taj luk. Zaliti umakom koji ste prethodno pripremili. Dodati i pileceg temeljca. Pirjati dok tekucina ne ispari. Posuti nasjeckanim peršinom. Zagrijati maslinovo ulje i preliti preko ribe. Posuti bosiljkom, a ako imate, radije možete posuti korijander. --- Volite li jesti Brancin? |
|
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |