vježbe za masu i definiciju |
Post Reply |
Author | ||
zmaj
Fitness freak Joined: 19 Ožujak 2009 Location: Trogir Status: Offline Points: 3429 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 11 Travanj 2009 at 21:42 |
|
jeli pametno u istom danu radit istu vjezbu i za masu i za definiciju ona shema prvo manja tezina s vise ponavljanja za definiciju pa veca tezina manje ponavljanja za masu . ja mislin da nebi triba bit problem mozda se varan
|
||
ThornOfFaith
Fitness freak Joined: 26 Prosinac 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4875 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Možeš mi objasniti zbog cega je puno ponavljanja vježbanje za definiciju, a malo ponavljanja vježbanje za masu? I konacno kad razmisliš i daš kakav takav odgovor, zbog cega misliš da bi mogao u istom danu i satu (a da ne kažem tjednima) imati i definiciju i masu? A buduci da sam vec pretpostavio odgovor mogu ti slobodno reci da malo preispitaš svoj nacin treninga jer prema ovome što ti pokušavaš postaviti kao tezu vježbanja to je ništa. Drži se osnova, a za to je potrebno poznavati osnove. |
||
zmaj
Fitness freak Joined: 19 Ožujak 2009 Location: Trogir Status: Offline Points: 3429 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
zato sta san to vec na par mista tako procita , da iste vjezbe sa razlicitin tezinama i ponavljanjima djeluju na razlicita misicna vlakna.mislija san pric na takav sistem ali ako nije dobar onda necu
Edited by zmaj |
||
Mr G.
Pali po spravama Joined: 29 Studeni 2006 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 1072 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Znaci ako radim bench sa maximalnom kilazom radim jedna misicna vlakna a ako radim sa nekom srednjom ili minimalnom kilazom onda pogađam druga misicna vlakna ili? Ma stari moj, sve ti je to isto - koliko god ponavljanja radio uvijek radis jedan misic i stvar je samo u tehnici izvođenja. |
||
ThornOfFaith
Fitness freak Joined: 26 Prosinac 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4875 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Sad tek imam potpuniju sliku onoga što je decko imao u zamisli ali svejedno je to neizvedivo jer nema vježbi za definiciju ili masu (receno vec xxx puta) i to je ono što me ubolo u oko dok sam citao, ali istina je da svaki mišic ima i spora i brza mišicna vlakna, no jednih ima pretežito više pa im je i takva funkcija. Donji dio tijela je pretežito sastavljen od sporih m.v. i zbog toga je teško "ubiti" noge, dok je gornji naravno od brzih m.v. i vrlo lak za "upaliti". U istom treningu nema smisla raditi kombinacije ponavljanja, ali u razlicitim danima vjerojatno da, jer na tome pociva full body. Ono što mnogi rade je "piramida" odnosno progresivno povecanje kilaže u svakoj seriji, pa krenu od velikog i dođu do malog broja ponavljanja u zadnjoj seriji. Piramidu bih prije smatrao kao tehnikom zagrijavanja za power dizanja a ne radnom tehnikom. I da, kao što mr.g kaže uvijek je aktiviran jedan te isti mišic, samo ga razlicitim vježbama pogađaš iz razlicitih kuteva, a težina (koja određuje broj ponavljanja) je manje bitna. Dakle, tehnika ispred ponavljanja. Edited by ThornOfFaith |
||
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |