D: Superhrana: top 8 koje morate probati! |
Post Reply | Page 12> |
Author | |
alpinist
Viden/a u gymu Joined: 19 Kolovoz 2011 Location: Croatia Status: Offline Points: 344 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 26 Listopad 2012 at 11:40 |
po cemu je bilo koja od tih namirnica bolja od recimo heljde (eng. Buckwheat pa proguglajte sastav), osim cinjenice da su užasno skupe, imaju egzoticno ime i ne mogu se uzgajati i jeftino kupovati u hrvatskoj?
|
|
Adapt what is useful, reject what is useless, and add what is specifically your own...
http://www.spk-strik.hr |
|
Zvonimir Brle
Pali po spravama Joined: 12 Svibanj 2011 Location: Sunja Status: Offline Points: 1018 |
Post Options
Thanks(0)
|
Neznam odakle su sve te bobice i sjemenke , ali za mene su preskupe.
Možda jednom u godini nešta od toga uzmem i probam
|
|
Markan1989
Pali po spravama Joined: 20 Ožujak 2012 Status: Offline Points: 1079 |
Post Options
Thanks(0)
|
zašto nitko u ovakvim clancima ne spominje kalifornijske gujavice koje se pretvaraju u prah koji sadrži cak 67% proteina i 20% masti, ako to nije superhrana ne znam što je :P
|
|
alpinist
Viden/a u gymu Joined: 19 Kolovoz 2011 Location: Croatia Status: Offline Points: 344 |
Post Options
Thanks(0)
|
namirnice bogate fitonutrijentima koje bi se po ovoj definiciji mogle svrstati u superhranu:
ali u ovakvim clancima se uvijek spominju samo egzoticne, teško nabavljive i skoro uvijek užasno skupe namirnice. Vjerojatno jer je nekada netko od proizvodjaca ili prodavaca napisao clanak kao reklamu, a ostali samo prepisuju...
|
|
Adapt what is useful, reject what is useless, and add what is specifically your own...
http://www.spk-strik.hr |
|
Zvonimir Brle
Pali po spravama Joined: 12 Svibanj 2011 Location: Sunja Status: Offline Points: 1018 |
Post Options
Thanks(0)
|
Danas sam pojeo 2 banane
|
|
GrannySmith
Viden/a u gymu Joined: 08 Svibanj 2012 Status: Offline Points: 227 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ovom popisu bih nadodala klice mahunarki i sjemenki. Nedavno sam ih sama pocela uzgajati i svakodnevno konzumirati: klice lece, graha, amarantha, quinoje, alfa-alfa klice. Visokonutritivna i niskokaloricna hrana, puna vitamina, minerala, enzima, proteina i esencijalnih aminokiselina. Mogu se jesti na razne nacine, primjerice, dodatak salatama, juhama, varivima, jogurtu, siru ili na vrh sendvica.
|
|
Harder Better Faster Stronger
|
|
Slavonka23
Pali po spravama Joined: 24 Veljaca 2012 Location: osijek Status: Offline Points: 1978 |
Post Options
Thanks(0)
|
gdje se to može kupiti? voljela bi probati
|
|
"Prihvati onog tko te voli, pomozi onome kome to treba, oprosti onome tko te povrijedio i zboravi onog tko te napustio.."
|
|
GrannySmith
Post Options
Thanks(0)
|
Zasad sam vidjela svježe, vec uzgojene klice (alfa-alfa, rotkvice, mungo grah, pšenica) samo u Bio&Bio, a imaju i sjeme za klijanje. Možda ima i MojGarden, nisam sigurna, pretpostavljam. Cula sam da na Dolcu u Zagrebu ima jedan štand, ali nisam išla provjeravati. Prodat cu i ja ono što sama klijam ako je netko zainteresiran.
|
|
|
|
Slavonka23
Pali po spravama Joined: 24 Veljaca 2012 Location: osijek Status: Offline Points: 1978 |
Post Options
Thanks(0)
|
Jel znaš kako se krecu cijene?
|
|
"Prihvati onog tko te voli, pomozi onome kome to treba, oprosti onome tko te povrijedio i zboravi onog tko te napustio.."
|
|
GrannySmith
Post Options
Thanks(0)
|
Bio&Bio:
- svježe klice: alfa-alfa 150g (27.50kn), alfa-alfa 70g (16.50kn), kres 70g (16.50kn), rotkvice 70g (16.50kn), zelena soja 100g (16.50kn), zelena soja 200g (27.50kn), pšenicne 150g (16.50kn), amaranth 200g (49.90kn), heljda 200g (49.90kn) - sjemenje za klijanje: alfa-alfa 200g (19.95kn), rotkvica 200g (...) |
|
|
|
Slavonka23
Post Options
Thanks(0)
|
prilicno skupo...
|
|
|
|
GrannySmith
Post Options
Thanks(0)
|
hehe, pa zato i kažem da ih sama uzgajam. vec su neki moji frendovi zainteresirani da uzmu od mene pa da prodju jeftinije
|
|
|
|
iver
Mixa shakeove Joined: 22 Svibanj 2012 Status: Offline Points: 631 |
Post Options
Thanks(0)
|
kad smo vec kod superhrane, a i sad je baš prigodno, mogli bi spomenuti i naše lijepe tikve, od velikih pa do muškatnih, bogate vitaminima i mineralima, ako nekog ne smetaju UH, dobra prirodna domaca
|
|
Stikman
Cita FAQ Joined: 15 Ožujak 2011 Status: Offline Points: 5 |
Post Options
Thanks(0)
|
@granny smith: imaš kakav link ili book o uzgoju raznih vrsta klica doma? mene užasno živcira kaj su u duckasima ili bio&bio sojine klice (mungo) onak neke male i nemaju finu dugacku bijelo žutu nogicu pa bi ih volio probati sam uzgojit doma po volji :D
|
|
kokodak
Cita FAQ Joined: 03 Kolovoz 2012 Status: Offline Points: 79 |
Post Options
Thanks(0)
|
Evo jednog od primjera http://www.youtube.com/watch?v=eRwzQYq6dOs Uglavnom vrlo lagano i ne zahtjeva puno posla Bit ce da ih slabo proklijane stavljaju u prodaju,jer nakon par dana stajanja preklijaju,a ti uvjek naletiš na svježe Edited by kokodak - 03 Studeni 2012 at 11:04 |
|
GrannySmith
Post Options
Thanks(0)
|
Nema tu neke posebne filozofije oko kucnog uzgoja klica. Bitno je da sadržaj staklene posude 2-3 puta dnevno ispereš vodom jer je taj medij pogodan za razvoj mikroorganizama pa je potrebno održavati cistocu. Informacije koje nadješ na google-u su sasvim dovoljne za ono što trebaš znati o klijanju. Ovo je jedna tablica koja pokazuje vrijeme potrebno za bubrenje i vrijeme potrebno za klijanje: |
|
|
|
Post Reply | Page 12> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |