š0 najnezdravijih navika koje njegujemo |
Post Reply | Page 12> |
Author | ||
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 10 Rujan 2009 at 20:48 |
|
<span id="linknar">Loših navika ima podosta, ali ovdje je izdvojeno š0
najfatalnijih i najraširenijih. U kojoj mjeri ih prakticirate i sami? Pogledajte: š. Nezdravi obroci širom svijeta, pa i u Hrvatskoj, srcane su bolesti najcešci uzrocnik smrti. Tako se, primjerice, prošle godine samo u SAD-u barem 400.000 osoba uspjelo ubiti iskljucivo tako što su se hranili nezdravo. Glavni uzrok bolesti povezanih sa srcem i cirkulacijom su masni i šecerom bogati obroci. 2. Pušenje Ne zovu ih bez razlog štapici raka. U SAD-u je pušenje drugi po redu uzrocnik smrti. Samo jedna cigareta povisuje krvni tlak i smanjuje cirkulaciju u nogama i rukama. Zamislite što cete postici s cijelom kutijom. 3. Gledanje TV-a Malo nas toga može držati tako dugo nepokretnima kao TV. Prosjecni Amerikanac provede devet godina života gledajuci u ekran, godine koje su mogli provesti u pokretu. Pretili, tromi ovisnici o TV-u na najboljem su putu za uništenje. 4. Nerviranje Stres otvara vrata raznoraznim bolestima. Onima koji su stalno pod stresom žlijezde rade prekovremeno izlucujuci adrenalin, što na koncu izmori organizam i ošteti imunološki sustav. 5. Alkoholiziranje caša vina može koristiti zdravlju, no ako želite upropastiti tijelo i um, pa i sve međuljudske odnose, alkoholizam je savršeno sredstvo. 6. cesto za volanom Kako biste povecali svoje šanse i docekali starost, vozite se avionom. Vožnja automobilom ubije više ljudi u dobi do 35 godina nego bilo koji drugi uzrok. Vozite se nevezani, pricate na mobitel, ne poštujete pravila? 7. Neodgovorna seksualna aktivnost Seks je aktivnost kojom se stvara novi život, ali za mnoge je i uzrok smrti. Za one koji ne koriste sredstva zaštite, ne misle o seksualnoj prošlosti svojih partnera i ne mare za godišnji pregled kod lijecnika. Osim neugodnih simptoma, seksualne bolesti mogu izazvati neplodnost, a neke su i fatalne. 8. Mentalna neaktivnost Ne citate? Ne rješavate križaljke ni rebuse? Ovim aktivnostima smanjuje se rizik za razvoj Alzheimerove bolesti. 9. Ignorirajte lijecnika Je li vaše zdravlje vrijedno godišnjeg posjeta lijecniku? Ili cete radije cekati dok se bolest u potpunosti ne razmaše? š0. Žrtvujete san Nedostatak sna (manje od sedam ili osam sati) povezuje se s nizom zdravstvenih problema, ukljucujuci pretilost, dijabetes i rak. Mentalni umor je također faktor rizika za vozace.Izvor:net.hrEvo ugodno i korisno štivo. </span> Edited by Iluvatar |
||
Leonora2102
Viden/a u gymu Joined: 30 Kolovoz 2009 Status: Offline Points: 101 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
š. pokusavam koliko toliko zdravo jesti, svega po malo,
okao prailno po piramidi zdrave prehrane. 2. prestala prije 5 mjeseci, i moram se pohvaliti ne fali mi, niti mi pada na pamet opet poceti. puno bolji kapacitet pluca, kardio bolje odradim... preporodila se, i ponosna na sebe. 3. rijetko gledam TV, nisam za spanjolske sapunice, eto baci oko u prolazu na TV, ili pogledam dobar film, i to je to. 4. izlozenost stresu se nemoze kontrolirati, mogu se jedino skulirati i nedopustiti si da me neko ili nesto nanarvira. 5.alkohol, moram prizanti da sam se znala opiti, vikendom, no izbjegavam to sada u sirokom krugu. casa vina daaaaa, definitivno je gust. 6. uvijek se vezem, iako i pojas zna nekad biti grdan ... 7. uvijek za zastitu, iz sigurnosnih razloga... 8. uvijek sam ZA procitati neko dobro stivo, citam ljubice ( kao vecina zena) i obiteljske drame, razne casopise..... 9. ja se drzim one : bolje sprijeciti nego lijeciti. dolazi u obzir i alternativa. š0. mislim da ne lijezem kasno i da si priustim dosta sna, cak stovise u zadnje vrijeme i manje spavam nego prije. ne volim kad se prespavam, nije ni to zdravo. p.s. odlicno stivo.... potice na razmisljanje. |
||
Ive_ri
Mixa shakeove Joined: 04 Veljaca 2007 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 807 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Pod ovo trece spada i kompjuter i internet, to covjeka cak i duže zna zadržat u sjedecem položaju nego tv.
To i je moja najgora navika koju sam baš u posljednjih par dana naumio suzbiti u cim vecoj mjeri. |
||
Mozda Bog zeli da upoznas mnogo pogresnih osoba prije nego sto upoznas pravu i na tome ces mu, kad se to bude dogodilo, biti zahvalan.
|
||
Leonora2102
Post Options
Thanks(0)
|
|
slazem se s time, uostalom sta trenutno radim, nego sjedim
i tipkam.... bravo jaaaaaa....
|
||
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Kratko i jasno, jedino me tocka 3. zarobila ( i to samo komp, tv rijetko gledam)
|
||
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
||
evica
Viden/a u gymu Joined: 15 Veljaca 2008 Status: Offline Points: 438 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
kriva sam! 2.,5.,ponekad š0 i š (cheat meal jel )
|
||
Leonora2102
Post Options
Thanks(0)
|
|
je broj 2 . cest????????
|
||
evica
Post Options
Thanks(0)
|
|
ha cuj...redovito al malo! |
||
Leonora2102
Post Options
Thanks(0)
|
|
a dobro ako nije ono kutija na dan.
|
||
evica
Post Options
Thanks(0)
|
|
ma nije srecom! |
||
Leonora2102
Post Options
Thanks(0)
|
|
onda ok...
ja se rijesila toga , hvala Bogu. |
||
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
bravo |
||
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
||
Leonora2102
Post Options
Thanks(0)
|
|
i ja kazem sama sebi bravo. osjeti se itekakva promjena. |
||
Kate
Pali po spravama Joined: 12 Lipanj 2009 Status: Offline Points: 1580 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Must smanjit ekranomaniju
Moram se manje nervirat, a znam imat problemcica s tim I na kraju, na živciranje se nadovezuje slab san koji isto tako zna biti kad me uvati kiselina, pa mi se vraca iz želuca i uzrokuje mucninu i bolove----> sve mi to slabi san... |
||
dalila
Fitness freak Joined: 15 Srpanj 2007 Location: Croatia Status: Offline Points: 4399 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
alkohol....smanjujem ga...jbg....volim feštati....;)
|
||
Leonora2102
Post Options
Thanks(0)
|
|
sta se pije kad se festa, a ne festa se valjda svaki dan??? !!! |
||
Post Reply | Page 12> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |