Definicija u mladoj dobi |
Post Reply |
Author | |
Duje11
Cita FAQ Joined: 10 Svibanj 2016 Status: Offline Points: 2 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 23 Ožujak 2017 at 19:37 |
Imam 16 godina treniram malo više od godinu dana nisam imao određenu prehranu i solidno napredujem, ali sam neinformiran o definiciji dakle zanima me neki najjednostavniji plan obroka (po mogućnosti 2100 kalorija). Nemam nikakvu ideju i ne znam kako da počnem.
|
|
Warrior98
Viden/a u gymu Joined: 28 Srpanj 2016 Location: Radoboj,Krapina Status: Offline Points: 198 |
Post Options
Thanks(0)
|
Pa napisao si da solidno napreduješ? U čemu je problem? Ne treba ti definicija još... Moja preporuka je da pustis definiciju dok god ti jos ti početnički porasti mišične mase i snage traju,a onda udri po definiciji,ali ako smatras da ti treba definicija,ok... Jedan od super načina za definiciju je ketogena dijeta : većina kalorija ti dolazi iz masti,25 posto iz proteina,5 posto ih UH. Drugi način za definiciju je cikliranje ugljikohidrata odnosno jedan dan jedeš proteina + masti,tako nekoliko dana,pa prebacis na UH + proteina dok se ne napunis rezerve glikogena pa opet ides na proteina + masti par dana i tako to rotiras. Treći način je svakodnevni period "posta" u kojem vjezbas,bez unosa hrane,nakon cega imas 8 sati perioda za unos hrane zvan princip povremenog posta,metoda 16/8 -> 16 sati dnevno ne jedes nista,u 8 sati,npr. od 10 ujutro do 6 popodne jedes tipicne obroke. Kalorije bez da znam sta jedes na dnevnoj bazi ne mogu komentirati. LP
|
|
"Exercise is the thing we must do to replicate the conditions under which our physiology was - and still is - adapted, the conditions under which we are physically normal."
|
|
Duje11
Cita FAQ Joined: 10 Svibanj 2016 Status: Offline Points: 2 |
Post Options
Thanks(0)
|
Čak se i dvoumim jer mi snaga nije baš još najbolja mogu još napredovat i u snazi i mišićnoj masi, ali manji višak sala mi stvara problem kod estetike. Zato ću još vidit oću li na definiciju, hvala na savjetu
|
|
tuzna15
Cita FAQ Joined: 02 Travanj 2017 Location: Bosna Status: Offline Points: 5 |
Post Options
Thanks(0)
|
Izvinite ali meni treba pomoc..Oko 2 sedmice nakon home treninga primjetila sam da mi je desna noga sira od lijeve noge(samim time i desno dupe vece od lijevog).Sta da radim?Da li da forsiram desnu nogu vise od lijeve da skinem salo ili?
|
|
Eh da je tuga snijeg..
|
|
CeLe111
Viden/a u gymu Joined: 06 Listopad 2015 Status: Offline Points: 370 |
Post Options
Thanks(0)
|
na nekoliko mjesta nevezano za temu si postavila isto pitanje...
mislim da je bolje da si otvorila svoju temu. =)
|
|
Online Mentor:
Nutricionizam/trening, misicna masa/mrsavljenje. Stalni pristup i motivacijska podrska. Rad temeljim na hrpi zadov. klijenata i uspjesnim transformacijama! http://www.fgfitness.uk |
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |