D: Obrok poslije treninga - shvatite ga ozbiljno ! |
Post Reply | Page <12 |
Author | |||
iver
Mixa shakeove Joined: 22 Svibanj 2012 Status: Offline Points: 631 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Ne da nema smisla, nego je totalni idiotizam, još jedan primjer kad ovca blene, čitavo stado ponavlja i to po čitavom svijetu. Bolje da pojede normalan obrok sa ponešto uggljikohidrata, grahom, krompirom, ili voće, itd... Neobrazovani fitnes idiotski ponavljači tuđih misli su to prepisali od pro bodibildera koji diže desetinu tona na treningu, pa se boje da ne izgube 3 grama mišića. Uzimanje dextrose ili bilo čega sličnog ima smisla kod više treninga dnevno, ili recimo na natjecanjima borilačkih sportova kao hrvanje, judo, jiu-jitsu, mma, kad ima više borbi dnevno i svaka je iscrpljujuća, i da se što brže regerira enegetski sitem za novu borbu. No, i tamo je jako individualno, recimo frend iz mladosti je olimp.pobjednik i svjetski prvak, u životu nije stavio visokoncentriran šećer u usta, i uz preko 6 borbi dnevno, ali znam i da mnogi jesu odmah poslije borbe otvarali vrećicu, mada im nije baš pomoglo. I ja sam probao u nadi popravka rezultata, bez efekta, jer nikakva dextroza ne može nadomjestiti kondicijsku pripremu, možda samo u nekim slučajevima za nijansu da više snage, ali to se odnosi na takve sportove i natjecanja, a ne normalni trening režim makar bio i 7 puta tjedno. A čitava pwm teorija se isto rascvjetala od pro bodibildera i anaboličkog prozora od 30 minuta, što je pregažena i promašena teorija. Ono što ima smisla, ako želi raditi na izgradnji mišića, više obroka dnevno u kojima ima minimum 20 grama proteina, za njenu težžinu od 60kg. I ono što hrpa prepisivača ne razumije, da se dobar dio razgrađenih proteina u tijelu opet iskoristi za sintezu proteina. Pardon, ispravak, ne samo prepisivači, nego nažalost i profesori na nekim trenerskim obrazovnim institucijama. Inače, kenijskim maratonkama baš jest potreban šećer, ali samo vrhunski maratonci izgledaju tako, osobno znam dosta mišićavih ljudi koji su istrčali maraton i ultramaraton, ali jasno ne sa vrhunskim rezultatom. Što misliš, kako bi se srce, jetra, bubrezi snalazili uz tu BRZINU na 42km i dodatnih 10 kg mišića? Umrli bi prije cilja. No neću ulaziti u teoriju o trčanju i maratonu, već jesam nekoliko puta. |
|||
Post Reply | Page <12 |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |