D: Tablica prehrambene vrijednosti namirnica |
Post Reply | Page <123> |
Author | |
extremefit
Viden/a u gymu Joined: 28 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 272 |
Post Options
Thanks(0)
|
Posni sir 100gr ti je oko 80kal, 12,5gr P, 3gr UH, 1,28gr M. Pozz
Edited by Zoki - 23 Kolovoz 2012 at 22:54 |
|
Al
Cita FAQ Joined: 07 Travanj 2012 Status: Offline Points: 0 |
Post Options
Thanks(0)
|
Znaci treba koristiti što manje šecer kristalni,puding i izbjegavati kekse.Umjesto kruha trebalo bi jesti posne kolutice ili crni kruh.Ove namirnice imaju najviše ugljikohidrata,Ja sam ih uspio svesti na minimum ,ali nije bilo lako.Nekada sam uz obrok pojeo pola kile kruha.Pozdrav
|
|
GrannySmith
Viden/a u gymu Joined: 08 Svibanj 2012 Status: Offline Points: 227 |
Post Options
Thanks(0)
|
Htjela bih skrenuti pozornost na nutritivnu vrijednost graha jer sam na netu naišla na nekoliko tablica hrvatskog izdanja koje pokazuju jako velike razlike za tu namirnicu (25 kcal, 29 kcal, 43 kcal, 84 kcal, 110 kcal...) što ne definira tocan iznos. Nakon što sam istražila zašto su tolike razlike i što je zapravo tocno, slijedi:
Niska nutritivna vrijednost od 29 kcal, 4.1g UH, 4.2g P i 0.5g M se odnosi na 100g sirovih i proklijalih sjemenki graha. Otprilike 84 kcal, 16g UH, 5.2g P i 0.6g M se odnosi na 100g konzerviranog graha. Ono što nas najcešce zanima su vrijednosti suhih zrelih sjemenki graha za koje vrijedi (na 100g): 333 kcal, 60g UH, 23.6g P i 0.8g M. |
|
Harder Better Faster Stronger
|
|
avangarde
Fit moderator Joined: 31 Svibanj 2012 Location: Osijek Status: Offline Points: 4028 |
Post Options
Thanks(0)
|
hvala ti na ovome.. ja uglavnom koristim onaj iz konzerve gdje pise nutritivna vrijednost na konzervi ali biram jer znaju i tu šecere ubacit (cisto da se nadje ). |
|
GrannySmith
Viden/a u gymu Joined: 08 Svibanj 2012 Status: Offline Points: 227 |
Post Options
Thanks(0)
|
Nema na cemu. Zbilja mi je bilo cudno kako grah može imati samo 29 kcal/100g za razliku od lece i slanutka koji takodjer pripadaju skupini mahunarki, a krecu se oko 350 kcal/100g.
Znam da je puno lakše samo otvoriti konzervu, ali puno je bolje sam skuhati grah. Doduše, treba sat, sat i pol vremena za to, ali lako se skuha jednom pa zamrzne za neki drugi put. Konzervirani grah ne sadrži samo dodane šecere nego i soli i glukozne, fruktozne sirupe... ne dobra stvar. U tom slucaju ga malo bolje isperi vodom prije nego što navališ jest |
|
Harder Better Faster Stronger
|
|
avangarde
Fit moderator Joined: 31 Svibanj 2012 Location: Osijek Status: Offline Points: 4028 |
Post Options
Thanks(0)
|
znam..lecu kuham al grah mi se ne da isperem ga to svakako.. morat cu poceti kuhati i pakirati, samo još trebam nabaviti malcice veci zamrzivac jer u ovaj više ništ ne stane, ko hrcak sam postala |
|
vedi08
Viden/a u gymu Joined: 16 Veljaca 2012 Location: rijeka Status: Offline Points: 135 |
Post Options
Thanks(0)
|
trebalo bi pisati na pakiranju samog sira.
|
|
bobica051
Cita FAQ Joined: 07 Studeni 2012 Location: Rijeka Status: Offline Points: 0 |
Post Options
Thanks(0)
|
jel netko zna kalorijsku vrijednost maslina (zelene, crne) u slanoj vodi i smiju li se one jesti ako se želi skinuti masnoca?
|
|
The Phoenix
Fitness freak Joined: 31 Svibanj 2010 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4250 |
Post Options
Thanks(0)
|
Piše uglavnom na vecini teglica, pogledaj. Ovako na pamet znam da imaju 20-ak g M u principu i to je vjerovatno to kaj je vrijedno spomena.Smiju se jesti naravno,ne postoji nesto sto se nesmije jesti, samo je bitna kolicina i tajming, a ne treba se odricati hrane. Naravno s junkom ipak treba umjereno i povremno.
|
|
Mimi-chan
Cita FAQ Joined: 10 Studeni 2012 Status: Offline Points: 0 |
Post Options
Thanks(0)
|
Cao, ja sam nova i ne snalazim se bas najbolje, mada, htela sam da pitam koliko sargarepa ima kcal, kJ, UH itd? :)
|
|
Gaxa
Cita FAQ Joined: 03 Svibanj 2013 Status: Offline Points: 0 |
Post Options
Thanks(0)
|
zanima me jedna stvar kad se kaže 100g riže ili 100g griza, to se misli na 100g sirovog, ili pak kuhanog? npr od 100g riže, kad se skuha dobije se ako ne i više nego duplo!! :)
|
|
mila7
Cita FAQ Joined: 29 Svibanj 2013 Status: Offline Points: 0 |
Post Options
Thanks(0)
|
Sve namjernice se vazu u sirovom stanju. I ovde se misli na 100g sirove rize.
|
|
mettasttaza
The Boss Joined: 16 Veljaca 2013 Location: Osijek Status: Offline Points: 5136 |
Post Options
Thanks(0)
|
zbog vode
|
|
TaPe
Viden/a u gymu Joined: 07 Sijecanj 2014 Status: Offline Points: 211 |
Post Options
Thanks(0)
|
koliko 2 dcl mlijeka imaju kcal?? kako se racuna od tih 100 g gore/dolje? :D nemam pojma :D pomoc, hvala :)
|
|
superpon
Cita FAQ Joined: 22 Sijecanj 2014 Status: Offline Points: 0 |
Post Options
Thanks(0)
|
kako cijelo jaje ima više kalorija nego sam žutanjak???
|
|
superpon
Cita FAQ Joined: 22 Sijecanj 2014 Status: Offline Points: 0 |
Post Options
Thanks(0)
|
pardon...manje :)
|
|
Post Reply | Page <123> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |