Dukan dijeta - francuska poznata dijeta |
Post Reply | Page <12 |
Author | |
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
|
Recepti vezano za Dukan dijetu:
Puretina s porilukom i sirom Sastojci: - file purecih prsa - 2 velika poriluka - pola kobasice za kuhanje - š luk - par dekagrama laganog tvrdog sira - zacini (origano, cešnjak u prahu, bosiljak) Nacin pripreme: Obložite lim za pecenje aluminijskom folijom, pospite je zacinima. Stavite izrezane komade purecih prsa na foliju i pospite ih zacinima s gornje strane. Poriluk izrežite na male komadice i stavite ga preko mesa. Presavinite foliju tako da pokrije sve sastojke, izbušite nekoliko rupica cackalicom. Stavite lim za pecenje u pecnicu i pecite 30 minuta na š80 stupnjeva. U međuvremenu nasjeckajte luk i kobasicu i lagano ih dinstajte na tavici. Nakon 30 minuta izvadite lim iz pecnice, otvorite foliju i stavite dinstani luk i kobasicu preko puretine i poriluka. Vratite lim u pecnicu i pecite otvorene folije još dvadesetak minuta. Nakon toga, naribajte sir preko svega i zapecite. Piletina sa sirom i cešnjakom Sastojci: - file pilecih prsa - š-2 žlice kremastog sira za mazanje - zacini (origano, cešnjak u prahu) Nacin pripreme: Izrežite džepove u pilecim prsima i napunite ih krem sirom za mazanje. Obložite lim za pecenje aluminijskom folijom, pospite je zacinima, stavite napunjena pileca prsa na foliju i pospite ih zacinima s gornje strane. Presavinite foliju tako da pokrije sve sastojke, izbušite nekoliko rupica cackalicom. Stavite lim za pecenje u pecnicu i pecite 30 minuta na š50 stupnjeva. Nakon 30 minuta odmotajte aluminijsku foliju i pecite još š0-š5 minuta na š80 stupnjeva, dok meso ne dobije smeđu boju. Ražnjici od teletine Sastojci: - 400 g teletine - 50 ml umaka od soje - 2 žlicice senfa - š žlicica jabucnog octa - timijan, lovorov list - 50 ml svježeg soka od limuna - žlicica biljnog ulja Nacin pripreme: Meso narežite na srednje velike kocke, izmiješajte s ostalim sastojcima i ostavite nekoliko sati u frižideru. Izvadite van, nataknite na 4 štapica za ražnjice i pecite po želji. Tijekom faze izmjene možete dodati i paradajz, gljive, paprike i luk. Tuna s tri vrste paprike Sastojci: - 700 g odrezaka tune - š crvena paprika - š zelena paprika - š žuta paprika - sok od 2 limuna - 2 cešnja cešnjaka - sol, bijeli papar Nacin pripreme: Paprike operite, rasijecite na pola i izvadite sjemenke. Pecite ih 5 minuta u pecnici na š80 stupnjeva, nakon toga ih izvadite, stavite u plasticnu vrecicu na š0 minuta i nakon toga ogulite kožu. Odreske od tune izrežite u trakice, stavite na lagano nauljenu teflonsku tavu i pecite par minuta. Dodajte malo vode i nastavite kuhati 20 minuta. Zamiješajte sok od limuna, cešnjak i paprike. Kada je tuna skuhana, pustite je da se ohladi i zatim marinirajte umakom. Ostavite u frižideru 2-3 sata, poslužite hladno. |
|
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
|
|
VedranS
Cita FAQ Joined: 11 Lipanj 2010 Status: Offline Points: 1 |
Post Options
Thanks(0)
|
Prica se da Dukan dijeta radi, ima finih recepata koji izgledaju ukusno, a po pravilima su ...
Dukan dijeta - recepti Dukan dijeta - recepti za juhe |
|
Inanna
Viden/a u gymu Joined: 12 Svibanj 2010 Location: Croatia Status: Offline Points: 147 |
Post Options
Thanks(0)
|
ja probala...na moj organizam ne djeluje!
|
|
Ann
Mixa shakeove Joined: 15 Studeni 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 764 |
Post Options
Thanks(0)
|
Pa to je jako slicno South Beach dijeti.
Ja sam na south beachu u prvih tjedan izgubila 2,5 kg. Vjerojatno nije sva masnoca i puno je vode, ali svakako su cm bili u igri. A ovo je zapravo tako nešto. Gym girl - kad sam slijedila Martinin režim TOcNO kako mi je napisala, topila sam se, od dana do dana! Vec me cak i zabrinjavalo u pocetku. Onda sam ubacila ujutro krišku integralnog kruha sa sjemenkama i što je da je... prestalo je topljenje. Dakle, u mojem slucaju se stvarno sve pokvari s unosom vrlo malo (krivih) UH. A u ova 3 mjeseca sam uocavala te padove i uspone i manje više sve ostalo je isto, uneseš nešto novo i promotriš kako (ne)djeluje, u tvojem slucaju. Mislim da sve treba probati i vidjeti. I kaliper u ruke pa provjeriti mjenja li se sastav ili samo voda odlazi ili cak i mišicna masa. |
|
arminE
Cita FAQ Joined: 23 Svibanj 2010 Location: Bosnia Hercegovina Status: Offline Points: 34 |
Post Options
Thanks(0)
|
EEe ljudi bas cu probati ovu dijetu javim vam rezultate : )
|
|
nemogu oni biti pametni koliko mi mozemo biti glupi !!! :)
|
|
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ajde išcekujemo.. mediji jako pišu o Dukan dijeti: Nacional.hr |
|
|
|
Kate
Pali po spravama Joined: 12 Lipanj 2009 Status: Offline Points: 1580 |
Post Options
Thanks(0)
|
hahahaaha...ja procitala DIKAN dijeta
Onak na brzinu idem skenirat teme i promašim slovo, joooooooooj |
|
TAJA080
Cita FAQ Joined: 14 Kolovoz 2010 Status: Offline Points: 1 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ja sam na dukanovoj dijeti i mogu vam reci da je to prva dijeta gdje uopce ne gladuješ a kilogrami se tope. za 3 tjedna skinula sam 6 kila,još 4 i nitko sretniji od mene.
|
|
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(0)
|
I što nakon toga taja? Pazi da ne nabacaš sve nazad....promjena navika, samo to
Polako s naglim gubljenjem....sve naglo više je u mišicima i vodi.. |
|
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
|
Zoki
Post Options
Thanks(0)
|
Tajin i Gymkin post su preseljeni u ovu temu. (zadnja 2 posta)
Ovo je glavna tema vezano za Dukan dijetu, i sva rasprava se vodi ovdje.. |
|
|
|
Post Reply | Page <12 |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |