Dijeta i trening a kile rastu |
Post Reply | Page <12 |
Author | ||
Sebastian96
Viden/a u gymu Joined: 10 Svibanj 2011 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 183 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
@ soner - ajde mi malo to pojasni jer ja se ne slazem
|
||
U mirin brah?
|
||
davor23
The Boss Joined: 12 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 7174 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Svakako se vise preporuca pojesti kompletan obrok, kao sto je P+Uh+M! Nece kombinacija masti i ugljikohidrata uz proteine dovesti do porasta sala, vec kalorijski suficit! Pa i da jedes samo proteine, ako si u debelom kalorijskom suficitu, dobivat ces salo.. |
||
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger
|
||
soner_9393
Fit moderator Joined: 22 Sijecanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 3111 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Velika je razlika između složenih i brzih ugljikohidrata u kombinaciji s mastima. Jednostavni uh+m ti je ono što bi se reklo junk food i naravno, kao takav ne valja. Složeni uh+m+p se ne preporucuje u bodybuildingu samo zato što odvajanjem p+uh i p+m obroka možeš pojesti nešto više kalorija nego kad jedeš p+uh+m obrok, pisao ti je kova o tome na teretana.net pa potraži. Ali budi siguran da te kvalitetan p+uh+m obrok tipa crveno meso+tjestenina i povce sigurno nece udebljat. U dublju raspavu o dizanju inzulin, onemogucavanju lipolize i ostalih stvari mi se neda sad, preumoran sam :P |
||
Rijeąeno na PM.
|
||
davor23
The Boss Joined: 12 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 7174 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
A i nije potrebno u dublju raspravu za ovaj forum ici! |
||
|
||
Iluvatar
Fit moderator Joined: 08 Veljaca 2009 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4357 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ja nikad nisam na kraju saznao zašto to tocno UH + M deblja, kao inzulin direkt sprema masti i te fore... sonner ako imaš link, molim te baci ;)
|
||
Muscle mass does not always equal strength. Strength is kindness and sensitivity. Strength is understanding that your power is both physical and emotional.
O osobnim treninzima kontakt na pm. |
||
Sebastian96
Viden/a u gymu Joined: 10 Svibanj 2011 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 183 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
baci tu taj Kovin link, on ima piše dobre stvari znam
|
||
U mirin brah?
|
||
Sebastian96
Post Options
Thanks(0)
|
|
Kovin citat :
"Masti + slozeni ugljikohidrati su savim ok, ako ti cilj nije dijeta. Pogotovo ako su ti slozeni ugljikohidrati pokoji komad voca sa brdo vlakana. " ako se ne varam ovdje se radi o dijeti i prica se o pašti + svinjetini
|
||
U mirin brah?
|
||
Iluvatar
Fit moderator Joined: 08 Veljaca 2009 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4357 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
To ne objašnjava mehanizam, plus, opcenito se unos masti i UH treb ograniciti na dijeti, + pašta i svinjetina nije baš glukoza sa masti ;)
|
||
Muscle mass does not always equal strength. Strength is kindness and sensitivity. Strength is understanding that your power is both physical and emotional.
O osobnim treninzima kontakt na pm. |
||
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Taj mehanizam i ja tražim al mislim da ga necu nac :) Inzulin sprema sve na što naiđe..al može naic i na masti iz prethodnog obroka koje su još u krvotoku. Iako ih odvajamo, opet dođe do preklapanja. Mislim da je najveci problem tu u višku kalorija koji se može izvuc iz takve kombinacije. Lakše je nabit kalorije s tom kombinacijom nego sa nekom tipa uh+p. Netko ko je na dijeti moci ce puno više pojest sa uh+p obrocima, a znamo da nam je to najbitnije kad nam želudac place :) Neki govore da cak ni taj inzulin nije bitan sve dok se održava kalorijski deficit, matematika je matematika, stanice ce i dalje prepuštat svoju energiju u nedostatku vanjske ....ljudima su svakakve kombinacije makronutrijenata dale rezultate. Mislim da tu treba imat open mind i isprobavat razne dijete sa raznim omjerima i vidjet na sebi što najbolje odgovara. Sva ta fiziologija i biokemija je jako bitna i puno pomaže u određivanju nekog osnovnog smjera ali opet postoje one male razlicitosti što nas odvajaju međusobno i cine takvima da ce netko na određenoj dijeti izgledat ko sh*t, a netko ce cvjetat. I da, naravno..junk je junk, tu uopce nema dileme :) p.s. enter mi nešto šteka pa mi je sve zbijeno..da ne ispadnem zemzo Edited by Gym_girl |
||
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
||
Claric
Cita FAQ Joined: 24 Lipanj 2011 Status: Offline Points: 89 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Omjer kao sto neki kazu 20g p - 40 g ugh - 40 g masti mi se cini malo previse u omeru masti. Masti se dnevno unosi 60 - 70 g i samo š0 % smije biti zivotinjskog podrijetla. Ugh uvijek ide duplo od proteina u obrok. Primjer : ako pileci file ima recimo 35 g proteina, na to cemo skuhati š00 g sirove rize. Rizu kad je gotova popaprimo, dodamo zlicu maslinovog ulja, skinemo file sa rostilja i voila eto zdravog obroka. Pwm (post workout meal) obrok nakon treninga 30 g proteina i 50-60 g desktroze odmah poslije treninga. Ugl ovako bi se ti obroci trebali slagati po mome misljenju.
|
||
davor23
Post Options
Thanks(0)
|
|
Naravno, takvi obroci idu ako nisi na dijeti i ako nisi endomorf.. |
||
|
||
Claric
Post Options
Thanks(0)
|
|
Naravno...pricam cisto o ljudima koji su u treningu i koji stvarno rade.
|
||
Claric
Post Options
Thanks(0)
|
|
Endomorfni tipovi trebaju pojacati proteine a srezati ugh i masti. Takvom prehranom bi trebali poceti rijesavati problem koji imaju. 3 treninga tjedno su naravnu nekako u paketu sa time:)
|
||
Post Reply | Page <12 |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |