D: Lanene sjemenke - poticu probavu i super izvor omega-3 masnih kisel |
Post Reply | Page <12 |
Author | |||
Slavonka23
Pali po spravama Joined: 24 Veljaca 2012 Location: osijek Status: Offline Points: 1978 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
kak ti uspije zagoriti? Još mi niti jednom nije zagorilo ili se uhvatilo za dno..
|
|||
"Prihvati onog tko te voli, pomozi onome kome to treba, oprosti onome tko te povrijedio i zboravi onog tko te napustio.."
|
|||
Manimal
Cita FAQ Joined: 06 Prosinac 2012 Status: Offline Points: 0 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Notorna glupost...lan sadrži ALA tip omega 3 koji je gotovo neiskoristiv ljudskom organizmu a u nekim studijama je i povezan s rakom prostate kod muškaraca.
|
|||
The Phoenix
Fitness freak Joined: 31 Svibanj 2010 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4250 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Geisha, koliko sam skuzio iz ovog kratkog citata govori se o suplementaciji istima, ne onima koji se nalaze normalno u hrani, dakle o dodavanju istih putem suplemenata cime se vjerovatno debelo prelaze normalne dnevne doze koje mozemo unjeti hranom. Takodjer pisu da su sve nagadjanja, mogucnosti, bez i jednog dokaza ili potvrde, a onda aposlutno svaka hrana ima mogucnost ili u nekim kolicinama prestaje biti korisna. Besmislene studije koje si svatko moze protumaciti kako zeli i ne treba se zavoditi studijama. Primjer.....koliko postoji negativnih studija sa puno utemeljenijim negativnim ucincima masnoca u hrani, ne ulazim dal je to tocno ili ne, nebitno, ali te studije te ne plase, ali kad se radi o cisto pukom bubanju napamet bez konkretnih primjera oko neke biljke odmah te strah :) Da je tako danas za dorucak i jucer za veceru se nebi onda najeo cvaraka ako bi slusao hrpu ljudi i kladim se sigurno hrpu studija ;) Iako ces misliti da te prcam posto sam ti to vec rekao prije, previse picajzlis i strepis oko nebitnih stvari i bojis se hrane bez razloga. Jedi sto volis i sto ti se jede i nemoj previse kopat po netu i radi toga izbacivat stvari koje bi inace jela. U krajnjem slucaju da se zatvoris u stakleno zvono i radis sve onako kako mislis da je idealno mislis li da ces imalo duze , a pogotovo kvalitetnije zivjeti od nekoga tko se ne opterecuje tim stvarima? Jedan meni osobno Ok clanak, ne jednostrani kao sto znaju biti Edited by The Phoenix - 19 Travanj 2013 at 12:14 |
|||
kojisamjabiser
Cita FAQ Joined: 22 Svibanj 2013 Status: Offline Points: 27 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
no hvaaaaaaaaaala bogu da netko na ovoj stranici zna i za cvarke..nova sam tu i dosla sam tu u zelji da ucinim nesto za svoje zdravlje i izgled(iako je vjerojatno prekasno)..tu su svi na povrcu,vocu,dodacima...znaju koliko kalorija potrosi svaki korak koji ucine,koje misice aktivira,koliko su teski kad udahnu,a koliko kad izdahnu...skoro sam odustala...hvala bogu sto sam naisla na namirnicu koju i mi smrtnici konzumiramo..(i pojma nemam koliko kalorija ima..)
|
|||
xyzz
Cita FAQ Joined: 14 Kolovoz 2013 Status: Offline Points: 0 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
ovako dali valjaja mljeveni lan tj dali se gubi vrijednost laka mljevenjem
pozzz novi sam
|
|||
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
a jesi malo biser, jesi Vidim da ti je želja ucinit nešto za svoje zdravlje i izgled - možda biš se i ti mogla pozabavit ovim stvarima, i pridružit se nama besmrtnicima - nekako mi se cini da bi nam se najradje pridružila ali groždje je kiselo.....
Zašto bi se gubila? :) Moraš samljet.....inace ce ti ta vrijednost na zubima ostat
|
|||
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
|||
mettasttaza
The Boss Joined: 16 Veljaca 2013 Location: Osijek Status: Offline Points: 5136 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Neka sacuva malo na zubima masti :D pa kada treba energije samo skine ;)
|
|||
Rodjen si s potencijalom
Rodjen si s dobrotom i povjerenjem Rodjen si s idealima i snovima Rodjen si s velicinom Rodjen si s krilima Nije ti sudjeno da puziš, pa i nemoj Imaš krila Nauci ih rabiti i ..LETI! |
|||
tare
Mixa shakeove Joined: 28 Prosinac 2006 Location: Bosnia Hercegovina Status: Offline Points: 703 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Lanene sjemenke koje nisu samljevene imaju puno manju kalorijsku vrijednost, jer je ulje unutra, a vanjski sloj su polisaharidi. Dakle, po nekom pravilu, kako mi farmaceuti savjetujemo ljudima, za poticanje probave nesamljeveni lan u jogurt, a za iskoristavanje ulja samljeti i pojesti... |
|||
fido
Cita FAQ Joined: 12 Studeni 2013 Status: Offline Points: 32 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Na mojoj kesici od lanenih piše da ima 0 ugljikohidrata, a na nekoliko mjesta san našao da ima ugljikohidrata, pa mi sad ništa nije jasno..zna li ko išta o tome?
|
|||
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
A gdje si kupila lanene i koje?
|
|||
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
|
|||
fido
Cita FAQ Joined: 12 Studeni 2013 Status: Offline Points: 32 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Kupio :-) u konzumu od ekozone |
|||
Splicankaa
Cita FAQ Joined: 18 Svibanj 2014 Location: Split Status: Offline Points: 1 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Ja ih jedem na nacin ga lanenim sjemenkama prospem lecu ili kuhani grah s orzom, dakle sva povrtna jela koja se jedu na žlicu, tu i lanene sjemenke stavim. Takoder uz zobene pahuljice, nabacim i lanene sjemenke i jogurt.. Inace probava mi je super- stvarno poticu probavu a meni su ukusne :) Toplo preporucam :P
|
|||
Splicankaa
Cita FAQ Joined: 18 Svibanj 2014 Location: Split Status: Offline Points: 1 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Ja sam sebi takoder u KOnzuma uzela, preporucan vam da pogledate na njuskalu taman san pronasla nekog lika koji proizvodi i prodaje- jeftinije cete proc! :)
|
|||
rajko1986
Cita FAQ Joined: 07 Listopad 2010 Status: Offline Points: 12 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Negdje sam procitao da prekomjerno i dugotrajno uzimanje lana bez redovitih pauza može izazvati masnocu, ima li netko nekih saznanja o tome. Ja sam se na njih navukao i jedem ih stalno i sa svime ito vec mjesec i po i nemogu prestati i danas mi rekoše da to baš i nje dbro pa reko možda netko zna neke informacije
|
|||
Post Reply | Page <12 |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |