D: Proteini - najcešca pitanja i mitovi |
Post Reply | Page 123 4> |
Author | |
Barb888
Cita FAQ Joined: 14 Veljaca 2012 Status: Offline Points: 1 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 14 Veljaca 2012 at 14:16 |
Upravo sam došla iz trgovine gdje me lik blago receno isprepadao sa svojim teorijama o dekstrozi i kombinaciji iste s proteinima. Uzimam protein 3 puta tjedno nakon treninga jednu mjericu, a što se tice dekstroze savjetovali su me svašta - od dvije mjerice dekstroze na jednu mjericu proteina, do pola mjerice dekstroze na jednu mjericu proteina. Pa me zanima koji je zapravo optimalan omjer? hvala
|
|
Sokolovski
Cita FAQ Joined: 16 Veljaca 2012 Status: Offline Points: 0 |
Post Options
Thanks(0)
|
Dekstorza je Uh s visokim glikemijskim indeksom, što znaci da odmah ulazi u krv, što znaci da Whey u otopini s dekstrozom brže i ucinkovitije ulazi u krv. Obnavlja energiju nakon treninga i potrošnje svog ili gotovo svog glikogena. 50g dekstroze+ 50 grama whey-a ce biti sasvim ok kombinacija odmah nakon treninga. I nemoj se zezniti, dekstroza ti je odprilike 2 puta teca od wheya (tu sad ovisi i o vrsti wheya, odnosno proizvodacu i postotku vlage), što znaci 2 mjerice wheya- 1 mjerica dekstroze. Enjoj ;)
|
|
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(0)
|
Sokolovski, što ce joj 50 g wheya?
Barb, koji su ti ciljevi? Kako ti trening izgleda? |
|
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
|
kate123
Cita FAQ Joined: 15 Veljaca 2012 Status: Offline Points: 4 |
Post Options
Thanks(0)
|
ccc da 50 gr wheya ccc ako je bilderica od 120kg misica moze :)
|
|
kate123
Cita FAQ Joined: 15 Veljaca 2012 Status: Offline Points: 4 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ako si cura od nekih 50-60kg i zelis se malo oblikovat i utegnit,sasvim dovoljno je 20-24 gr proteina(zavisi od proizvoda) i 20-30gr dekstroze
|
|
Barb888
Post Options
Thanks(0)
|
poprilicno sam visoka - 186cm, 73kile trenutno. cilj jedan jedini - izgubit masno tkivo i lagano izdefinirati mišice. pa, treninzi su mi poprilicno rutinskog tipa samo što 2x tjedno odradim spinning pa poslje toga još mišice po skupinama, svaki trening (4x tjedno treniram btw.) druge dvije skupine mišica - opet standardno sto uglavnom ljudi rade - biceps + ledja, triceps + prsa, ramena + noge. s tim da trbuh ubacim svaki drugi trening, jedanput donji pa kosi pa gornji i tak. neznam jel se smije reklamirat ovdje, ugl. uzimam odlican whey,cca 30grama proteina mjerica.
|
|
Looka
Cita FAQ Joined: 24 Sijecanj 2012 Status: Offline Points: 0 |
Post Options
Thanks(0)
|
Znaci trebam pomoc..Imam proteine,ali trebam neku malo jeftiniju teretanu koja ce me doc ispod 250 kn..A da je u Zgu..Jel ima takvih?
|
|
Beky
Cita FAQ Joined: 29 Veljaca 2012 Status: Offline Points: 0 |
Post Options
Thanks(0)
|
Mozete mi reci kad se proteini uzimaju prije ili posle treninga i jeli dovoljna 1 kasicica na pola litra mlijeka? xD
|
|
nossa
Cita FAQ Joined: 23 Ožujak 2012 Status: Offline Points: 0 |
Post Options
Thanks(0)
|
imam pitanje! imam cca 182, i jako sam se zapustio zadnjih godina! imam 100 kg ruzno rasporedenih igrao sam nogomet cijeli zivot i spreman sam se ozbiljno primiti vjezbanja? pitanja, dali trebam uzimati te proteine poslije teretane jer sam ja cuo da to treba onima koji malo fali koze na rebrima tj mrsavi, inace volim lijepa izdefinirana tijela a ne one frajere kojima se vrat ne vidi i kakve jos savjete koriste imate za moji slucaj! hvala unaprijed!
|
|
Barb888
Post Options
Thanks(0)
|
poslje treninga uzmi taj WHEY protein, preporucam s VODOM i malo dekstroze ili groždanog šecera. znaci tipa mjerica proteina pola mjerice šecera. pojacaj malo s mesom, i jedi posni sir kasnije navecer , tipa prije spavanja
|
|
extremefit
Viden/a u gymu Joined: 28 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 272 |
Post Options
Thanks(0)
|
Znaci da ova ekipa po zatvorima odmah nakon treninga u parku popije protein kad onako izgledaju? Dajte ljudi otvorite vise um i oci. Ako trenirate kako treba i prehrana vam je ok izgledat cete super bez ikakvih dodataka prehrani. Svi pricaju o suplementaciji a 95% vas ima trening programe koji su uzasni. Sredite si trening, ulozite si novce u prehranu radje nego u beskorisne suplemente i bit cete iznenadjeni koliko mozete postici bez ijednog suplementa. Zapamtite suplementi su 5% rezultata i to kad je sve drugo sredjeno. I ne, nemogu zamijeniti kvalitetan kuhani obrok. Pogodnost je jedino sta su odmah dostupni i u tekucem stanju odmah gotovi. Da bi osjetili razliku morate bit profi bilder sto od vas nije. Ako idete doma na topli obrok odmah poslije treninga, nemate se sta bojati da cete izgubiti tih 5dkg misica koje mislite da ste dobili nakon sta ste napravili par serija bicepsa, tricepsa i bencha, te ostatak treninga proveli napinjajuci se pred ogledalom.
|
|
HandzUp
Cita FAQ Joined: 21 Kolovoz 2011 Status: Offline Points: 30 |
Post Options
Thanks(0)
|
E svaka ti cast extremefit! Stvarno sam tvog misljenja, tolike su danas price o suplementima i ostalome, cak o tome pricaju ljudi koji nisu ni krenuli u teretanu a kamoli regulisali ishranu, spavanje i ostalo.. Po meni je na prvom mjestu um, pa geni, pa onda sve ostalo... Ko stvarno to zeli moze lagano bez velikog davanja para za sve novo sto se nadje na trzistu... I hvala ti na ovom komentaru, stvarno znaci kad neko iskusan kaze nesto ovako..
|
|
Igor
Viden/a u gymu Joined: 14 Sijecanj 2012 Status: Offline Points: 309 |
Post Options
Thanks(0)
|
Svaka ti je na mjestu.Reci mi koje je tvoje mišljenje upravo o ekipi u zatvoru,da li njima pomaže visoka razina testosterona ili adrenalina? |
|
extremefit
Viden/a u gymu Joined: 28 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 272 |
Post Options
Thanks(0)
|
Sigurno da, ali i svakodnevno pumpanje ;)
|
|
tea25
Cita FAQ Joined: 29 Svibanj 2015 Status: Offline Points: 0 |
Post Options
Thanks(0)
|
ja sam kupila whey jer sam pocela jace trenirat, ali nekako mi se cini to sve preumjetno i pretrpano onim sladilima... prije sam pila proteine od hempa i sto posto od soje ali kako znamo konoplja ima jako malo proteina s obzirom na ono što mi treba (no pokazLi su se izvrsnima). kupila sam dakle nedavno brze proteine za odmah nakon treninga, no ono što me brine je kreatin u njima. vidim da na 30 grama imaju oko gram i pol kreatin monohidrata i gram i pol kreatina.. imala sam iskustva s jednom prijateljicom koja je od tog kreaatina samo navukla celulit. znaci li to onda kad uzimam golden whey da se od mene ocekuje da vježbam svaki dan tj što kreatin radi tijelu ukoliko ne vježbate?.. meni se ne žuri nigdje sa nabijanjem mase, ja treniram iz gušta, a proteini mi trebaju zato što ne jedem meso osim ribe.. eto :D
|
|
Goranchero
Mixa shakeove Joined: 21 Prosinac 2013 Status: Offline Points: 526 |
Post Options
Thanks(0)
|
Celulit definitivno nije od kreatina. Koji si to protein uzela?
|
|
Post Reply | Page 123 4> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |