debela mama |
Post Reply |
Author | |
dori
Viden/a u gymu Joined: 16 Ožujak 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 3 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 16 Ožujak 2010 at 09:07 |
Pozdrav, zovem se Maja, imam 29 god i problem kao i vecina ovdje- višak kila. muku mucim sa kilama vec 3 god. U trudnoci sam dobila cca 35 kg. (da,da katastrofa), oko 20 je otišlo samo a ovih š5 nikako što god ja da poduzimala. trenutno imam 75 kg na š68 cm, postotak masti oko 33% Mislim da je kod mene problem usporen metabolizam koji je posljedica raznoraznih dijeta sa jo-jo efektom. Imate li kakav prijedlog ubrzavanja metabolizma jel ja vec posustajem a ne želim biti -debela mama( šala mala) |
|
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(0)
|
Dobrodošla Maja! Misliš dobro - problem je usporen metabolizam ali i vjerojatno nedostatak aktivnosti - ili krivo složene aktivnosti ;) Ako hoceš napiši nam što, kako, kada i koliko jedeš da vidimo kakvo je tu trenutno stanje. U svakom slucaju, ovdje imaš jako puno primjera jelovnika i opcenito savjeta koji bi ti trebali bit od pomoci kod ubrzavanja metabolizma. Kratka formula za to --> redoviti ali manji i birani obroci + što više kretanja (ciljanih treninga + obicno svakodnevno kretanje) Zapamti - nikakve dijete, nikakvo izgladnjivanje - samo znanje o pravilnim kombinacijama pravilne hrane, puno mudro planiranog treninga i želja i volja da se sve to provede u djelo Edited by Gym_girl |
|
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
|
dori
Viden/a u gymu Joined: 16 Ožujak 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 3 |
Post Options
Thanks(0)
|
Zadnjih 6 mjeseci vježbam otprilike 2-3 puta tjedno kružni trening( magic Well). doma imam neki stari sobni bicikl koji ne pokazuje puls kalorije i sl. tak da neznam jel sam u fat burning zoni ili ne, ali odvozim cca 30-45 min prosjecno 2x tjedno. hranim se od kad sam krenula vježbati otprilike ovako: dorucak- pahuljice sa mlijekom međuobrok- neko voce rucak- tuna u salamuri+integralno pecivo+paprika, ili neki sendvic sa puretinom salatom. vecera je uglavnom oko š7 sati ; piletima, puretina+ salata ili neko varivo + kruh kasnije sir ili voce. moram napomenuti da sam naposlu od 7-š6,30 tak da su ove varijante za rucak zato takve. i da zaboravila sam oduvjek pijem jako puno vode, sokove ne volim. pomozite |
|
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(0)
|
puls možeš izmjerit i rucno, na zapešcu ili vratu - štopaj si nekih 30 sec, broji otkucaje i pomnoži sa 2! Il kupi pulsimetar ;) 2x tjedno je premalo...za neko ozbiljnije skidanje masnih naslaga, kardia treba što više, najmanje 4x tjedno..i po mogucnosti što duže, znaci da 30 min bude minimum minimuma :) 45- 60 min neka bude rang... a što se jelovnika tice....uvijek isto pitanje :) koje pahuljice su u pitanju? Također fali povrca (spremi se ranije pa se uzme na posao :)) ili bar vikendom, a ovako si pomogneš raznim salatama...povrce treba bit u što više obroka... i voce nikako navecer... s tim da bi ja i u ovaj prvi međuobrok, ako je vec voce u pitanju, bar uz to još dodala posni ili obican jogurt... slobodno si ubaci malo orašastih plodova popodne/navecer.. |
|
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |