Dijeta uz trening |
Post Reply | Page <1234> |
Author | ||||
Pepita90
Cita FAQ Joined: 30 Sijecanj 2014 Status: Offline Points: 30 |
Post Options
Thanks(0)
|
|||
A da, uz onu salatu išla je i zlicica maslinovog. A u onu kavu pola male žličice meda
|
||||
Wednesday
Viden/a u gymu Joined: 09 Listopad 2013 Status: Offline Points: 304 |
Post Options
Thanks(0)
|
|||
Prvo, bravo za guzu. :D Drugo, što se tiče obroka nakon treninga, moraš unijeti ugljikohidrate. Imaš ovdje članak u kojem je sve objašnjeno: https://www.fitness.com.hr/prehrana/planirana-prehrana/Post-workout-nutrition.aspx
|
||||
Tko želi, naci ce nacin; tko ne želi, naci ce ispriku.
|
||||
Wednesday
Viden/a u gymu Joined: 09 Listopad 2013 Status: Offline Points: 304 |
Post Options
Thanks(0)
|
|||
A što je bilo za večeru? Kako inače planiraš sastavljati doručak, obzirom na namirnice? Opet je cjelokupni jelovnik siromašan kalorijama, iako za neke obroke nisi navela gramažu, pa je moguće da sam za nijansu u krivu, ali čini mi se da je to opet oko 1000. Doduše, i ovo je korak naprijed, relativno si pohvatala makronutrijente.
|
||||
Tko želi, naci ce nacin; tko ne želi, naci ce ispriku.
|
||||
avangarde
Fit moderator Joined: 31 Svibanj 2012 Location: Osijek Status: Offline Points: 4028 |
Post Options
Thanks(0)
|
|||
Uz današnji puding jutros, 11:00-bjela kava --> iduci put u puding umuti mjericu wheya i pojedi par badema pa da to liči na neki doručak :) Ručak u 14 - juha od paradajza sa orzom,130 g mesa na lešo na salatu (zelena,kupus, kuhana mrkva,celer) +3 oraha--> ove orahe možes premjestit navece, a na salatu zato stavi maslinovog ulja, ovdje takoder nedostaje neki UH tj prilog uz meso tipa int. riza, heljda, jecam, krumpir ili nesto slicno tome 17:00-bjela kava s pola zlice meda, tu si mogla nest prije treninga pojest tipa 150 g sira i jednu vocku trening u 18:30 -20:00, nakon treninga -200 g posnog s wheyem,zlica lanenih sjemenki, jabuka 200 g---> ove lanene bi ja pustila pred spavanje s npr. ovim sirom sto si ovdje stavila, a ovdje bi popila whey s vodom i pojela bananu. jabuku bi stavila prije treninga. U svakom slucaju, dorucak i rucak podebljat pošteno, poslije treninga osigurat tijelu p+uh (whey + banana), a onda pred spavanje, tamo oko 22h pojedes onaj sir i lanene ili orahe |
||||
cookies are for pussies
|
||||
Pepita90
Post Options
Thanks(0)
|
|||
Hvala van puno :*****
|
||||
Pepita90
Post Options
Thanks(0)
|
|||
Danasnji menu: 8:00-pola sake onih kilirikija iz ljuske (neznam gramazu) + mala fetica (velicina dlana) razenog kruha s malo kuhane šunke + kava s 200 ml bademovim mlijekom ( tih 200 ml ima 48 kcal) TRENING-5o min stepera, vjezbe s loptom za guzu, trbusnaci, vježbe za ruke. Rucak 14:00 - kajgana od 2 jaja + narezane šunke 50 g (podmazala sam tavu kokosovim uljem) te servirala na tanjuru s žlicom kiselog vrhnja, 50 g pečene paprike iz tegle ( piše da je pecena al nije u ulju) + par kiselih krastavca . 16:00- 100 g jabuke i 150 g narance. 19:00- 25 g kuhane sunke s pola dlana razenog kruha. 21:00- 300 g posnog sira s wheyem (samo whey ima 91 kcal) + žličica lanenih (moj omiljeni obrok) + 100 g jabuke. Ajmo da vas vidim, jesam li danas pretjerala? Večera mi je najviše pasala, i da moram napomenuti da jedem one zelene jabuke koje nisu jako slatke. I na treningu sam potrosila 530 kcal. Jesam li previse jela? Ja se ne osjecam da jesam al moram čuti vaše misljenje.
|
||||
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(0)
|
|||
Zato i je 1 kg manje, blaženi cheat day
Dodavanje P u puding je već rješila avangarde ;) ja ću samo dodati i posni sir kao varijantu! A ovo sa voćem me nasmijalo, vidiš kako se stvari okrenu ipak
Ne stepaj na prstima previše pa neće ;) Petom gazi
Naravno da smiju i što je trening intezivniji tim više. Ja sam nakon neke laganije aktivnosti ( umjerenog kardia i tome slično) sklonija mastima ali nije uvijek i u svakom slučaju tako. Ti probaj sa uh-ima pa vidi - na kraju krajeva, to su finese, najbitnija je opća slika ;) |
||||
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
||||
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(0)
|
|||
Ja bi u doručku rađe pojačala kruh, a izbacila kikiriki :) Kad je bio trening? Čini mi se malo duga pauza do ručka... U ručku si se malo zaigrala s različitim izvorima masti, pojela premalo povrća (a još par bjelanjaka nebi loše sjelo, bar 1) pa te glad stisla oko 16? :) Onda 2 voćke pomalo nepotrebne nakon toga pa onda opet taj neki poluobrok ...a onda opališ po 300g posnog i wheyu na kraju i nadoknadiš cijeli dan proteina Ovu večeru si mogla na 3 obroka podijelit i imat uravnoteženiji unos cijeli dan. 150g posnog bi se dobro složilo uz doručak. Whey bi se lijepo uklopio negdje popodne, možda uz ovaj obrok u 19h, a onda ostatak sira sa kikirikijem od jutra i malo lanenih (bez jabuke) u večeru ;) Ravnoteža!!! |
||||
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
||||
Pepita90
Post Options
Thanks(0)
|
|||
A znam.. Al mogu ti priznat da mi je teško bez voca, uživam u njemu. Pa zar je tako strašno sto sam pojela 300 g posnog za večeru?
|
||||
Pepita90
Post Options
Thanks(0)
|
|||
Pasalo mi je navecer jer ručak sam čak i na silu pojela, mislim, nisam bila toliko gladna
|
||||
Gym_girl
Post Options
Thanks(0)
|
|||
Ne moraš bez voća, samo uravnoteži malo ;) Nije strašno ali čemu toliko kad ti cijeli dan pomalo fali proteina i onda se nepotrebno natrpaš njima u jednom obroku? Još + whey....a sve se može bolje rasporedit, i da ne budeš gladna navečer.
|
||||
||||
Pepita90
Post Options
Thanks(0)
|
|||
A jer mi je fin taj posni s wheyem :D Kažem ti, ručak mi nije dobro sjeo jer sam ga na silu pojela (netko me nervirao sa strane) :D i onda mi je posni navečer bas pasao. Moram malo odvojit emocije od hrane, Al ponekad je tesko. Jos sam sad sva zbunjena, ne želim se vratit onom cheat danu zato pokušavam unijeti sve potrebno kako nebi pukla..sve je ovo novo za mene, jer prije je to licilo iz krajnosti u krajnost.
|
||||
Pepita90
Post Options
Thanks(0)
|
|||
Al meni posni pase samo uz nesto slatko :p nebi ga bas mogla jest samo sa kikirikijem i lanenim.. Bljuc :s :D
|
||||
Gym_girl
Post Options
Thanks(0)
|
|||
Stavi žlicu kokosa u posni Ma ok, pusti jabuku, nije čak ni u tome problem - ali svejedno bih smanjila količinu posnog pa slobodno stavi whey onda u to :) Bar 150-200g posnog pa pola mjerice wheya kao neki kompromis ali onda te proteine rasporedi tokom dana. Emocije pod kontrolu, hrana ništa ne rješava ;)
Edited by Gym_girl - 13 Veljaca 2014 at 12:46 |
||||
||||
Thor
Viden/a u gymu Joined: 22 Prosinac 2011 Location: Solin Status: Offline Points: 252 |
Post Options
Thanks(0)
|
|||
Pozz, iskreno pratim temu na distanci ali nigdje nevidim onaj amaranth ili zobene spomenute na početku, po pitanju u prvom postu mislia sam da su ti zobene već dio prehrane a ono šipak, nema ih ni sad a kamoli prije, šteta... previše ste se koncetrirali na taj whey i posni a zapostavili žitarice koje bi mogle pomoći u cijelom procesu mršavljenja, pogotovo ako se jedu u kombinaciji za dorućak.., a jelovnik, nigdje reda, po malo sve i svašta samo da se kalorijski sve poklopi...
Edited by Thor - 13 Veljaca 2014 at 17:05 |
||||
Obsessed is a word that lazy people use to describe the dedicated!
|
||||
Pepita90
Post Options
Thanks(0)
|
|||
Thor! Moj menu ti nema reda? A kvragu... Onda mi ti pomogni oko jelovnika. Jer ja sam luda, nikad nije dobro, previše proteina, ili premalo povrca ili ovo ili ono, pa netko kaze ugljikohidrati ne navecer, netko kaze da, netko kaze p+m i sad ... Tko c'è vise sve to pratit. Sto se tice zitarica, unosim ih i kroz razeni kruh, a sto se tice amarantha, polako..veceras kuham amaranth za sutra ujutro.... Eto, danas sam pojela 2 fete integralnog kruha (1 feta ima 7o kcal) te sam napuhnuta cjeli dan. A da ne spominjem vjetrove... :D eto, odradila sam trening i pojela grejp... I bas me briga, nek mi iskoci inzulin,glukoza ili sta vec na 100 :D
|
||||
Post Reply | Page <1234> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |