D: Zobene pahuljice: sve o njima i top recepti koje morate probati! |
Post Reply | Page 123> |
Author | ||
Nino68
Cita FAQ Joined: 01 Rujan 2012 Location: Vodice Status: Offline Points: 3 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 22 Studeni 2012 at 19:41 |
|
Svi komentari na temu: Zobene pahuljice: sve o njima i top recepti koje morate probati!
Hm...mljac, a šta drugo reci?!?! Evo da podijelim s Vama svoj dorucak: 40 g cetiri vrsta integralnih pahuljica 10 g sjemenki lana 10 g sjemenki chie 10 g sjemenki sezama 10 g oljuštenih sjemenki konoplje (može i prah) 20 g usitnjenih bajama 20 g usitnjenih oraha suhi groždica po želji za slador, i sve to utopim u nemasni jogurt vecer prije. Istina, malo posla prije spavanja :) |
||
baba44
Pali po spravama Joined: 10 Sijecanj 2012 Status: Offline Points: 1118 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
sve izgleda odlicno,jedino kaj ja jedem zobene navecer,(još uvijek se borim s doruckom,jer mi se rano ujutro ne jede
dugo sam petljala oko recepta, stavim zobene u šalicu,polijem mlijekom,i na dvije minute u mikrovalnu.
ispadne fina kaša,dodam još malo hladnog mlijeka,i žlicu meda. predobar okus!
|
||
GrannySmith
Viden/a u gymu Joined: 08 Svibanj 2012 Status: Offline Points: 227 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
ja najviše volim svoju zobenu palacinku s bjelanjcima i cimetom :D
|
||
Harder Better Faster Stronger
|
||
medeni
Cita FAQ Joined: 18 Studeni 2012 Location: Kutina Status: Offline Points: 54 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
joj daj recept GRANNY :)
|
||
iyve
Cita FAQ Joined: 24 Svibanj 2012 Status: Offline Points: 0 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
mmmmm fino :)
|
||
Nhunter
Cita FAQ Joined: 07 Srpanj 2011 Status: Offline Points: 17 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Jel se zobene mogu jesti onako vulgaris samo zaliti sa hladnim mljekom pustiti 5 minuta pa navaliti ili se moraju kuhati?
|
||
baba44
Post Options
Thanks(0)
|
|
ja sam tak probala i ne valja mi
bolje su mi kuhane |
||
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Naravno da mogu, ja ih jedem vulgaris ujutro, samo ih ubacim u toplo mlijeko i to je to.
|
||
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
|
||
Slavonka23
Pali po spravama Joined: 24 Veljaca 2012 Location: osijek Status: Offline Points: 1978 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
i ja isto... ružne su mi kuhane
|
||
"Prihvati onog tko te voli, pomozi onome kome to treba, oprosti onome tko te povrijedio i zboravi onog tko te napustio.."
|
||
alpinist
Viden/a u gymu Joined: 19 Kolovoz 2011 Location: Croatia Status: Offline Points: 344 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
|
||
Adapt what is useful, reject what is useless, and add what is specifically your own...
http://www.spk-strik.hr |
||
Jean
Viden/a u gymu Joined: 26 Srpanj 2012 Location: Zagreb Status: Offline Points: 190 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
palacinke od zobenih I. : 2 bjelanjka, 3-4 žlice zobenih (tj. zobenog brašna, ja smeljem zobene u brašno doma), voda da se naštima gustoca. ,sve sastojke dobro promiješati. izliti na tavu i peci svaku 5 min. ispadnu malo manje i deblje, ko americke.
palacinke od zobenih II. : 2 bjelanjka, 2,5 žlice zobenog brašna, 1 srednja jabuka. oguliti (ja koru pojedem, ne bacam :D) jabuku, naribati ju u zdjelu. tome dodati zobeno brašno i 2 bjelanjka, vodu po potrebi i malo ekstrakta vanilije. to sve dobro umutiti i izliti na tavu, peci dok ne posmede. isto je bolje da su manjeg promjera, a deblje.
keksi od zobenog brašna (ili pahuljica), meda i kokosa:
3 bjelanjka, 3 žlice meda, 4 žlice kokosovog brašna, 80-100 grama zobenog brašna, ekstrakt vanilije, voda po potrebi.
pecnicu zagrijati na 180. zagrijati malu posudu na štednjaku i u njoj otopiti med da se bolje poveže u smjesi (mala posuda, najmanji ring koji imate, najslabija vatra - jako kratko otapajte med, nesmije vriti),sve sastojke jako dobro izmiješati, dodati med, promiješati, a na kraju dodati vodu (ako je potrebno, smjesa treba biti prilicno gusta i ljepljiva). na papir za pecenje stavljati žlicu po žlicu smjese (ostavite razmake izmedu), peci 15ak minuta, tj. dok ne posmede.
kaša od zebenih s kakaom (smanjene masti):
ja ju jedem bez mlijeka jer mi nije potrebno obzirom da je kakao izvor masti pa lijepo poveže i krematizira smjesu. sastojci: 45 grama zobenih pahuljica, 1,5 vrhom puna žlicica kakaa (bez šecera), malo cimeta(ja volim tu kombinaciju cimet-kakao), 1,5 žlicica meda (ili 2 natreena, kako kad).
zobene staviti u zdjelicu, naliti vodu, ali da vode bude barem prst iznad pahuljica. umiješati kakao i cimet i staviti u mikrovalnu na 3min, ali na manje od 500 vata. kad su gotove, izvaditi, promiješati i ubaciti u mikrovalnu još na 30sec na najjace da lijepo provriju. izvaditi, promiješati da se malo ohlade i tek onda dodati med. naime, ako med stavite u kipucu smjesu ili mu dopustite da zavrije, gube se negova ljekovita svojstva i od njega dobijete samo šecer.
ovak ih ja najcešce jedem :)
|
||
a year from now you'll wish you had started TODAY.
|
||
baba44
Post Options
Thanks(0)
|
|
zaboravila sam reci da dodajem mljeveni cimet u zobene s mlijekom,odlicno je!
probala sam s whey-om, ali mi ne valja okus (baš je bljak) |
||
tejchi
Cita FAQ Joined: 24 Studeni 2012 Status: Offline Points: 14 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Obožavam zobene, jedem ih za skoro svaki dorucak s mlijekom, a najcešce s jogurtom i suhim vocem. Upotrebljavam ih i u kolacima, slika zadnjih keksica je moja slika :)
|
||
Mjauk
Viden/a u gymu Joined: 18 Sijecanj 2012 Status: Offline Points: 184 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ja sam se nekako preporodio otkad ih jedem sa vodom :)
|
||
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Što staviš u vodu da bude ukusno? Whey ili...
|
||
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
|
||
Mjauk
Viden/a u gymu Joined: 18 Sijecanj 2012 Status: Offline Points: 184 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ma mlijeko mi ujutro nikako ne pada dobro na stomak,a ubacim malo banane,jabuke,orasa pa se voda ni ne osjeti a ne nadme me :D
|
||
Post Reply | Page 123> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |