D: osjecaj euforije dok vježbamo ? |
Post Reply |
Author | ||
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 12 Veljaca 2010 at 23:21 |
|
Evo jedan zanimljivi clanak s naslovnice.. :
što je to što nam uzrokuje osjecaj euforije dok vježbamo? (LInk) U ovom tekstu cemo objasniti što se dešava u našem živcanom sustavu tijekom tjelesne aktivnosti, što je to što nam uzrokuje osjecaj euforije dok vježbamo te da li vježbanje stvara ovisnost. Svi koji vježbaju znaju što je i kako to izgleda... svi smo rekli da se ne bi nikad odrekli tog predobrog feelinga nakon treninga! Slobodno ovdje komentirajte clanak... Edited by Zoki |
||
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
|
||
Ann
Mixa shakeove Joined: 15 Studeni 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 764 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ja samo mogu reci, da bez obzira što su studije dokazale ili još nisu, da vježbanje definitivno utjece na mene na nevjerojatan nacin!
No, ne odmah. Nakon recimo bar tjedan dana svakodnevnog odlaska u teretanu (i intenzivnog treninga, ne ono tek toliko), postajem prava ovisnica, cak i sanjam da vježbam, a neka bezrazložna sreca i lepršavost su dio toga. Tako da, kod mene se definitivno luce endorfini radi vježbanja. |
||
Kate
Pali po spravama Joined: 12 Lipanj 2009 Status: Offline Points: 1580 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Jako dobar clanak, vrlo zanimljivo opisan proces nastanka endorfina
Mene jako puknu endorfini nakon vježbanja, pogotovo kod onih vježbi ukojima najviše guštam, npr. poslije plesa. Još kad uz vježbanje pustim neku odlicnu muziku, dodatno je pojacan feeling |
||
Theia
Pali po spravama Joined: 27 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 1648 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Mene obavezno oko 45te min crobnog uhvati "runners high" i onda izgledam kao mali cudak - umjesto da krepavam od umora, ja se smijem od uha do uha!!!!
N E P R O C J E N J I V O ! |
||
Psyho
Viden/a u gymu Joined: 12 Travanj 2010 Status: Offline Points: 214 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
To je zamimljiva stvar... mene "puca" Techno... u kombinaciji sa dizanjem željeza... ludi osjecaj ... kao da osjecam neki "high"... definitivno nešto ima u tome ! Edited by Psyho |
||
Who dares wins!
|
||
Kate
Pali po spravama Joined: 12 Lipanj 2009 Status: Offline Points: 1580 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Apsolutno. Mislim, ja sam više za rock i pop-rock stvari, ali rezultat je isti. Music Cardio=BEST CARDIO |
||
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |